Narkissistisk misbruk: 16 Subtile tegn på at en narkissist misbruker deg

Innholdsfortegnelse:

Narkissistisk misbruk: 16 Subtile tegn på at en narkissist misbruker deg
Narkissistisk misbruk: 16 Subtile tegn på at en narkissist misbruker deg
Anonim

Uansett forhold kan narcissistisk misbruk være en av de vanskeligste former for misbruk for å tåle. Disse 16 tegnene forteller deg om du blir misbrukt.

Selv om mer oppmerksomhet har blitt utbetalt til personlighetsforstyrrelsen betegnet den narsissistiske personlighetstypen nylig, er det ikke et nytt fenomen. Alice Miller, en sveitsisk psykolog, brakte begrepet narcissistisk misbruk så langt tilbake som tidlig på 1980-tallet.

Den første psykoanalytikeren å bryte fra pakken, foreslo hun en teori om at traumer ikke trenger å komme bare i form av vold eller seksuelt misbruk. Hun hevdet at det var en grunnleggende måte å misbruke barn gjennom foreldrenes atferd og likegyldighet overfor et barn.

Miller trodde de fleste psykiske sykdommer, kultisme, avhengighet og kriminalitet resulterte ikke bare av traumer som tradisjonelt beskrevet, men fra en form for langvarig følelsesmessig overgrep gjennom barndommen.

Mange som kom etter Miller, definerte måten en narkissistisk person utfører misbruk på de som er avhengige av dem eller i et forhold til dem. Narsissistisk misbruk skjer ikke bare i foreldre-barns relasjoner, men i mange voksne relasjoner.

Hva er en narcissist?

En narsissist er noen som bryr seg bare for seg selv. Termed etter en gresk mytologisk karakter, narcissus. Historien forteller at han er så smittet med seg selv at han blir forelsket i sin egen refleksjon. Det er hjørnesteinen til en narsissistisk personlighet.

De er så selvabsorberte at de mangler det grunnleggende menneskelige trekk av empati * å kunne sette seg inn i andres sko *. Uten empati, er du igjen med en person som bruker alle i deres kjølvann som et middel til egen glede. Faktisk eksisterer folk i en narsissistisk verden bare med det formål å glede seg over dem. [Les: 23 hemmelige tegn på narsissisme folk overser til det er for sent]

Narsissistisk misbruk - 16 tegn på at du blir misbrukt av en narsissist

Begrepet narcissistisk misbruk refererer til måten folk kan bli følelsesmessig manipulert av en narsissist, og hvordan det negativt påvirker ens selvtillit og selvværd. Den verste delen om å bli misbrukt på en følelsesmessig måte er hvordan du er nesten helt uvitende om misbruket.

Mottakeren av narsissistisk misbruk mener vanligvis at de er, til tider, galne, ikke fortjener og ikke verdig kjærlighet eller bekymring. Det er akkurat hva narsissisten feeds av. Det er ved å gjøre andre usikre og avhengige hvor de finner sin makt.

Hvordan vet du om du er offer for narsissistisk misbruk? Dette er de 16 tegnene du er i et narcissistisk misbruk. [Les: 21 store tegn på følelsesmessig overgrep du kan se på]

# 1 Du har lav selvtillit. Ofre for narcissistisk misbruk har vanligvis et svært lavt bilde av seg selv. Det er slik en narcissist får kontroll. Ved å få deg til å føle deg mindre enn, kontrollerer og manipulerer du deg. Før du vet det, våkner du opp uten den selvverdigheten du pleide å ha. [Les: 10 tegn på lav selvtillit og 5 måter å øke det]

# 2 Du tror du blir gal. En narkissist gjør at du føler at du blir gal. Når du begynner å se hva som foregår, overbeviser de deg om at det er alt i hodet ditt og at de er en uskyldig motstander. Det er derfor det er så vanskelig å forlate et narcissistisk misbruk.

Den kontinuerlige push-pull er en av de vanskeligste tingene å overvinne. Teknisk sett kalles det "gassbelysning."

Gassbelysning er måten narcissister med vilje får deg til å føle som om du er gal og gjør alt i hodet ditt. De har et svar på alt, eller de svarer ingenting, for at du skal føle at du skal gå galt. [Les: Gassbelysning: 16 tegn på at kjæresten din bråter med tankene dine]

# 3 Du blir deprimert eller engstelig. Når noen behandler deg med respekt eller til sin egen ende, er det lett å bli deprimert og engstelig. Følelse uverdig, usynlig og utvikling av selvtillit, i noen tilfeller viser folk som er mottaker av narkissistisk misbruk typisk depresjon og angst.

# 4 Ingenting du gjør, er bra nok. Det er ikke bare deg. Hvis du føler at ingenting du gjør, er det bra nok, er det ikke. Det er gjennom konstant debasement hvor narcissisten får fordelen.

Hvis de tillater deg å "ha en", så får du litt strøm. Og noe de ikke vil ha. Backhanded kommentarer, kontinuerlig negativitet, eller fullstendig uvitenhet om alt du har oppnådd eller gjort godt, er alle tegn på at du er offer for narcissistisk misbruk. [Les: Kontrollerende forhold: 18 tegn på at du blir tvunget til en]

# 5 Bare når du er på vei, drar de deg tilbake. Hjørnestenen i narsissistisk misbruk er emosjonell manipulasjon. De skyver deg til selve grensen, like før du har fått nok til at du vil kutte dem fra livet ditt, og så kommer sjarmen ut. De elsker deg når du vil forlate, ignorere deg når du blir.

# 6 Deres holdning til deg endres raskt. Når du først danner et forhold til en narcissist, får de deg til å føle at du er den beste tingen de noensinne har hatt. De kan ikke elske eller komplimentere deg mer. Veldig sjarmerende, de vinner hjertet ditt.

Men når du har det, vil de ikke lenger ha deg. Hvis du plutselig føler at personen som pleide å smile på deg og får deg til å føle deg utrolig, ikke kan bli plaget med deg, er det en del av misbruk og emosjonell manipulasjon.

# 7 Personen du er med, er sjarmerende når de vil være. Narcissister kan være de mest sjarmerende menneskene i live. Hvis du er i et forhold med en, merker du ofte at de er sjarmerende for alle, men du.

Vær oppmerksom på at det ikke er noe galt med deg, eller at de bryr seg om noen andre. Måten de manipulerer på mennesker, er gjennom deres sjarm. De føler ikke behovet for å tiltrekke deg lenger fordi de føler seg som om de allerede har kontroll over deg. [Les: 16 virkelige tegn du er i et narcissistisk forhold]

# 8 Du føler deg ignorert og usynlig. Ofrene for narcissistisk misbruk føler seg ofte forsømt, ignorert og usynlig. Fordi de er. Ved å holde oppmerksomhet og kjærlighet holder narcissisten deg akkurat der de vil ha deg, avhengig av dem. Hvis de betaler deg noen oppmerksomhet, kan du bare ha styrke og selvtillit til å fortsette.

# 9 Din partner eller foreldre belittles og debatterer deg. Det er ikke alltid ute. Narcissisten er veldig god til å kaste ut skjult negativisme eller plante frø i hodet ditt, du hører ikke eller ser til og med kommer. Masters of manipulation, de sørger for å debase alt du gjør eller legge vann på en gnist av entusiasme du har. [Les: 25 tegn på skjult narcissisme - En spesiell type sinnspill]

# 10 De angriper deg med raseri når du spørsmåler dem. Narcissisten liker ikke å bli utfordret eller å få sin egen selvidentitet satt på prøve. Ved det minste spørsmålet om deres autoritet eller deres storhet, angriper de med glede.

Rage og verbal overgrep er alle en måte de stopper folk fra å stille spørsmål til hvor kraftig og storslått de er. Et enkelt spørsmål fører til en tirade.

# 11 Narcissisten nekter å ta ansvar for noe. Narcissisten overbeviser deg om at alt er din feil fordi de nekter å ta ansvar for noe eller noen handlinger de gjør. Aldri ansvarlig for hva de gjør, de projiserer det på noen andre. Vanligvis er det den andre personen i forholdet. [Les: Hvordan slutte å være usikker: 15 trinn for å forandre livet ditt]

# 12 Narcissisten bruker kjærlighet som utpressing. Hvis du truer narcissisten, bruker de emosjonell utpressing for å slutte å føle trusselen. Utpressing kommer i form av å ignorere deg og holde tilbake sin kjærlighet.

# 13 De anerkjenner aldri din suksess. Bare ved alltid å være bedre enn du kan, føler de seg kraftige og stjeler selvtillit. Alltid i konkurranse med deg, føles et offer for narsissistisk misbruk som om de aldri har oppnådd noe godt eller lykkes i livet.

Det er med design. En del av den følelsesmessige manipulasjonen, en narcissist, sørger for at de alltid er topphunden. De er heller ikke over sabotere ting for deg å sørge for at du aldri kommer fremover eller lykkes.

# 14 Ligger er ikke utenom det vanlige. Narcissister mangler både empati og samvittighet. Hvis de blir fanget, kan de enkelt bytte sin historie til deres behov. Lying er en svært vanlig form for narcissistisk misbruk. Aldri vite hva som er sant, de som blir misbrukt, har ingenting å tro på. [Les: Forholdet til en narcissist - hva betyr det egentlig å elske en]

# 15 Når du er ute av favør med dem, isolerer de deg for å få kontroll. Den beste måten å kontrollere noen på er å være den eneste i livet de er avhengige av. I en narcissistisk misbrukssituasjon gjør narcissisten alt som de kan for å isolere sitt offer fra venner og familiemedlemmer for å manipulere dem følelsesmessig.

# 16 De kan være fysisk fornærmende. En narkissist bruker emosjonell manipulering til å kontrollere sitt offer, men de kan også være fysisk fornærmende.

Den verste delen om å være i et narcissistisk misbruk, er at når du vet at du blir misbrukt, har du svært lite igjen for å kjempe med. Å bryte fri fra misbruk som voksen kan være svært vanskelig. Å overvinne barndommen misbruk kan være overveldende. [Les: Hvordan håndtere en narcissist - 13 måter å manipulere dem]

Den vanskeligste delen er å innse at det ikke handler om deg. Det handler om et mønster av manipulering som dreier seg om å få deg til å føle deg som om den er.

[Les: 12 klare tegn på narcissist og 5 trinn for å bryte opp med dem]

Den eneste måten å slå seg fri og helbrede er ved å forstå at det ikke har noe å gjøre med deg eller hvem du er. Det er ikke din feil at du ikke finner kjærlighet i en narsissist, trods alt er de ikke i stand til å elske deg.

Populært emne