Mangelfortak Fakta: Tegn og årsaker til abort

Rundt en av fem kvinner vil lide et abort på et eller annet tidspunkt i deres liv. Det er aldri en lett ting å gå gjennom, men som en del av helbredelsesprosessen kan det bidra til å forstå nøyaktig hva som har skjedd

Smerten, sorg og følelse av tap som kommer fra abort kan være ubeskrivelig, og det er ofte vanskelig å bevege seg forbi en så vanskelig opplevelse - spesielt når det gjelder å være venner med barn og til og med prøve å bli gravid igjen. I tillegg til å lene seg på ditt støttenettverk på en så vanskelig tid, kan det kanskje også bidra til å forstå opplevelsen du har gjennomgått - og begynne helingsprosessen.

Hva er et abort?

Det er navnet gitt når en graviditet avsluttes før 24 uker. Hvis du miserer i de første 12 ukene med graviditet (første trimester), kalles det et "tidlig abort" - rundt tre fjerdedeler skjer i denne første fasen når noen kvinner ikke vet at de er gravide. Et abort etter 12-ukersmerket kalles et "sent abort".

Symptomene og tegn på abort

Det vanligste symptomet på abort er vaginal blødning. Du vil enten ha en lysebrun utslipp eller kraftig blødning og lyse rødt blod som gradvis reduserer til et stopp etter noen dager. Lett vaginal blødning i løpet av første trimester av svangerskapet er vanlig, så prøv ikke å hoppe automatisk i panikkmodus. Sill kontakte din morselskap eller tidlig graviditet enhet på ditt lokale sykehus umiddelbart, bare for å være sikker på at alt er ok. Hvis du imidlertid opplever tunge og smertefulle blødninger, alvorlig magesmerte og føler seg svak og lette, bør du umiddelbart gå til nærmeste A & E-avdeling. Andre symptomer inkluderer kramper og smerter i underlivet, samt utslipp av væske eller vev fra vagina. Igjen må du kontakte legen din straks hvis du opplever dette.

Hva fører til abort?

NHS anslår at opptil to tredjedeler av tidlige sykluser er relatert til kromosomavvik. Et foster må ha 23 kromosomer (blokker av DNA-bærende gener) fra fars sæd og 23 fra mors egg for å gjøre et komplett sett. Unormaliteter skjer ofte når en baby mottar feil antall kromosomer. Problemer med utviklingen av morkaken eller fosteret som utvikler seg utenfor livmor kan også føre til abort. Et sent abort - etter 12 uker - kan være ned til helseproblemer som diabetes, infeksjon, alvorlig høyt blodtrykk og problemer med livmorhalsen, livmor eller placenta. Men, å stikke ned nøyaktig hvorfor du har misforstått, kan være vanskelig.

Andre faktorer som påvirker risikoen for abort, inkluderer røyking, alkohol og overdreven koffein

Hva påvirker sjansene for at du har et abort?

Forskning tyder på at alder spiller en rolle. Kvinner under 30 år har en av 10 sjanser for å ha en graviditet i abort, mens kvinner mellom 35 og 39 har en til fem sjanse, ifølge NHS. Hvis du er en eldre mamma-å-være, har du likevel en veldig god sjanse til å levere en sunn baby til sikt. Andre faktorer som påvirker risikoen for abort, inkluderer røyking, alkohol og overdreven koffein. Legene anbefaler ikke mer enn 200 mg koffein om dagen (det er rundt to krus med øyeblikkelig kaffe) og å begrense deg til to enheter alkohol per uke (tilsvarende et lite glass vin). Det viktigste å huske i alle fall er at følelsen av sorg, sjokk og smerte er helt normalt, så vær ikke redd for å ta deg tid du trenger og godta støtten rundt deg.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar