Miguel Angel Jimenez: "Presset til å lykkes bare for å leve var enormt"

Innholdsfortegnelse:

Miguel Angel Jimenez: "Presset til å lykkes bare for å leve var enormt" - øVELSER 2023
Miguel Angel Jimenez: "Presset til å lykkes bare for å leve var enormt" - øVELSER 2023
Anonim

Hvem hjalp deg med å bli golfspiller?

Min eldre bror Juan. Jeg forlot skolen klokken 15 for å jobbe i en garasje, fordi jeg elsker biler. Men det stanset, så jeg gikk på jobb med ham på den lokale golfbanen, caddying for folk og samler baller fra driving range. Jeg begynte å spille når jeg kunne, enten veldig tidlig før medlemmene kom, eller veldig sent på kvelden, og han lærte meg.

Hvor støttende var foreldrene dine?

Jeg hadde seks brødre, og mine foreldre likte ikke ideen om at jeg skulle bli en golfspiller så vel som Juan. Vi var en fattig familie, og arbeidsmoral var viktig, gjorde noe for å overleve. De så ikke golf som et riktig yrke, og de håpet det ville bare være en midlertidig ting for meg, til jeg fant riktig arbeid å gjøre noe i elektrisk eller mekanisk felt. Noen ganger var det store kamper med dem, fordi jeg var sikker på at jeg ønsket å spille golf.

Hvem var din helt?

Severiano Ballesteros. Han var speilet vi alle gjenspeilet i, for å dømme hvor godt vi var, eller kunne prøve å være. Hans karisma var utrolig. Du kunne ikke forklare det, eller lære det, men du kunne se det i folkemengden som fulgte ham rundt kurset. Det er spillere som vil vinne flere turneringer enn han gjorde, men de vil aldri bli elsket slik han var.

Hva er den beste trenings tips du har mottatt?

Utvikle din rytme, det er det viktigste. Uten rytme betyr ingenting annet. Men du trenger også ting en trener kan ikke gi deg - ellers ville de være mesterene selv! De vil kunne løse svingproblemer, men de kan ikke ha lidenskap eller krefter for konsentrasjon du trenger å vinne.

Hva er den beste golfbanen?

Jeg liker Carnoustie. Den har en veldig fin layout ved sjøen, og brisen gjør det interessant. Alle bunkers er godt plassert, alltid i spill, så du må sette ballen på riktig sted hver gang. Whisky er fint der oppe også. Jeg liker å drikke litt Lagavulin med min sigar, en røykfylt og woody smak.

Du er kjent for å nyte livets små luksuser. Hva er de beste godbitene du gir deg selv?

Jeg kjører hjem i min røde Ferrari Maranello 550, det er en fin bil. Jeg pleide å røyke sigaretter, men jeg sluttet dem for sigarer - min favoritt er en Cohiba Siglo VI. De er søte og krydret. Jeg liker også rioja, og jeg er glad folk vet det. Jeg gjemmer meg ikke slik jeg er. Hvis jeg vil ha en drink eller en røyk, gjør jeg det. Hvorfor burde jeg ikke? Det er ikke mot loven.

Hva er det beste med Ryder Cup?

Det er helt annerledes enn andre turneringer, og du føler det fra fansen. I de fleste turneringer er det 150 spillere, alle med sin egen gruppe supportere, men i Ryder Cup følger du ett lag eller det andre. Du kan plukke opp følelsen fra mengden. Det er veldig viktig, det gir deg noe mer inni.

Hva har hjulpet deg med en så lang karriere?

Det tok meg 10 år å vinne på den europeiske turen etter at jeg ble profesjonell. I mange år var jeg veldig nervøs da jeg spilte, fordi jeg hadde ingenting, ingen penger, og presset til å lykkes bare for å leve var enormt. Hvis jeg er en rolig fyr nå, er det fordi jeg har den erfaringen å spille i 25 år.

Hvilken epoke med golf fant du mest mulig behagelig?

Jeg har spilt med de gamle gutta, som [Jack] Nicklaus og Seve, og jeg spiller med de nye gutta som Rory [McIlroy]. Forskjellen er strøm. Disse unge guttene treffer ballen så lenge, og jeg har ikke den kraften. Mine muskler fungerer ikke på samme måte. Men jeg har noen av kunstneriene til de eldre spillerne kanskje, evnen til å flytte ballen der jeg vil ha det.

Er det veldig irriterende når folk roper, "I hullet!"?

Når du treffer et godt skudd på et par tre, kan du forstå noen som sier det, men folk som sier det når du kjører på par fem, er de galne!

Miguel Angel Jimenez er en ambassadør for premium Hawaiian polarisert solbriller merkevare Maui Jim, offisiell briller leverandør av BMW PGA Championship på Wentworth

Populært emne