Movember kokbok oppskrifter

Grillet makrell, nicoise salat, sitron (bildet ovenfor)

Serverer 4

Oljefisk som makrell, sardiner, fersk tunfisk og laks er lett å tilberede og høy i omega 3, en essensiell fettsyre.

ingredienser

2 røde paprika / 200g nye poteter / 200g grønne bønner / 3 egg / 1 punnet røde kirsebærtomater, kuttet i kvartaler / 2 skaller, skrællet og skiver / 80g pitted Kalamata oliven / ¼ ha persille, hakket 1 pr. Sitron / 4 makrell, sommerfugl (av fiskemesteren hvis du ikke vet hvordan) / salt og pepper / olivenolje for steking. For dressing: juice av 2 sitroner / 80 ml olivenolje / 1 spsk Dijon sennep / en haug med bøf, hakket

Å lage

Forvarm ovnen til 220˚C / gassmerke 7.Legg de røde paprikaene i ovnen og stek til huden blåser. Fjern paprika fra ovnen, dekk med klamfilm og la det svette. Etter avkjøling, skal huden skli lett av. Fjern frøene, skive og sett til side.Kok de nye potetene i kokende vann til det er ømt. Cool, kutt i kvartaler og sett til side. Blanch de grønne bønner i saltet kokende vann i ett minutt eller til al dente, deretter avkjøl i isvann, avløp og sett til side.Ta en panne med vann til koker, legg eggene og kok i fem til seks minutter. Plasser i kaldt vann for å avkjøle, fjern deretter skjellene, skjær i kvartaler og sett til side.Sett tomater, sjalott, oliven, hakket persille og sitronskall i en bolle. Tilsett resten av salatrediensene, unntatt eggene, og bland sammen.I en separat bolle, bland sammen alle dressingrediensene og legg til den ene siden.

For makrell

Legg en non-stick panne på middels varme og legg til litt olivenolje.Ses makrelen, sett i pannen og kok til huden er gyldenbrun.Vend over og gjør det samme for den andre siden. Dette bør ta 4-5 minutter å lage mat.

Å servere

Bland dressingen med salaten og legg på en tallerken.Legg makrellet på toppen med eggkilene som garnityr.

Thai biff salatServerer 6

ingredienser

30g thailandsk jasminris / 50ml kecap manis søt soyasaus / 300g biffsirloin / 2 vårløk, fint skiver / 300g Kinesisk løv, fint skiver / 20g korianderblader / 20g mynteblader / 2 skalldyr, fint skiver / 1 lang rød chili, deseeded og skiver. For dressingen: 100ml limejuice / 10g chilipulver / 50ml fiskesaus / 3 fuglkyllinger, fin skiver / 60ml søt chilisaus

Å lage

Varm en tørr stekepanne, legg til ris og kast til gyldenbrun. Plasser risen i en pestle og mørtel eller blender og pund eller blitz til det er et fint pulver (du kan lage en stor batch og beholde en lufttett beholder i flere uker).Kombiner alle ingrediensene til dressingen og bland godt. Det skal være varmt, surt, salt og litt søtt. Sett til side til servering.Kast alle salatrediensene sammen i en bolle og sett til side til servering. (Ikke kle deg salaten til servering).Gni sojasausen over okse og marinere i ti minutter. Varm en grytepanne til den varme, kok deretter biff i to og et halvt minutt hver side for sjeldne, fire minutter hver side for middels. Overfør til et brett og hvil i fem minutter.

Å servere

Skjær biffen over kornet i tynne skiver og kast med salaten og legg til noe juice.Legg til dressingen og kasser grundig, og ordne salaten på en stor serveringsplate.Drys det stekte rispulveret over toppen for ekstra crunch.Server umiddelbart.

Krydret tomat og rød pepper suppe, seared reker, olivenolje og bøflerServerer 4

ingredienser

3 røde paprika, halvert / 4 blommetomater / olivenolje / 2 små røde løk, skrællet og hakket / 2 hvitløkskjøtt, skilt og hakket / 1 ss kummin / 2 ts paprika / 1 stor potet, skrelt og hakket / 2 x 400 g blader hakkede tomater / 500 ml grønnsaksbær / salt og pepper / 12 Saudis (eller stor) reker / 1 rød chili, deseeded og hakket / ½ ha gressløk, finhakket / 150g crème fraiche / frisk pesto (valgfritt)

Å lage

Forvarm ovnen til 220˚C / gassmerke 7.Legg paprika og plommetomater på en stekepanne og dryss med 2 ss olivenolje. Stek i ovnen til det er litt forkullet og mykgjort.I mellomtiden, i en stor gryte, kok løk og hvitløk i 2 spsk olivenolje til det er mykt. Legg kokos og paprika, og kok til aromaene begynner å komme ut.Tilsett potet, fortinnede tomater, lager og stekt tomater, og lag på lav varme i ca 45 minutter.Overfør til en blender og whiz (det kan hende du må gjøre dette i batchene), og deretter passere en sikt for å fjerne biter. Suppen skal være fin og duftende med et snev av søthet.Ses etter smak.

Å servere

I en separat stekepanne, sear reker i litt olje, chili og krydder til de er bare kokte.Bland røkene inn i crème fraîche.Hell suppen i varme boller.Legg forsiktig reker på suppen slik at de ikke synker, og garnér med crème fraîche, en drizzle olivenolje og frisk pesto.

Cook som en mann ble utgitt 24. oktober 2013, priset £ 9,99, med alle royalties fra salg av boken til Movember, som gir midler til menns helse, med fokus på prostatakreft, testikkelkreft og menns mental helse. Tilgjengelig fra alle gode bokhandler. For mer informasjon om Movember og Cook som en mann besøk movember.com

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar