Mo Farah: Det sjokkerer meg veien Skoler bruker ikke sport

Innholdsfortegnelse:

Mo Farah: Det sjokkerer meg veien Skoler bruker ikke sport - øVELSER 2023
Mo Farah: Det sjokkerer meg veien Skoler bruker ikke sport - øVELSER 2023
Anonim

Før utgivelsen av en ny dokumentarMo Farah: Ingen enkel mil, Trener fanget opp med mannen selv for å diskutere alt fra sin reise til Storbritannia i en alder av åtte, gjennom presset og herligheten i London 2012, for å fullføre dobbeltdoblet i Rio 2016.

Hva var den største utfordringen da du først flyttet til Storbritannia?

Da jeg var ung, var det lettere å lære språket, jeg tror det var det første trinnet. Og så var jeg veldig heldig å komme inn i sport så fort som jeg gjorde, så det var ikke så vanskelig. Jeg tror at hvis jeg var litt eldre, ville jeg ha slått litt.

Du ble skilt fra din tvillingbror i 12 år etter flyttingen - hvor vanskelig var det?

Det var veldig tøft. Jeg har twin jenter og jeg ser dem så tett sammen. Det er ingen måte jeg noen gang kunne skille dem fra. Så det er vanskelig som foreldre å ta beslutningen om å skille barn, for å si at en av dem ikke kan gå … Det må ha vært vanskelig for foreldrene mine, hvordan de håndterte det, hva som gikk gjennom deres sinn. Men samtidig var det situasjonen, du måtte bare få det til å fungere. Jeg savnet min bror; Derfor inkluderte jeg det i dokumentarfilmen, for å vise den siden av meg. Det handler ikke bare om å løpe, løpe, løpe.

Tror du sport er undervurdert i hvordan den klarer å bryte ned barrierer?

Jeg tror det er veldig undervurdert. Sport hjelper deg å forene. OL-historien er at land kan koble sammen og bringe alle sammen sammen. Det er derfor du har de fem ringene, hver farge representerer et annet kontinent. OLene handler om å bringe folk sammen, og det er det som sport gjør.

Tror du at skolene har flyttet for langt unna sporten?

Jeg tror det. Det sjokkerer meg slik vi ikke bruker sport, og vi bruker ikke kjører. Min kone har aldri brukt til å løpe; nå er hun avhengig av kjøring. Eleven om natten, hun har den buzzen og hun vil løpe. Kjører bør være noe du elsker. Det burde ikke være en straff. Folk går, "Gi meg to runder." Det er en straff, og det skal ikke være. Det skal være hyggelig.

Kjørte din eneste sport som barn?

Jeg prøvde å spille fotball, jeg pleide å spille for mitt lokale lag. Jeg var ikke så god. Jeg er glad jeg valgte å kjøre …

Dokumentarfilmen snakker mye om skuffelser i 2008 og 2011. Hvordan påvirket de din karriere?

En mann lærer når han blir slått, slått ut. Ved løping lærer du bare når du mister. Du lærer ikke så mye når du vinner. Du liker ikke å miste, det gjør vondt mer. Det er en av de tingene jeg har lært, å spørre, "Hvordan løser du det?"

Hva var presset som å komme inn i London 2012?

Det var tonnevis av press. Tonn. Ledende opp til det Jeg var en plakatgutt, alle snakket om OL. Jeg prøvde å bruke det trykket. Snarere enn på en negativ måte hvor du går, "Åh Gud, så mange er her, hvis jeg mislykkes …" Jeg var mer som: "Jeg har en hjemmemengde, jeg skal bruke hjemmemengden." Bruk den på en positiv måte.

Visste du på forhånd at Super Saturday kunne involvere tre GB gull?

Nei. Jeg visste ikke engang. Det skjer bare. Selv nå, når noen spør når jeg kjører, vet jeg ikke. Jeg ser ikke så langt framover. Å gå tilbake til London, hadde jeg ikke en anelse jeg var på samme dag, men det var et ganske fantastisk 45-minutters vindu: bom, boom, boom.

Hva var den bedre følelsen: Super Saturday 2012 eller å fullføre dobbeltspillet av gull i Rio 2016?

Super lørdag. Du kan ikke slå Super Saturday.

Hva syntes du da du falt på banen i Rio?

Jeg trodde at løpet var over. Jeg følte at livet mitt var ferdig. Mine OL ble gjort. Jeg ville la alle ned. Jeg tvilte meg selv om et sekund. Men du må komme igjennom det. Det som holdt meg i gang, tenkte på datteren min, jeg skulle ikke legge henne ned.

Var det gullet du hadde planlagt å vinne for henne (Farahs fire barn alle har sitt eget olympiske gull)?

Yeah.

Er planen å fullføre på banen ved VM i London 2017, og deretter fortsette å løpe?

Ja, veien kjører, og jeg vil gjerne bli involvert i å hjelpe de yngre årene og se hvem som kan være den neste Mo.

Du er en Arsenal-fan, ikke sant?

En stor Arsenal fan.

Har du vært i den olympiske stadion siden West Ham endret det?

(Smiler) … Jeg kan ikke ta meg der.

Har du et favorittsted i verden å trene?

London. Jeg liker Bushy Park, Richmond Park og Wimbledon Park. Jeg går alltid langs elva også. Det er virkelig fantastisk. Jeg savner London - selv om jeg er på Nike, er hovedkvarteret ganske utrolig, jeg liker fortsatt hjemme.

Som verdens beste 5km løper, hva er dine tips for Parkrun?

Ta deg tid tidlig, spar energien din i senere stadier. Ikke bruk nye trenere ha på deg noe du er vant til. Spis godt natten før, hold deg hydrert. Og legg ikke press på deg selv.

ANBEFALT: Mo Farahs treningsøkt

Mo Farah: No Easy Mile er på DVD og digital nedlasting fra 5. desember, og tilgjengelig for forhåndsbestilling nå. Forhåndsbestilling på amazon.co.uk.

Populært emne