Munro Bagging: En flott måte å "unnslippe fra vår moderne sanitiserte verden"

Enten du bor i en by eller på landsbygda, er det lite sannsynlig at du tenker på Storbritannias landskap som virkelig fjernt, robust og farlig. Men det er sannsynligvis fordi du aldri har blitt riktig introdusert, eller har glemt, det skotske høylandet, og spesielt områdets fjell. Toppene over 3.000ft (914m) heter Munros etter Sir Hugh Munro som katalogiserte og publiserte en liste over dem i 1891. Ti år senere hadde noen (ikke Munro, desverre) klatret dem alle og satt et høyt mål opptatt av en stadig flere mennesker til å "bag" dem alle.

Det er ingen enkel prestasjon - det er for øyeblikket 282 på listen (det har vært noen få substitusjoner og tillegg over tid på grunn av mer nøyaktig måling) - og ganske få krever tov og den nødvendige tekniske ferdigheten til å nå toppen. Men det er mange tilgjengelige ting, med ordene fra fjellklatring Skottlands Heather Morning, som hjalp Merrell til å markedsføre sine MQM Flex sko, "roly poly grassy Munros" som fortsatt gir en opplevelse som du vil slite for å finne andre steder i Britain.

"Det er et veldig spesielt sted å være," sier morgen, "å komme vekk fra sivilisasjonen til fjerne villmarksområder, den vakre utsikten, frisk luft. Det er ingen tvil om noen av de beste dagene i livet mitt har blitt brukt sammen med gode venner som deler disse fjellopplevelsene - følelsen av oppfyllelse når du kommer til toppen av fjellet etter å ha jobbet hardt for det i flere timer.

"Vi lever i en veldig sanitert verden der folk vil ha umiddelbare belønninger for et minimum av innsats, og jeg tror ikke noe er noe av en kontrast til det. Du er i et miljø der du må ta dine egne beslutninger og de avgjørelsene kan ha svært reelle konsekvenser. "

Ah ja, konsekvenser. Bagging Munros, selv den wee-est en, er ingen tur i parken, så vi spurte Morgen om råd om å takle Munros for første gang for å hjelpe deg med å ha et eventyr på disse strendene. Varmtips: September er en god tid å sikte på når du planlegger din første ekspedisjon.

Gjør litt av å gå på fottur først

Visst, du kan ha noen imponerende tall i vekterrommet eller en parkrun PB du er stolt av, men Munros krever en annen form for anstrengelse. "På en vanlig Munro-dag vil du sannsynligvis være ute i seks til åtte timer," forteller Morning. "Det er ikke som å gå for en halv times treningsøkt - det er en mer vedvarende innsats ved lavere hjertefrekvens.

"Du må ha en progressiv tilnærming, så det er en god idé å bygge den opp gradvis. Gjør litt lavere, enklere åser først, før du begynner å ta opp noe som er mer fysisk og teknisk krevende. "

Lær hvordan du leser et kart

Det er ikke tilrådelig å stole på kartappen på telefonen din. Stol på oss når vi sier at du ikke ser folk på en fjellside som vender denne veien, og som prøver å bevege retningen til den blå prikken på skjermen.

Til dels er det viktig å være i stand til å navigere deg rundt på grunn av hvordan Storbritannias merker stier, eller for å være mer presis, ikke. "Vi har veldig utviklet en kultur i Storbritannia for å bare ha skilt på veiets hoder - og ikke nødvendigvis det heller," forklarer morgen. "Men når du er på bakken, er du på egen hånd, ta dine egne beslutninger med hensyn til hvilken vei du skal gå." Selv om vi bør si at du ikke nødvendigvis vil blæse en sti. "De fleste Munros vil ha et ganske godt slitt spor fordi det er en så populær aktivitet, og noen av stiene er konstruert for å dempe mot erosjon." Morgen anbefaler at du følger den anbefalte ruten i WalkHighlands guide hvis du bare har startet.

Den andre delen av å lære å navigere er noe mer alvorlig. "Tjuefem prosent av dødsfall her i åsene er det direkte resultatet av en navigasjonsfeil," forsiktig morgen. "Vi anbefaler ofte folk til å gjøre en dags navigasjonskurs før de begynner å gå inn i de større åsene, slik at de har en oppfølging på hvordan de skal finne seg, spesielt hvis været blir dårlig." Du finner kurs og mye mer viktig informasjon om fjellklatring Skottlands sikkerhet og ferdigheter delen av sin nettside.

Sjekk værmeldingen

Morgen droppet oss av til Mountain Weather Information Service, noe som gir spesifikt vær for Munro-toppene.

Pakke vel

"Det er en omfattende settsliste på vår nettside," forteller Morning. "Det varierer fra vinter til sommer, men noen grunnleggende om sommeren vil være et par walking støvler, klær som tørker lett, så ikke bomullsklær, et sett med vanntett, fleece lag, lue og hansker selv om vi er i en varme bølge og åpenbart en ryggsekk til å sette det inn. Deretter også mat og drikke, og et kart og kompass - og å vite hvordan du faktisk bruker kartet og kompasset for å kunne navigere trygt. "

Se relaterte vandreferier i Storbritannia og i utlandet De beste britiske eventyrløpene De beste stedene i verden for å sykle inkluderer Skottland

Planlegg å gå under "Shoulder Seasons"

I sommermånedene må du kjempe med midger."De er bare irriterende, små beasties som biter deg, spesielt hvis det fortsatt er og fuktig," forklarer morgen. "Men hvis du beveger deg, er du vanligvis raskere enn de er."

Og hvis du er ny på fjellklatring, er det åpenbart tilrådelig å unngå de kaldere månedene. "Om vinteren er det selvsagt snø på bakken, så du trenger noen tekniske ferdigheter og utstyr som en isøkse og kramper, og vet hva du skal gjøre med dem."

Morgen, så anbefaler bagging i "mai og september når det er litt kulere og du kommer ikke til å ha en midge-faktor å kjempe med."

Forvent Ticks

Morgen forklart at flått er et økende problem på høylandet. "De er sauer eller hjort flått - små bugs på vegetasjon som låses på og begynner å suge blodet ditt. De kan overføre en virkelig alvorlig sykdom kalt Lyme sykdom. Det er verdt folk å være klar over at de eksisterer og vet hvordan de skal sjekke seg selv. Jeg har flere ganger i uken slått fast på meg at jeg drar av. "Den gode olen NHS har en guide til Lyme-sykdommen, inkludert hvordan du trygt fjerner et kryss.

Merrell UK er stolt over å støtte Munro Bagging i tilknytning til MQM-samlingen

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar