Meningitt B-immuniseringer for alle britiske babyer

Innhold

September 2015 startet en kampanje for å immunisere alle babyer i Storbritannia mot dødelig Meningitt B.

Som forelder er du sannsynligvis altfor klar over Meningitt og alt som er heldigvis gjort for å hindre det. Spedbarn mottar allerede en pneumokokkvaksinasjon (ved to, fire og 12 måneder) som beskytter dem mot pneumokokmeningitt - den nest største årsaken til bakteriell meningitis. De får også en Meningitt C-vaksine (på tre og fire måneder og deretter igjen mellom 12 og 13 måneder).

>> LES MER OM MENINGITIS HER

Men til nå har det ikke vært noen beskyttelse mot den aller dødeligste formen av sykdommen forårsaket av gruppe B meningokokker-bakterien. Meningitt B påvirker 1200 personer i Storbritannia hvert år - hovedsakelig babyer under en og barn under fem år. Det kan forårsake alvorlig hjerneskade, blodforgiftning og, ifølge NHS-tallene, dreper det en av ti av dem som kontrakt det.

Men den gode nyheten er at den nye Meningitt B-vaksinen, kalt Bexsero, vil beskytte mot rundt 90% av meningokokk-gruppe B-bakteriestammen som sirkulerer i dette landet i dag. Og det er helt gratis.

Vaksinen anbefales til spedbarn i to måneder etterfulgt av en andre dose på fire måneder og en booster ved 12 måneder. Det er gitt under det vanlige barndomsimmuniseringsprogrammet som inkluderer de andre Meningitt-vaksinene sammen med 5-i-1 som beskytter mot difteri, tetanus, hovende hode etc.

Det er også et midlertidig oppfangingsprogram for spedbarn som forfaller sine tre og fire måneders vaksinasjoner nå. Dette vil beskytte dem når de er mest utsatt for infeksjon.

Vaksinasjonen er helt trygg, men i henhold til NHS-retningslinjene er det viktig å gi babyen din flytende paracetamol etter det. Dette skyldes at babyer som får Bexsero sammen med andre rutinevaksinasjoner ved to og fire måneder, sannsynligvis vil utvikle en feber i løpet av de første 24 timene. Feberen trekker seks timer etter vaksinasjonen og senker vanligvis innen to dager. Paracetamol vil bidra til å redusere det. (Din sykepleier vil gi deg en pakning om paracetamol, inkludert en doseringsguide, ved din vaksinasjonsavtale.)

Andre vanlige bivirkninger er irritasjon og rødhet og ømhet på injeksjonsstedet.

>> LES MER OM MENINGITIS HER

Hvis du har noen bekymringer om babyen din etter vaksinasjoner, ring NHS 111.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar