Møt Matthew Ahmet, Storbritannias eneste Shaolin Monk

Innholdsfortegnelse:

Møt Matthew Ahmet, Storbritannias eneste Shaolin Monk - øVELSER 2023
Møt Matthew Ahmet, Storbritannias eneste Shaolin Monk - øVELSER 2023
Anonim

Kan du slå et spyd over halsen din? Hva med balanse din kroppsvekt på to fingre? Smash jernstenger over hodet ditt? Matthew Ahmet kan, fordi han er den første noensinne britiske Shaolin munken, og det er hva Shaolin munker gjør (blant annet). Vi fanget opp med ham og forsøkte å balansere vår indre Qigong.

Hvorfor bestemte du deg for å bli Shaolin munk?

Som mange unge gutter var jeg alltid interessert i kampsport - Jackie Chan, Bruce Lee og den slags ting, og da jeg var 11, ble jeg invitert til å se det opprinnelige Shaolin teaterprogrammet The Shaolin Wheel of Life. Det inspirerte meg virkelig - å se disse gutta bor på scenen var fantastisk. Det blåste meg bort og ga meg denne drømmen til å studere kinesisk kampsport og reise til Kina til Shaolin-tempelet.

Da jeg var 16 var jeg ikke veldig fornøyd med skolen. Denne ideen om å gå til Kina hadde sittende fast med meg gjennom hele min utdannelse, og jeg trodde da var tiden til å følge den gjennom. Så endte jeg med å fly ut til Kina der jeg brukte fire års trening. Det var veldig intens, våkner klokken 5.30, løper opp fjell, kryper ned igjen på mine hender og knær, gjør headstands på betong i flere timer på slutten. Jeg utviklet seg raskt og ti år etter at jeg så forestillingen jeg ble valgt til å være den første og eneste ikke-kinesiske Shaolin-krigeren i samme show.

Er Shaolin kung fu en god måte å holde seg i form?

Kung Fu er mer en livsstil enn det er trening. Shaolins filosofi er å skape lang levetid, positivitet og lykke for deg selv, og jeg tror det er forvirring i den vestlige verden, hvor trening har blitt nesten en rolle, hvor du velger å gjøre det. Du velger ikke å spise, du velger ikke å sove, men du velger å trene. Det skal imidlertid være for alle, og kung fu er veldig mye det: det er en livsstil, hvor treningselementet er peppered gjennom dagen med meditasjon, strekking, jogging, turgåing, former og bevegelser som er inspirert av dyr og dyreliv . Det er en veldig kreativ og oppløftende praksis.

Hva lærer det deg om disiplin?

Eventuell øvelse er en form for disiplin - gjennom å nå dine mål, sette deg selv et mål og så videre. Disciplin kommer inn i spillet når du kommer til et stadium hvor du trener og trener ikke nødvendigvis for ren nytelse. Shaolin kung fu gir deg denne disiplinen. Du får ikke bare velge dagene du har det gøy - du må gå gjennom hele prosessen og fullføre det puslespillet. Den typen disiplin læres veldig mye og kreves for å øve kung fu.

Hvor lenge før du ser resultater?

Med kung fu vil du se resultater etter ganske mye den første dagen - ofte vil tankegangen skifte umiddelbart, og med den tankegangen ser du hvor raskt du kan gjøre fremgang. Det handler om å forstå at du alltid kommer til å utvikle seg og kung fu er en måte å oppnå disse fremgangene på. En ting jeg ofte sier er "NÅ", noe som betyr "Ingen muligheter bortkastet" - det handler om å ta alle du har og få mest mulig ut av det.

Hvor smertefull er det å lære Shaolin kung fu?

Godt spørsmål! Det er 168 timer i uka, og du kan sove i åtte til ti timer om dagen, så det handler om hvor mange timer du vil legge inn, og hvor hardt du skal jobbe. Hvis du virkelig vil gå ut og gi 100%, så kommer du til å føle smerte, men vi sier: smerte er herlighet. Du går gjennom stadier av smerte for å nå det herlighetsstadiet, og uten kamp er det ingen progresjon.

Hva med selvforsvar? Hvor bra er Shaolin Kung Fu i en kamp?

Med noen kampsport er det elementer som kan brukes i selvforsvar. Vi trener ikke spesielt mot kamp, men i løpet av øvelsen blir bevegelsene så vanlige at i en situasjon når du trengte å bruke dem, kan du definitivt forsvare deg selv uten tvil.

Når du trente i templet, hva savnet du mest om hjemme?

Ting som familie, selvsagt, men du savner også de mindre tingene som varmt vann, dusjer, senger og strøm. Vi bodde noen ganger i hytter størrelsen på garasjer, uten vinduer, ikke rennende vann, ingen strøm, bare lys som kom inn fra utsiden.

Hvis det ikke er varmt vann eller oppvarming og det er tre meter med snø, er det kaldt. Men da jeg kom tilbake til Storbritannia, priste jeg denne enkelheten i livet og fant det merverdig for livet mitt, bare ved å forstå. På kartet er Storbritannia bare et lite speck, og det er alle disse andre landene rundt deg, og folk lever helt annerledes enn oss - det er veldig verdifullt å forstå det, og det gir deg et sterkt formål i livet ditt når du ser den andre vei.

Hva er den største prestasjonen av styrke som du har sett?

En av de tingene som virkelig inspirerte meg om Wheel of Life-showet var enfingerhåndstanden. Bruce Lee kunne gjøre en press opp med en finger og en tommel på den ene siden, og han gjorde det berømt, men da så jeg en mann som støttet hele sin kroppsvekt på bare en finger på hver hånd, og jeg ble blåst bort. I det øyeblikket var det ikke noe jeg trodde at jeg noen gang ville kunne gjøre, men en av grunnene til at jeg ble valgt for å være en del av showet var at jeg var den eneste personen i gruppen som kunne gjøre det ene- fingerhåndtak.

Nylig har jeg blitt sparket av blokken min ved en av mine unge studenter som bare er 13 år - han våkner hver dag før skolen og han kan gjøre enfingerhåndtaket. Han er den andre vestlige, og jeg tror den eneste gutten under 15 år i verden som kan gjøre det. Det er en av de mest avanserte praksisene til Shaolin Qigong.

Endelig, hva er din favoritt kampsportfilm noensinne?

Jeg måtte si Hjul på måltider med Jackie Chan. Han er en av mine favoritt kampsportere - han trent i Beijing Opera, og treningen de gjennomgår, er veldig lik Shaolin. De bor på stedet i mange år, fra når de er små barn, og de er laget for å trene mellom åtte og ti timer hver eneste dag. Hans kompetanse er svært høyt.

Det fantastiske nye showet SHAOLIN fra Shaolin Monks er ute nå på DVD, Blu-ray og digital nedlasting.

Populært emne