Mindful Eating Explained

Du kan være kjent med begrepet "mindfulness" og "mindful eating", og her er hva det betyr - og hvorfor å være mer oppmerksom på måltider vil gjøre en stor forskjell for hvor flott du ser og føler.

Mindfulness er rett og slett praksisen med å betale oppmerksomhet (på en ikke-fordømmende måte) til en aktivitet. Det er en svært effektiv metode for å håndtere stress: en studie fant vanlig mindfulness meditasjon endrer faktisk strukturen i hjernen, og skaper flere nevrale forbindelser, noe som kan beskytte oss mot depresjon og demens.

Til slutt, å være mer oppmerksom, gir deg et annet perspektiv på dine tanker og følelser, og hjelper deg med å tilnærme situasjoner på en roligere og mer gjennomtenkt måte. Og å være oppmerksom når du spiser kan ha en positiv innvirkning på din fysiske og mentale helse, uten å kreve for mye innsats!

The Mindfulness Connection

Når du spiser oppmerksomt, tar du hensyn til utseendet, tekstur og smak av maten din, og kroppens sultesignaler. Det tar tid for hjernen til å registrere signaler fra mages strekkreseptorer, så oppmerksomt spising kan forhindre overspising ved å bremse deg ned og gjøre deg mer oppmerksom på hvordan du føler deg (regelmessig overeating kan stumpe kroppens fylde signaler og bidra til vektøkning ).

Mindfulness kan også forbedre gleden du kommer fra mat, så du er mindre sannsynlig å overeat fordi du har tatt deg tid til å virkelig nyte måltidet.

Å være mer oppmerksom, gjør det også lettere å spise et bredere utvalg av matvarer, og å være ikke-fordømmende gjør deg åpen for å prøve nye matvarer. Dette er viktig fordi du kanskje går glipp av noe du virkelig vil, og jo mer variert diett, desto lavere er risikoen for mangel på næringsstoffer.

Spis Mindfully With Ease

Du trenger ikke noe spesielt utstyr eller appar for å begynne å tenke på å spise - faktisk, jo færre distraksjoner du har det bedre! Slik kommer du i gang:

Slå av TVen og ta av telefonen

Vi er så vant til å se på eller lese mens du spiser at dette kanskje føles vanskelig først, så fokusere i stedet på fargene og lukter på tallerkenen din.

Sitt ved et bord

Dette vil hjelpe deg med å fokusere på maten foran deg, og understreker at måltider er en viktig aktivitet, ikke en jobb å bli presset inn der det er mulig.

Begynn liten

Å være oppmerksom på måltider tar tid og praksis, og du vil bli distrahert. Begynn med å sikte på å ta bare en oppmerksom munnfull per måltid. Dette er hvordan:

  1. Ta deg tid til å se på maten på tallerken, legg merke til luktene, farger og teksturer.
  2. Plukk opp en forkful eller skje og ta et øyeblikk for å legge merke til kvaliteten på maten.
  3. Ta bitt og tygge sakte, legg merke til de forskjellige smaker og teksturer og hvordan de endres når du tygger.
  4. Sett ned bestikket ditt. Dette hjelper deg med å fokusere på å svelge denne munnfulle før du starter den neste.
  5. Etter at du har svelget, vær oppmerksom på at maten beveger seg i magen og hvordan den påvirker ditt sultnivå.

Deretter kan du fortsette å spise på denne måten, eller gå tilbake til dine gamle spisevaner. Men prøv å legge i en ekstra oppmerksom munnfull hver dag til du spiser et fullstendig oppmerksomt måltid.

Bare ett oppmerksomt måltid eller en snack om dagen vil forbedre forholdet ditt med mat og hjelpe deg å lytte til og forstå kroppen din bedre.

SHIFT56-systemet - din komplette åtte-ukers guide for å leve et sunnere, sunnere og lykkeligere liv - er nå tilgjengelig utelukkende på amazon.co.uk.

Redaktør Og Forfatter.

Skrive Inn Din Kommentar