Møt din nye graviditet BFF

Slår inn en preggo-boring? Din jordmor vil ikke ha noe imot. Faktisk er hun den beste vennen du får. Så få det beste ut av henne nå

OK, så hun gjør deg tisse i en gryte hver gang du ser henne, men jordemor kan være din største allierte når du er gravid. Hun har trent hardt til å komme til sin stilling som hovedspiller i nettverket for graviditet, etter å ha fullført tre års heltidsstudie. Ikke bare er hun spesialutdannet for å ta vare på gravide og unge babyer, men hun får regelmessige oppdateringer gjennom hele karrieren. Og uansett om du sliter med din skiftende kropp, har forholdet vibrerende eller bare føler deg hormonell, vil hun være til stede for å lytte til dine bekymringer, roe frykten og gi deg støtfangerpartier av praktiske råd. Så få det beste ut av henne.

Stol på henne

Siden de fleste babyer er født på sykehus, er det lett å anta at når du er gravid, vil du se en lege. Men når du har gjort testen hjemme og ringt til din legeoperasjon, kan de ikke engang spørre deg om å komme inn. Hvis du ikke har noen eksisterende medisinske forhold, kan du bli satt direkte i kontakt med din lokale jordemor. Og i motsetning til i USA, hvor 92% av babyene er levert av en fødselslege, så lenge du har en grei graviditet, er det ingen grunn til at du ikke ser en lege i det hele tatt. Fra din første kontroll, gjennom arbeidskraft og fødsel, og til barnet ditt er 10 dager gammelt, vil en gruppe midwifes fra ditt lokale team være dine primære omsorgspersoner.

«De er virkelig din viktigste kilde til støtte og kunnskap,» sier dr. Anne Deans, forfatter av din nye graviditetsbibel (kr 24,99, Carroll & Brown). «De er menneskene som kan få deg gjennom de vanskelige bittene til å bli mamma - og hjelpe deg med å nyte alle de beste bitene. '

Utlevere seg. Ja virkelig

La oss få en ting rett - når det gjelder jordmødre, er det ikke noe som TMI. «Ved din første antenatale avtale vil hun spørre deg om din fulle sykehistorie,» sier jordmor Denise Tiran. 'Dette er alt fra din høyde og vekt til detaljer om medisinske forhold eller tidligere operasjoner. Jo mer hun vet, jo bedre kan hun ta vare på deg og din baby. »Og det er tilfelle rett gjennom din tid med henne. "Hvis vi vet hva du planlegger, kan vi gi riktige råd om hvorvidt det passer for deg," sier Denise. "Fortell jordmor (eller jordmødre - du kan ha mer enn en i løpet av graviditeten din) om eventuelle bekymringer eller stress du har.

'Hvis penger er et problem, kan vi få deg informasjon om økonomisk hjelp. Hvis du er bekymret for forholdet ditt eller et problem på jobben, kan vi hjelpe deg med å finne støtte eller rådgivning. 'Hvis du er i tvil, la det gå ut.

La oss få en ting rett - når det gjelder jordmødre, er det ikke noe som TMI.

Stille spørsmål

Din jordmor forventer at du har mange spørsmål, så føl deg ikke flau for å gi dem uttrykk. Du vil ikke være den første gravidkvinne å komme opp med en notisblokk og (jevn, mildt OCD) nummererte poeng for å diskutere. «Jeg tok en liste med spørsmål til hver av mine antenatale avtaler,» sier Sara Churcher, som er mor til Nell, 18 måneder. "Det besto av alt fra" Hva skal de se etter ved min første skanning? "Til" Hvor er det beste stedet å parkere på sykehuset? "Det var beroligende og det hjalp meg til å føle kontroll over min graviditet."Hvis din jordmor ikke kan svare på alt under en av dine rutinemessige avtaler - enten fordi hun trenger å finne ut mer info eller fordi hun har en stram tidsplan - bare bestill en ekstra avtale for å løpe gjennom dine spørsmål.

Og ikke glem å be om hjelp etter at babyen din er født. Hun vil gjerne lære deg hvordan du skal bade din baby, bytte en bleie og holde det nyfødte når du ammer. Hun vil også ha råd om hvordan du skal ta vare på deg selv og hva som er sannsynlig å skje med kroppen din når babyen er ute også.

Gjør din forskning

En jordemor jobber med å gi deg de beste rådene, men hun vil ikke fortelle deg hva du skal gjøre. Du er den som vil velge ting som om du ikke har tester for Downs syndrom eller hva din foretrukne metode for smertelindring kan være. Hun gir deg bare bakgrunnen du trenger for å gjøre disse valgene.

"Det hjelper å få tid til å lese om ting som screeningtester og intervensjonsalternativer under arbeidskraft, sier uavhengig jordemor Joy Horner. 'Dette vil utfylle jordemorens råd og hjelpe deg med å få full nytte av dine avtaler, fordi du vil vite mer om hva du skal spørre.' Ikke glem, noen av disse valgene kommer tidlig i svangerskapet. For eksempel vil en jordemor snakke med deg om screening tester under din første antenatalavtale. Men ingenting må settes i stein. "Hvis du tenker på noe, er det greit. Bare fortell oss så vi er oppdatert, sier seniorlærer Alison Edwards.

sjekk for statister

Interessert i alternative terapier? Så snart du forteller legen din kirurgi er du gravid, spør om din lokale NHS-tillit har noen "jordmødre med fordeler". I tillegg til all normal kunnskap om fødsel, blir et voksende antall trent i alternative behandlingsformer, for eksempel homeopati eller hypnobirthing, som de kan bruke til å hjelpe deg mens du er gravid eller under arbeid.

Noen jordmødre bruker aromaterapi eller moxibustion, og hvis du er heldig, vil tjenesten bli satt opp i din lokale NHS-tillit, så du vet at jordmødrene er godt trente. «Hvis din lokale tillit ikke har denne funksjonen, kan jordmor fortsatt kunne henvise deg,» sier Denise. "Det som er viktig er at terapeuten din ikke bare er trent, men også forsikret, for å håndtere gravide."

Hva var det beste din jordmor gjorde for å støtte deg? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar