Mark Beaumont går rundt i verden i 80 dager - på en sykkel

På dette punktet i det 21. århundre, er de fleste poster brutt av små trinn. Dette er ikke overraskende: de enkle gevinsten er borte, treningsteori er (ganske) godt forstått, og teknologi og marginale gevinster kan bare gjøre så mye. Og mens sykling rundt om i verden ikke har hatt noen fotoutføringer (ennå), er det fortsatt en veldig omstridt begivenhet. Siden Mark Beaumont først taklet avstanden for tiden i 2008, har posten falt fra 194 dager til en offisiell 123, med et par innsatser i de nedre 100-tallene, enten diskvalifisert eller uberettiget av Guinness.

Det er en uforglemmelig utfordring å stole på alt fra været til grenseoverganger som går rett - og det er før du kommer til logistikken for å sykle hundrevis av kilometer om dagen uten at kroppen din bryter ned. Så hvor fort tror Beaumont han kan gjøre det nå? Vel ... alle husker Phileas Fogg, ikke sant?

Foggy Thinking

For å være klar baserer Beaumont sin rekordinnsats på mer enn en klassisk Jules Verne roman. Etter å ha klatret fjell, roede Atlanterhavet og en stint som TV-presentatør i løpet av 2014 Commonwealth Games - fulgte han stafettreléet over hele verden - den 34 år gamle Scotsman begynte å planlegge en ny utfordring.

"For en nylig pensjonert idrettsutøver der det er å høre på unge idrettsutøvere som snakker om trening for å være deres aller beste ... vel, det er litt av en blandet dose av inspirasjon og sjalusi," forklarer han. "Jeg kunne ikke bare fjerne meg fra den lidenskapen de hadde på den reisen de var på. Jeg satte meg sammen med teamet mitt og min familie og sa: "Se, jeg er ikke ferdig ennå." I 34, som utholdenhetsutøver, er jeg sannsynligvis i min fysiske og mentale premie. Jeg kan alltid komme tilbake til å være TV-presentatør om ti år. "

Med sine severdigheter satt på verden, satte han seg i 2015 på sin første treningsrute: langs 10.812km ruten fra Kairo til Cape Town. "Det var alltid om verden," sier Beaumont. "Alt annet er liten snakk. Jeg mener, det er mange andre fantastiske sykkelturer du kan gjøre, men omkretsen er den ultimate. Kairo til Cape Town er ganske pent en tredjedel av verden når det gjelder avstand, og jeg tok 18 dager av den posten, så ... "

Ved å multiplisere det med tre, var han ganske sikker på at han kunne få en sprekk på dagens verdensrekord. "I Afrika rides jeg fullt ut uten støtte, så jeg var mat rationering, vann ranting, finne et trygt sted å sove ... Det var da jeg begynte å bygge tilliten."

Man med planen

Det var da Beaumont begynte å teste vannet. "For rundt 18 måneder siden satte jeg på denne ideen, denne hypotesen, at kanskje du kunne gjøre det på 80 dager," sier han. "Så for et år siden snudde vi denne hypotesen inn i en plan. Hvis du har det rette teamet som jobber med riktig intensitet, er all logistikk på plass og evnen til å hakke den mentalt, ja, du kan gjøre det. Det ville være 75 dager med ridning, 220 miles [354km] en dag, fem dager for fly og en liten usikkerhetsmargin. "

Beaumont har forandret sin opprinnelige rute litt for å gjøre grenselogistikken lettere (han hopper over Afghanistans Helmand-provins for å gå nord for Himalaya, for eksempel), men han må fortsatt sykle rundt 29 000 km og gå gjennom to punkter på motsatte sider av kloden - for tiden er Madrid og Auckland planen.

Så hvorfor 80 dager spesifikt? "Vel, det var noen diskusjon om, du vet, hvorfor ikke bare kunngjøre at du skal til posten og så overraske alle ved å helt blåse den ut av vannet. Og jeg sa, "Det er ikke bra nok. Du gjør aldri det mye bedre enn du satte på - du kommer ikke til å prøve å bryte 123-dagers rekord og ved et uhell ødelegge det med 40 dager. Så du må være veldig, veldig klar på dag ett hva du prøver å gjøre. Og vi er helt fokusert på hva som trengs for å gjøre det vi tror er mulig. "

Lag sport

"Vi" inkluderer et lag med et halvt dusin satt for å gjøre turen med Beaumont, inkludert drivere, kokker og logistikk koordinatorer. Halvdelen vil fortsette i en støttebil, ta vare på overnatting og grenseoverganger - noen land slår av sine kontrollpunkter utenfor kontortiden. Resten vil kjøre i en RV sammen med Beaumont, hjelpe ham med drivstoff og gjenopprette når han går.

"Jeg er vant til å være der ute på egenhånd, på disse wildman-stil eventyrene," sier Beaumont. "Men denne gangen er jeg veldig fokusert på å utføre, ikke bry deg om hvor mitt neste måltid er, å finne rent vann eller hvor jeg skal sove. Det fantastiske laget vi har satt sammen er ikke bare teknisk godt i jobbene sine - de er folk med motstandskraft og fasthet. Du kan ikke bare være en god fysi, du må være noen som har vært på ekspedisjoner og vet hvordan det er - en og et halvt år når du sover, berøvet og stresset, kan du fortsatt tenke klart? Så, ja, jeg har et bra lag. "

Treningstider

Prestasjonsleder Laura Penhaul vet en eller to ting om stressende utholdenhetsarbeid selv: i 2015 ropte hun og tre andre kvinner Stillehavet fra USA til Australia, og satte to verdensrekorder.I oppkjøringen tar hun med seg Beaumont blant annet på opplæringsteori.

"En av de største endringene vi har gjort er at Mark bare pleide å gjøre rent massivt volum på sykkelen," sier Penhaul. "Han er ikke vant til å gjøre Wattbike økter og høy intensitet ting å undulate hans program. Lesley Ingram, hans fysiolog, og jeg sorterer ut hans dagbok og utarbeider sine forpliktelser, da gjør vi tre uker med bygging og en uke med tilpasning - noe som er en bedre måte å sette på enn «hvile». Hvis du har høyt volum, trenger du en periode for tilpasning til å finne sted, eller du blir verre, ikke bedre. "

Beaumont inkluderer også styrke og kondisjonering i sin syklusopplæringsplan for første gang, med fokus på å undervise kroppen sin til å jobbe som en enhet. "Vi jobber med hip mobilitet, thorax mobilitet, nakke styrke," sier Penhaul. "Det vi kaller anti-rotasjonsarbeid, hjelper virkelig på sykkelen, og bygger isometrisk trunkstivhet. Mark gjør et trekk hvor han har bena festet til en benk og må holde resten av kroppen horisontal med kjerne musklene, for et par minutter om gangen. Hvis du bare gjør armer og ben, og det er ingenting som forbinder dem, får du ikke mest ut av det. "

Mikromaskin

Beaumont er verdensomfattende rideplan, som krever 16 sadeltimer om dagen i fire timers blokker, gir ikke mye plass til å spise eller gjenopprette, slik at ting skal bli micromanaged. Hans tidsplan inneholder ti minutters katnap- / meditasjonsbrudd for å lindre det psykiske trykket, og han vil ha påpasset, komprimeringsutstyr av medisinsk kvalitet for å redusere DOMS og stoppe blodpulver i armene mens han hviler på sine tri barer.

I løpet av sitt daglige off-the-bike-måltid, vil han bruke elektrisk muskelstimulering mens han spiser for å kutte ned på gjenopprettingstidspunktet. Mesteparten av tiden, vil han være drivstoff på farten.

"Vi sikter mot 8000 kalorier om dagen," sier Penhaul. "Det er en balanse mellom hva du kan mage og hva kroppen trenger. Vi overvåker ham for å sikre at han ikke mister betydelig vekt. Historisk mister han ikke en stor mengde, men hans tidligere drivstoff var en massiv frokost, ri og kjør og ri, kløft om natten og gjør det samme igjen - for ytelse som ikke er tilstrekkelig. Han vil våkne klokken 3.30 om morgenen, ha litt rødbeterjuice og noen rehydreringsvæsker, og deretter brenne hver 90 minutter hele dagen - barer eller en wrap eller en smoothie, uansett hva han kan tolerere. "

Andre steder vil laget bruke samme "marginale gevinst" -tilnærming som er betalt utbytte for Team Sky. Hele laget vil bruke håndgeler og bugsprøyter for å redusere risikoen for å ødelegge infeksjon, og alle er på et lignende supplement regime for å holde dem skarpe.

Marks spytt vil bli overvåket for skift i immunoglobulin og amylase, og selv hans bein tetthet vil bli overvåket. Sykling kan være trening, men i konsekvenser er det et hakk ned fra å være i rommet - eller roende Stillehavet. "Vi mistet rundt 10% bein tetthet i løpet av denne tidsrammen," sier Penhaul. "Til en viss grad er det det samme på en sykkel." Dette er en del av grunnen til at Beaumonts blandetrening rir med løp: det hjelper alt med å rette opp ubalanser fra timer i salen.

Ingen fare

For de fleste ser Beaumonts oppdrag ut som et kryss mellom en militærkampanje og Tour de France. Hver detalj er regnet med, med lite igjen for mannen selv å gjøre, men legg hodet ned og ri. Likevel, med noe stort foretak som dette, kan den minste detaljene - en niggle i ridestilling, en bølleinfluensa, en overveldende grensevakt - gjøre en forskjell. Så hva skjer hvis ... "Hvis jeg kommer hjem om 81 dager?" Spør han. "Vel, jeg har fortsatt utelatt verdensrekordet med omtrent 45 dager. Men som jeg sier, handler det om suksess på våre vilkår. "

Beaumont har ingen interesse i å slå andre - det er ikke grunnen til at han gjør dette. "Jeg har stor respekt for alle andre som har gått for denne posten gjennom årene. Det er utrolig, sprangene i ytelsen i det siste tiåret. Jeg har aldri vært en konkurransedyktig idrettsutøver så langt som jeg aldri har gått inn i et løp og gått skulder til skulder med noen - men du vet siden jeg var tenåring, jeg har alltid vært interessert i ytelse. Jeg har alltid ønsket å presse meg selv og finne ut hva jeg kan. "

Det som er forskjellig nå er at han ikke er villig til å ta store farer for å gjøre det. "Noen av de tingene jeg har gjort i det siste - havet roing, fjellet fjellklatring - mens det er statistisk sett, er de ganske trygt sport, når ting går galt, har de en tendens til å gå veldig galt. Jeg har nå en kone og to små jenter hjemme, og min interesse på dette tidspunktet i karrieren min er å presse meg selv og finne ut hva grensene er, for å tilbakestille folks forventninger når det gjelder hva du kan gjøre på en sykkel. ”

Dream Ticket

Beaumont setter seg på sitt verdensrekordforsøk fra Paris 2. juli, så han må være tilbake senest 20. september. Og hvis han gjør det? "Innenfor sykling verden tror jeg det vil være en betydelig milepæl i smerte utholdenhet," sier Beaumont. "Som en bredere historie, skjønner jeg at folk skal reflektere over hva deres 80 dager er.Hvilken ambisjon har du? Hvilken drøm kan du arbeide for? Hvordan ser det ut? Jeg vil gå rundt i verden på 80 dager fordi jeg ville elske at folk følger denne reisen - nyt det, lær om verden og tenk, "Vel, hvordan vil det se ut i min verden?" Det er usannsynlig å være på en sykkel, men "det var min 80 dager" ville være en fantastisk arv fra dette prosjektet. "

Se hvor Beaumont er akkurat nå på artemisworldcycle.com

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar