Menns Fitness blir en boksinstruktør

Innhold

Til tross for sin straffende brutalitet er boksing en av de mest grasiøse idrettene. Fighters beveger seg med en deftness som ofte tåler sine hulking rammer, deres kombinasjoner er glatt ennå ødeleggende, og de er blant de sterkeste utøvere på planeten. Som en nylig kvalifisert personlig trener, og med alt dette i tankene, bestemte jeg meg for å melde på et kurs som lærer trenere hvordan man trener klienter i den edleste kunst.

Med svært begrenset eksponering for boksing hadde jeg mye å lære. Heldigvis hadde jeg tidligere amatørfighter, Ian Burbedge, nå trener til britisk light-welterweight champion Lenny Daws, som instruktør. Boksere har ofte kallenavn for å reflektere deres spesielle sterke sider. Hvis jeg lærte meg, var noe å gå forbi, Burbedge s ville ha vært 'tålmodighet'.

Min trening startet med Burbedge snakker meg gjennom de grunnleggende slagene som, når de er sammenklemt, danner knuste kombinasjoner: venstre jab, høyre kryss deretter venstre og høyre kroker og oppercuts. Min punching var OK, min fotverk dire. Når du beveger deg fremover, fører du med forbenet ditt (den venstre hvis den er ortodokse, den høyre hvis den sørger) mens bakbenet følger. Når du trekker tilbake benkroppene. Ved å flytte føttene til rett tid for å opprettholde optimal balanse og kroppsposisjon mens du kaster slag er det litt som å gni magen mens du klapper på hodet, men etter ti minutter faller alt på plass.

Når jeg forstod teorien og bevegelsene, trakk jeg på at noen hansker begynte å kaste slagene på en pute-wielding Burbedge. Double-jab, kryss, venstre krok, høyre krok. Venstre uppercut, kryss, venstre krok. Han holdt pads akkurat der de trengte å være, noe som gjorde det enkelt å koble til. Det var utmattende arbeid, men etter et slagbatteri følte jeg at jeg begynte å få tak i det.

Men kaster slag er en ting, holder pads og konstruerer en boksing trening for en klient er helt annerledes. Jeg startet med noen grunnleggende kombinasjoner - jabs og kryss - mens du flytter Burbedge rundt ringen. Jeg jobbet gradvis i noen kroker og oppercuts, men fant meg snart å spørre ham om å utføre slag du bare ikke ville gjøre i ringen. Å kaste dobbelte høyre kroker fra en ortodokse holdning er vanskelig - armen må svinge tilbake langt før du puncher igjen - og det etterlater deg til en motpunch, så en ekte bokser ville ikke gjøre det.

Som de fleste ting, gjør praksis perfekt, og jo mer jeg testet Burbedge jo mer trygg jeg ble. Men selv mot slutten av økten var jeg langt fra perfekt - der et par anledninger hvor mine pads ikke var der de måtte være og jeg var heldig, ikke å bli stanset. Ikke desto mindre avsluttet jeg det to-dagers kurset at boksing var noe jeg nå kunne tilby kunder som ønsker å øke sin styrke, koordinering og utholdenhet ved å pummel meg inn i neste uke.

For mer info, gå til padbox.co.uk. For flere kampsportshistorier, sjekk ut UFC delen av nettstedet og abonnere på bladet. Vi gir deg fem problemer for £ 5.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar