Nature Deficit Disorder: Hvorfor moderne barn trenger gammeldags friheter

Innhold

Føler du deg og familien din for mye tid i forbindelse med teknologi og ikke nok tid utendørs nyter alt naturen har å tilby?

Det er et begrep som er laget for å beskrive denne mangelen på eksponering mot den naturlige verden: "Naturdefektforstyrrelse", en del av en stadig voksende kropp av vitenskapelig og politisk forskning som viser folk som mangler en skikkelig forbindelse med den naturlige verden, lider av respiratorisk lidelser, psykiske problemer, hjerteforhold og allergier.

Det har vært en dag laget for å svare på dette: National Unplugging Day, designet for å oppmuntre familier til å tilbringe hele dagen uten noen teknologi.

For å feire National Unplugging Day, foreldre journalist og anerkjente forfatter av How To Unplug Your Child Liat Hughes Joshi har sluttet seg sammen med Forest Holidays for å gi noen tips om de beste måtene å sette ned smarttelefoner og tabletter og gi barna dine frihet til å koble til naturen og nyt utendørs, akkurat som de pleide å bare for et tiår siden:

• Hvis du føler at ditt eget område ikke er egnet til å la barna dine utforske eller leke, se etter andre muligheter for dem til å gjøre det - noen ganger er bedre enn aldri. Hva med besteforeldre? Når du besøker andre slektninger eller på ferie?

Som min bestemor pleide å si, "litt regn har aldri skadet noen"

• Prøv å ikke bekymre deg om dårlig vær - som min bestemor pleide å si, "litt regn skader aldri noen". Et sett med anstendig vanntett og noen brønner vil holde barna tørre, men selv uten det er liten skade i å få litt soggy nå og da.

• På samme måte må du slutte å bekymre deg for at klær blir ødelagt. Noen mudder og mugg bør være en del av det som barnet handler om og hei, det er sjanse for at det er varmt rennende vann for et bad eller en dusj tilbake på "base camp".

Noen mudder og mugg bør være en del av det som et barn handler om

• Sørg for at hvert barn alltid har minst ett "ikke for best" sett med klær som kan bli søppel uten å være verdens ende. Du kan til og med trenge åpenbart å fortelle mer forsiktige avkom at de ikke kommer i trøbbel hvis de blir litt skitten der ute.

• La barna dine utforske veien og forfølge det de er interessert i. Gi dem sjansen til å oppdage at de elsker å hoppe mellom fallne trebukser eller i gjørmete pytter. Gi dem plass til å samle tusenfryd, interessante steiner eller blader. Lag tid for å unngå "helikopterforeldre" og planlegging som blir iboende av det moderne familielivet.

Gi dem plass til å samle tusenfryd, interessante steiner eller blader

• Ikke vær redd for å ta et skritt tilbake og la dem være i et ganske trygt miljø. Legg merke til bruken av ordet 'ganske', siden ingensteds er helt fri for farer. Å møte utallige baner og fall er en del av å vokse opp og hjelper barna å lære om fornuftig risikotaking. La dem løpe videre hvis det ikke er noen veier i området for eksempel.

• Vi ønsker alle å holde barna våre ute av skade, men pass på at foreldre overbeskyttere forverrer deres selvtillit og leting for mye. La dem klatre opp i det treet og lære hvor langt å gå med minimal veiledning - utfordre deg selv til å gi deg litt om du har en tendens til å feire mot overdreven tilsyn.

Interessert i flere av Liat Hughes Joshis tips? Ta en titt på hennes guide for barn, foreldre og besteforeldre om hvordan du kan nyte "multi-gen" ferie - klikk her

Amazon' />

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar