Jeg er både gravid og skremt av hvordan jeg har råd til et lite menneske

Jeg har aldri vært en for matematikk, men fra det øyeblikket jeg fant ut at jeg var gravid, følte jeg at summer var alt som løp rundt hodet mitt. Vel, det og dette spørsmålet, uendelig: "Hvordan skulle vi ha råd til dette?"

Å bo i London på en medielønn (ikke for lavt, men definitivt ikke for høyt), hadde blitt vant siden begynnelsen av 20-årene for å bekymre seg for penger, men forvirret med fine, jonglering, balanse, scrimping, bytte og splurging som jeg så passe. Men det var ikke bare meg å bekymre meg for nå var det? På nøyaktig samme lønn kjempet jeg for å ta vare på meg selv, plutselig skulle jeg bringe opp (sammen med min manns lønn, som ligner på meg) en annen hel mann.

Nye mennesker, et blikk rundt vennskapene mine viste meg, virket veldig dyrt. Hva med den siste bit av kredittkortgjeld jeg hadde prøvd å betale i årevis? Voksne med spedbarn skulle ha sortert den typen ting, tenkte jeg, da jeg kansellerte fremtidige planer i hodet mitt. Sikker, ikke nakke 12 flasker vin en uke skulle spare litt penger, men da var det 100 dyrere ting å kjøpe i stedet. Og med omtrent åtte måneders varsel føltes det som om det ikke var tid til å gjøre noe som virkelig skulle hjelpe. Eventuelle planer jeg måtte "lagre" ble understreket med en panikk "ikke nok tid, ikke nok tidsslag".

Dessverre jobber jeg ikke for et av de store firmaene alle karriere rådgivere sier du burde jobbe for og som tilbyr måneder og måneder med full lønn - pengene jeg ville bli gitt på flertallet av barselsorloven min dekker ikke engang kostnaden for min andel av boliglån og regninger. Jeg hadde aldri vært i en posisjon der min faktiske inntekt ikke engang dekket mine grunnleggende utgifter. Den tanke gjorde meg syk. Deretter er det litt når jeg går tilbake til jobb og må skille ut mer enn halvparten av lønnene mine for at noen skal se etter barnet, så jeg kan prøve å tjene mer penger til da ... du får mønsteret. Googling var som med enhver angst, ikke min venn. 'En typisk nyfødt vil koste £ 229 251 for å heve til alder 21' overskrifter fortalte meg. £ 229 251 ?! Det er lotto penger! Hvor kommer det fra? Absolutt ikke min bankkonto.

Så ... det er et utvalg av ting som gikk gjennom hodet mitt - og forklarer sannsynligvis hvorfor, etter en levetid med god sovende, at for uker etter at jeg fant ut at jeg var gravid, ble jeg sløv og var hele tiden bekymret. Jeg hatet at jeg ikke var glad i ting eller følte seg opptatt - min pengepanikk trodde over alt. Vår oppfatning hadde vært omtrent så rask som mulig, og plutselig følte jeg dumt - hadde jeg ikke tenkt dette gjennom nok? Skal jeg ha spart opp sparepengene før jeg prøver? Fint å velge inn i jenters ferie, gjør du senere på beløpene og skjønner at du ikke kan strekke til ... men dette var et menneskelig liv. Jeg følte at jeg hadde tatt et utslett avgjørelse.

Og bare for å gjøre meg mer stresset, vel, du er ikke ment å stresset når du er gravid. En studie - takk igjen google - fant at kvinner som var bekymret for deres økonomi, var mer sannsynlig å ha babyer med lav fødselsvekt.

Jeg følte meg alene i mine bekymringer - tilbake på Google fant jeg noen meldingstavler om penger, men lite praktiske råd, eller til og med en bekreftelse på at jeg skulle være altfor begeistret for å være gravid - og allerede tenkt på hvilken fargebuggy jeg var på ferd med å tilbringe en månedslønn på.

Mine venner med barn virket aldri bekymret heller - husene deres var i overflod med flere og flere "ting" og jeg kan ikke huske at de noen gang sa til meg: "Det var en kamp faktisk", eller "Jeg ville ha Bugaboo, men vi kunne ikke 'Jeg har alltid kjent at jeg hadde tjent mindre enn vennene mine, men jeg hadde ikke slutte å tenke, kanskje derfor hadde de gått fremover og hadde barn også først.

Jeg har ikke gått for mye inn i mine personlige økonomiske forhold, ikke fordi jeg er flau, men fordi jeg ikke er sikker på at det betyr noe. Det høres rart ut, men hva den korte mengden klarhet jeg har oppnådd siden min første panikk lærte meg, er at kanskje lønnene mine ikke spiller noen rolle. Jeg har alltid følt at uansett hvor høyt lønnene dine går, lever du til dem - og det har blitt sikkerhetskopiert mange ganger anekdotisk av venner som tjener fem ganger mer enn jeg hevder å være "skint". Penger er relative - og jeg tror at det også er bekymringer i svangerskapet. Så, om du er i panikk om du vil kunne kjøpe bleier, eller om du vil få posh barnevognen du vil, kan du være åpen for denne angsten. Ja, selvfølgelig er en omstendighet mer dristig enn den andre - men hvem hevder at noen angst er rasjonell?

Vitenskapen støtter meg også - den samme studien som knyttede fødselsvekt til penger bekymringer, fant at angst ikke var knyttet til hvor mye penger en kvinne og hennes partner gjorde - kvinner over alle inntektsnivåer var stresset over penger, og det var oppfatning av belastning som gjorde forskjellen.

Jeg reappraised vennene mine - de hadde nok ikke fortalt meg om noen penger bekymringer de hadde hatt. Sikker på at de hadde snakket om blodet, poetet, etterfødselseksamenet - men penger, yuck, det gjør vi ikke. Vi som et samfunn, og særlig kvinner, er så veldig dårlige når vi snakker om penger - det var selvsagt ikke noe annerledes i morskap.Legg til på at en dose prøver å mødes perfekt, det er ingen overraskelse venner hadde ikke fortalt meg om de hadde hatt penger problemer (jeg mener, kanskje de bare ikke hadde dem, jeg vet ikke). Og kanskje ikke overraskelse, jeg kunne ikke finne mye for å hjelpe meg på nettet.

Deretter landet en uke eller så Rebecca Schillers bok, Din graviditetsplan for graviditet, på min pult, og ved å bla gjennom fant jeg hennes kapittel om penger bekymringer. Heldigvis var jeg journalist, jeg var i stand til å emaile henne og be om hennes råd ...

Jeg skrev en bok for @penguinukbooks! Ok, dette er egentlig ikke det (det er en sampler fra første presseventyr), men det gjør det veldig føles. Litt nervøs for å snakke om det til journalister for første gang 😬😬😬 (skjønt hyggelig å se et vennlig ansikt fra @thepooluk). Sveip for noen lurte forhåndsvisningsslipp. #noguilt #nojudgement #nobullshit #childbirth #pregnancybeyond #noguiltpregnancy #motherhoodthroughinstagram #feministreads #humanrights #dignityinchildbirth #bodypositive

Et innlegg delt av Rebecca Schiller (@ rebecca.schiller) på

Det er mye mer vanlig å bekymre seg om penger i svangerskapet (eller til og med forsinke å prøve en baby på grunn av pengene bekymringer), sier Rebecca og la til at hvis graviditeten ikke er planlagt, kan det være et stort sjokk. "Det er veldig vanlig å bruke tusenvis og tusen pund i løpet av fødselen - i en tid da inntektene våre ofte blir slått. Vi hører mye om produkter vi trenger og føler seg ofte ivrige etter de store endringene som kommer. Kvinner føler ofte at de trenger å bruke mye for å være forberedt - hvilket ikke er tilfelle - men er så bekymret for hvor pengene kommer fra. Det er ikke noe mange mennesker snakker om - kanskje fordi vi ikke liker å snakke om penger generelt, eller fordi det ikke er hva gravide "skal" snakke om. "

En ting som slo meg om rådene i Rebeccas bok var at å ta et skritt tilbake og vurdere hva som virkelig var nødvendig var nøkkelen. Jeg hadde ikke selv pinnet for en som enkelt ble feid opp av forbrukerisme, men det ser ut til at graviditet er en tid da selv forhandlerne hos oss kan overtales. 'Babyer trenger ikke så mye som vi blir fortalt at de gjør,' sier Rebecca. "Hvis du kjøper noe du har råd til, kan du føle deg glad og spent, det er strålende, men hvis økonomien er stramt, vet at alt barnet ditt virkelig trenger, kan lånes eller kjøpes for hundrevis, ikke tusenvis av pund."

I tillegg til mange praktiske tips (budsjett, lagre det du kan, kjøp brukte, lån ut av venner - og forstå at ting kan kjøpes når barnet er født, i stedet for å gå galt på lager før), det som stod for Jeg var et annet råd jeg hadde praktisert hele mitt liv, til dette punktet - å dele med andre.

'Snakk om dine bekymringer. Hvis du har en partner sitte ned med dem - så er det selvfølgelig også deres problem - og redegjør for hva du er bekymret for, sier Rebecca. «Få godklar informasjon fra HR-teamet på hvilken barselsorlov og betal deg at du vil ha rett til (og sjekk ut fedralitetsaksjonens faktaarker hvis du vil sørge for at informasjonen er riktig). Finn ut hvilken fordel for barn eller noe annet godtgjørelse du har rett til, og det kan bidra til å snakke med venner og familie også. Mange av dem har også vært gjennom dette. '

Les nå:

Er dette virkelig hvor mye det koster å heve et barn?

Hvorfor ser jeg frem til en sommer med min største mage ennå

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar