Møt Ube: Den lilla Yam som er over Instagram

Møt Ube: Den lilla Yam som er over Instagram - øVELSER 2023
Møt Ube: Den lilla Yam som er over Instagram - øVELSER 2023
Anonim

Matfotografier er berggrunnet som Instagrams formidable suksess er bygget på, enda viktigere for tjenesten enn feriepølser, solnedganger og kattebilder. Den vedvarende populariteten til matbilder holder folk grammatiske hver frokost, lunsj, middag og dessert - spesielt desserter.

Som et resultat er det ikke overraskende at mattrender kan spre seg enkelt på Instagram, spesielt gitt legionen av sunn-spising superstjerner på plattformen, og dagens nåværende sosialmedias superstjerne er ubeen.

Dette er delvis, takket være sin utrolige lilla nyanse. Tenk på den mest lilla ting du kan. TRIPLE IT. Det er så lilla ubeen, og det er derfor det ofte brukes som en naturlig fargestoff for søtsaker.

Ube Kaffekake% uD83C% uDF70 Elsker den rike% uD83D% uDC9C Lilla. Merk dine% u2764 venner. Bilde av% uD83C% uDF1F @ SorryNoSalad Sted% uD83D% uDCCD @mybsweet, Los Angeles. #GRUBZONE Slå% uD83D% uDCE3 på Postvarsler for å se nye innlegg først.

Et bilde lagt ut av Grubzon - Mumbai, NYC & Beyond (@grubzon) on

Bortsett fra alle de lilla, visste vi nesten ingenting om ubeen (bortsett fra at det ikke er noe å gjøre med noen populære app-baserte biltjenester, og det er uttalt "oo-bay"), så vi spurte registrerte dieter Michelle McGuinness, talsmann for British Dietetic Association, for å fylle oss inn. Vi startet med det grunnleggende: hva i helvete er en ube?

"Ube er også kjent som lilla yam, og det blir vanligvis spist på Filippinene. Yams er stivelsesholdige grønnsaker som sitter i samme familie som poteter, søtpoteter og andre knolgrønnsaker.

"Smaken er ofte beskrevet som en søt vaniljesmak, som har oppmuntret bruken i dessert og søtt mat. På Filippinene er det tradisjonelt tilberedt med melk og sukker og spist som en søtet dessert kalt halayang ube. Ube kan også finnes i form av mel eller som syltetøy. "

En søt knollgrønnsak som smaker som vanilje høres bra ut, og det er flere gode nyheter som finnes i næringsberedningen av ubeen.

"Forskningen og dataene rundt de spesifikke ernæringsmessige fordelene ved ube er begrenset," sier McGuinness. "Ernæringsprofilen har imidlertid blitt liknet med en vanlig yam, med en rimelig fiberkvalitet og lavt naturlig sukker og fettinnhold."

ANBEFALT: Fyll opp på High-Fiber Foods

Den lilla fargen gjør det ikke bare en glimrende passform for Instagram - det er en indikator på et annet sunt aspekt av ubeen.

"Som med alle grønnsaker er fargen generelt en indikator på spesiell ernæringsfordel. Lilla matvarer er generelt næringsrike og høye i vitamin C og antioksidanter som holder hjertet vårt sunt og kan bidra til å beskytte mot kreft, sier McGuinness.

"Anthocyanininnholdet er det som bidrar til den lilla fargen. Anthocyaniner antas å støtte sunn blodtrykk og å spille en viktig rolle for å redusere risikoen for kardiovaskulær sykdom og muligens kognitiv nedgang og kreft. "

Men det betyr ikke å lage desserten din lilla ved å slapp litt av ube i vil bety at den inneholder alle disse ernæringsmessige fordelene, som McGuinness forklarer. "Som med hvilken som helst frukt eller grønnsak, er de ernæringsmessige fordelene bestemt av hvordan de forbrukes. Hvor ube som helmat er et næringsrikt valg, når det kombineres med fett og sukker som ofte finnes i desserter og søte matvarer, kan fordelene fortynnes. Spis ubakket, kokt eller mashed for å maksimere næringsverdien uten unødvendige kalorier. "

Så det høres bra ut om du lager det på riktig måte, men med mindre du leser dette på Filippinene, er det ikke den enkleste grønnsaken å få tak i. Heldigvis kan du fange de samme ernæringsmessige fordelene med mer vanlig fare.

"De ernæringsmessige fordelene med ube som fullmat kan lett oppnås ved å spise en kombinasjon av grønnsaker som lett kan nås i Storbritannia," sier McGuinness. "Søtpotet ligner på at det er en kalori med kalorier med en rimelig mengde fiber, selv om det naturlige sukkerinnholdet kan være høyere.

"For antioksidanter er mange matvarer med en lignende nyanse som rødkål, auberginer, lilla spirebroccoli, rødbeter og bjørnebær alle høye i vitamin C og antioksidanter. De har også høy fiber, noe som betyr at de støtter god fordøyelse og tarmhelse. "

ANBEFALT: Superfood Alternativer

Populært emne