Mark Webber: "Jeg Bloody Wanted This Career"

Innholdsfortegnelse:

Mark Webber: "Jeg Bloody Wanted This Career" - øVELSER 2023
Mark Webber: "Jeg Bloody Wanted This Career" - øVELSER 2023
Anonim

Din biografi kalles Aussie Grit. Tror du at du er australsk, hjalp du med å gjøre det som en idrettsmann?

Nei, det gjorde det vanskeligere. Min sport er basert i Europa, så jeg måtte forlate familien min og alle hjemmets bekvemmeligheter bak. Det var ingen Skype tilbake da i midten av 90-tallet, så jeg var mye mer isolert enn, for eksempel, en ung engelsk sjåfør ville være. Men jeg så det aldri som et offer. Jeg ville ha denne karrieren, og hvis det ikke trente, skulle jeg gå tilbake og få en jobb hos den lokale bensinstasjonen og vite at jeg hadde prøvd mitt beste.

Hvem hjalp deg med å gjøre det?

Jeg vokste opp i en liten by i New South Wales, og da jeg dro til Europa holdt samfunnet en tombola for å hjelpe meg ut. Noen av premiene var litt søppel - jeg tror du har litt olje for å komme til tredje - men de reist nok for meg å komme til England og kjøpe meg en bil, en B reg Fiesta som koster 500 kroner. Ved mitt andre år var jeg virkelig opp mot det økonomisk, rett på randen av å komme hjem, da David Campese, den store rugbyforbundet, flippet inn for å holde meg i racing i en måned. Jeg vant mitt neste løp, og så signerte Mercedes-Benz meg til en langsiktig kontrakt. De fire ukene Campo betalte for, var helt sentral i min karriere.

Hvilken motstander hadde du mest respekt på sporet?

Rubens Barrichello, Jenson Button, Fernando Alonso. Og jeg hadde også gode kamper med Lewis [Hamilton]. Vi har alle gjort noen utslett på hverandre med våre hjelmer på, men det er dyrets natur. På slutten av alt, kan jeg fortsatt riste hendene sine. Det er det som er viktig for meg.

Og hvem var det beste selskapet etter løp?

David Coulthard, ingen tvil om det, han er toppen av popene på lang vei. Vi pleide å frigjøre presset ved å ha en liten drink og fortelle noen løgner om hvor fantastisk vi var.

Hva gjør F1-drivere spesielle?

Vår perifere visjon og balanse må være eksepsjonell. Vi kan lese situasjoner i en lavere rammeprosent enn publikum, og derfor kan vi gå hjul til hjul med hverandre ved 220mph i det lashing regnet.

Hvilken Grand Prix var mest utfordrende?

Suzuka i Japan. Det er et veldig raskt spor, det er høye G-krefter, og det er en gammeldags krets, slik at den mangler de moderne sikkerhetskravene. Du må være utrolig nøyaktig der. Jeg foretrakk Monaco. Straffen er fortsatt der fordi det er mange barrierer, men det er virkelig deg mot sporet. Jeg har aldri tenkt på å kjøre andre konkurrenter der, jeg tenkte bare om jeg kan "herske" meg selv gjennom hele helgen av kvalifisering og racing, det gjør jeg ganske bra. Hvis du går galt bare en gang, spiller du plutselig opp, og du er som en golfspiller som får en bogey da en annen som han prøver å overkompensere.

Hva er det beste med utholdenhetstrening?

I F1 er det egentlig bare et par andre gutter som du kjører mot på dagen, men i et tilfelle som Le Mans 24-timers løp, er banen full av forskjellige kategorier av sjåfører, alle racing på samme tid. Vår Porsche er best bil, men den mest utfordrende delen av vår jobb er å overvinne gutta som ikke er profesjonelle, fordi vi må klare deres ferdighetsnivå. Det er veldig farlig.

Hvem ga deg det beste råd?

Sir Jackie Stewart har vært et godt råd for meg. Han er veldig moderne i sin tenkning til tross for sin alder, og han har sett mye. Han har også vært gjennom enorm motgang, og mistet så mange av vennene sine gjennom racing, og det var jeg veldig takknemlig for da folk jeg visste ble drept på banen.

Hvilke råd vil du gi til en vanlig sjåfør som var i ferd med å ha et krasj?

Gi slipp på rattet og legg armene over brystet. Ting som sittestilling og setebeltehøyde er svært viktige - alt du tar for gitt når du kommer inn i en bil, vil du ha alt som er til din fordel. Jeg har aldri hatt noen religiøse tanker, men det var et par dårlige krasjer der alt ble bremset og jeg tenkte, "denne gangen kan det være over". Jeg husker å tenke at jeg ikke vil ha smerte, og jeg håper det slutter raskt. Heldigvis kom jeg alltid ut på den andre siden.

Mark Webber kjører for Porsche i Le Mans 24-timers løp den 18.-19. Juni. Kjøp Aussie Grit: Min Formula One Journey på Amazon

Populært emne