MF møter UFC-mesteren Joanna Jedrzejczyk

Innholdsfortegnelse:

MF møter UFC-mesteren Joanna Jedrzejczyk - øVELSER 2023
MF møter UFC-mesteren Joanna Jedrzejczyk - øVELSER 2023
Anonim

Polens Joanna Jędrzejczyk er den nåværende UFC-strawweight-mesteren, noe som gjør henne til den tredje europeiske noensinne til å holde en UFC-tittel. Med ferdigheter i Muay Thai, bryting, MMA og Jiu Jitsu er hun klar til å ta på seg alle som kommer sin vei.

Hva førte du til Muay Thai?

Da jeg var 16 var jeg litt større enn jeg er nå. Jeg ønsket å gå ned i vekt, og noen av vennene mine spurte meg om å bli med på en klasse. Jeg trente i seks måneder og så gikk jeg til min første konkurranse og vant gullmedaljen. Etter det ble jeg avhengig og trent hver dag og konkurrerte deretter hver annen uke. Jeg gjorde også K-1, Thai boksing og noen amatør boksing. Jeg begynte å kjempe pro etter to års amatørkamp.

Hvordan kom du inn i grappling og bryting derfra?

Jeg trente med Ernesto Hoost i Thailand og Holland i to år, og gikk deretter tilbake til Olsztyn i Polen hvor jeg dro til Arrachion Gym. På den tiden var jeg bare å gjøre Muay Thai, men treningsstudioet er helt MMA. Mine trenere ville at jeg skulle begynne å trene med bryting, grappling og jiu jitsu siden jeg hadde erfaring i ringen, men det var veldig vanskelig fra begynnelsen.

Hadde du noen amatør MMA kamper? Hvordan gikk de?

Ja, etter tre måneders trening hadde jeg to konkurranser, og jeg vant begge og slo alle de beste polske krigerne - men det var vanskelig. Å lære alle de forskjellige stilene sammen var mye vanskeligere enn om jeg lærte dem separat. Jeg er en ambisiøs person, og jeg liker det når ting går rett, så begynnelsen var ikke bra.

Like etter at du var proff, ble du likt opp mot den erfarne russiske Julia Berezikova. Var det skremmende?

Ja, jeg var underdogen, og alle på Sherdog sa: 'Joanna kommer til å miste kampen'. Jeg ville ikke ta kampen, men etter en stund hadde det ingen rolle for meg hvis jeg mistet kampen fordi jeg ønsket opplevelsen. Men da vant jeg kampen og alle russiske kommentatorer sa: 'Fuck, hvor er hun fra ?!'

Tror du at du endrer ideen om at europeiske krigere har problemer med bryting?

Ja, folk kommer til å forandre seg. Jeg startet min sparringleir, og jeg prøver alltid å ta min partner ned.

Med ditt nivå av slående og alle dine forskjellige ferdigheter, tror du at folk har en tendens til å undervurdere deg?

For meg vet jeg når jeg skal bruke visse ferdigheter. For eksempel snakker alle om min jiu jitsu og sier at jeg ikke vet hvordan jeg skal gjøre ting, men jeg gjør det. I MMA kjemper alle i posisjon, så jeg skal kjempe hvor jeg har det bra. Jeg har det bra når jeg er slående, men siden jeg har mye trening med bryting, jiu jitsu og gripende, vet jeg når jeg skal bruke visse ferdigheter.

Hva sto bak deg og ga Carla Esparza en informasjonskapsel under din siste kamp?

Det var en ide jeg fikk dagen før ringen, jeg ville bare gjøre noe gal, jeg er en veldig morsom og lettvint person utenfor Octagon sammenlignet med når jeg er inne, da kan jeg være aggressiv. Men jeg snakker ikke folk hverken.

MMA-medier i Amerika sier at du er en favorittby for din neste kamp i Tyskland, selv om du er polsk. Hvordan føler du deg om det?

Polen er der jeg har valgt å leve og jeg liker å ha det enkle livet der, så jeg kan ikke klage. Jeg har en god følelse når jeg er i Amerika selv, og å være en mester i Amerika føles annerledes enn å være en når jeg er i Europa.

Har du en forutsigelse om kampen mot Jessica Penne 20. juni?

Jeg har stor respekt for henne, men jeg vet ikke. Jeg kommer ikke til å si at jeg skal prøve og slå henne ut fordi du aldri vet hva som skal skje. Jeg liker å kjempe og min tilstand er bra, så alt jeg vet er at jeg er klar til fem runder.

Joanna Jedrzejczyk står overfor Jessica Penne på UFC: Berlin den 20. juni. Følg @UFC_UK på Twitter for mer informasjon.

Fotografi: Josh Hedges / Zuffa

Populært emne