Membran eller cervikal feie - hva handler det om?

Du kan bli tilgitt for å tenke på en membran feie lyder som en slags middelalderlig praksis som involverer en trehåndtert pensel. Men legg det bildet rett ut av tankene dine, da ingenting kan være lenger fra sannheten - et feie involverer ikke noe slags instrument, enn si en kost. Her skjer det som skjer når du har en livmoderhalsfeie.

Hva er en feie eller strekk og feie?

Det er når en jordemor prøver å skille membranene fra fostervesen fra livmorhalsen, noe som gjør at kroppen frigjør hormonene (prostaglandiner) som sparker av arbeid, tynner livmorhalsen og oppfordrer barnet til å bli født.

Hvorfor skulle jeg trenge en?

Hvis barnet ditt er forsinket og det ikke er tegn på at du går inn i arbeid, kan jordemorene foreslå et feie. Det er en naturlig måte å prøve å få arbeidskraft på, før de begynner å tenke på om du kanskje trenger å bli indusert, noe som involverer kunstige hormoner.

Hva innebærer det egentlig?

Det er egentlig en vaginal undersøkelse som innebærer at jordmor bruker fingrene internt til å "feie" rundt kanten av membranene, og det er over i løpet av få sekunder. Hvis jordemor ikke kan nå fostervesken, kan de være i stand til å strekke og massere livmorhalsen, modne eller myke det slik at de med hell kan gjøre prosedyren noen dager senere for å prøve å stimulere arbeidskraft.

Blir det vondt?

Dessverre er det et tilfelle av grin og bære det! Mange kvinner finner prosedyren ubehagelig, men ikke særlig smertefull. Det hjelper å huske formålet med feie. Hvis du er forsinket, vil du sannsynligvis føle seg ganske lei av å være gravid og ivrig etter å møte babyen din, så hold deg til den tanken mens den blir gjort.

Hvordan vil jeg vite om det har fungert?

Hvis du begynner å føle periodiske smerter innen 48 timer etter feie, så er det sannsynlig at det fungerer og arbeidet begynner. Hvis ingenting skjer i løpet av den tiden, kan du få en annen neste gang du besøker jordemorderen din. Det er vanlig å ha opptil tre feier og da vil en induksjon bli diskutert.

Noen råd?

Det er en god ide å ha et håndkle bare i tilfelle. Du kan bløde litt, og det er best å være forberedt, men i de fleste tilfeller er det minst noen timer før noe skjer, hvis det kommer til! Og bare hvis du var bekymret for det, er det sjelden at vannet ditt skal bryte under et feie. Annet enn det, lykke til, vi håper det fungerer for deg!

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar