Møt mannen som kjører maraton i snøen

Når snøen treffer Storbritannia, er de fleste av oss glade for å forlate våre planer om å løpe, eller i det minste trekke seg tilbake til tredemølle til det varmere været vender tilbake. Og det er ingenting galt med det - snøbrett kan være magiske saker med episke synspunkter, men de kan også være glatte, frie mareritt.

En mann som aldri sier nei til litt snø er dr Andrew Murray, en ultramarathonløper og Merrell-ambassadør. Murray er en to-time Genghis Khan Ice Marathon-mester og selv temperaturer under -40 ℃ ikke stoppe ham fra å snøre seg opp.

Trener spurte Murray om sine erfaringer som kjører i ekstrem kulde, og enda viktigere, hvorfor i verden velger han å gjøre det.

Hvordan og hvorfor begynte du å kjøre ismaratonene?

Kjører er min måte å se verden på. Jeg har hatt glede av å løpe under alle forhold, fra Indonesias jungler, til de mektige Namib-, Gobi- og Sahara-ørkenene, samt alle slags kalde steder. Jeg liker faktisk den mest kalde. Solen og jeg blander ikke så bra - kanskje fordi jeg er skotsk og har ingefærhår! Steder som langt nord Canada om vinteren er episke på grunn av nordlyset, og det ytre Mongolia om vinteren er en opplevelse jeg aldri vil glemme, med flere huskier enn biler.

Hva er din PB?

Jeg har kjørt 3 timer 7min på is. Forholdene var faktisk ganske anstendig, med det meste ankel-dyp snø og det var relativt varmt på -25 ° C den dagen. Ankel-dyp snø er langt enklere enn enten dyp snø eller arkis - dyp snø bare saper din energi og på is is det vanskelig å få mye kjøp.

Har du noen spesiell trening for å forberede seg på å løpe under disse forholdene?

I løpet av vinteren i Skottland kan du få sprekkende kuldeforhold i åsene. Det er lett tilgjengelig - innen en time fra Glasgow eller to fra Edinburgh - og det er ganske kult å komme seg ut og se kjente bakker i snøen, og ta en varm sjokolade eller tomatssuppe på bunnen for å tine.

Hvordan holder du deg varm?

Det avhenger av hvor kaldt det er, men når du er over -40 ℃, er det definitivt hardt arbeid. De generelle prinsippene er å vikle opp i mange tynne lag slik at de kan legges eller fjernes, i stedet for å ha et stort lag. Pass på at du har hatt, balaclava, hansker og ekstra hansker. Du kan også kjøpe kommersielle hånd- og fotvarmer også. Jeg pleier å kjøre i Merrell Gore-Tex-serien med Sealskinz sokker, som begge holder varmen i.

Hvilket ekstrautstyr bruker du?

I hovedsak har jeg leggings og langermet topp - en eller to av hver - en midlayer topp, en balaclava, en buff, varme hansker, et kompass, et kart, en fulladet telefon, noen penger og ofte noen skibriller . Jeg har også mat og noe å drikke - i noe som er utformet for å holde det fritt - pluss nødtøy i tilfelle jeg faller og knuser en ankel eller noe.

Glir du over mye?

Det avhenger av hvordan forholdene er når det gjelder isen og hva jeg har på føttene. Etter å ha kjørt et par ganger på is har jeg jobbet ut hva jeg skal ha på føttene, så sannsynligvis mindre enn de fleste!

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar