Madonna-Whore Complex: Er det fortsatt Relevant? Gud, jeg håper ikke!

Madonna-hodekomplekset var et psykologisk begrep født på en annen tid. Kanskje det er på tide å legge det til hvile. Tider og holdninger endrer seg.

Madonna-hore-komplekset er et psykologisk begrep for menn som enten legger kvinner på en slik piedestal som de tror å ha sex med dem, er avtagende, eller de nekter å ha sex med noen fordi de tror at det på noen måte slår dem i stykker.

Ifølge Freud, som først introduserte begrepet "Hvor slike menn elsker, har de ikke noe ønske og hvor de ønsker det, de ikke kan elske." Det er et fenomen, som beskrevet av Freud, hvor en mann er i konflikt med sin ekstreme tilbedelse av en kvinne og hans ønske om henne på samme tid.

Følelsesmessig utilgjengelig?

Det er splittet som forårsaker kognitiv dissonans hos menn. I utgangspunktet vet de ikke hvordan de skal elske noen og ønske dem på samme tid. En eller psykologisk splittelse, er det fortsatt brukt av mange psykologer til å forklare hvorfor menn er så følelsesmessig utilgjengelige i sine voksne relasjoner. [Les: Emosjonelt utilgjengelige mannskilt: 25 røde flagg for å se etter]

Det tvinger også menn til å enten se en kvinne som en hore og ønskelig, eller som en morsom figur, og noen som skal beundres. Det er ikke bare menn som lider av Madonna-hodekomplekset. Kvinner blir fortalt at de skal reservere seg selv.

Og hvis de har sex for fort, så gjør det dem en hore. Samme oppmuntring eksisterer for menn og kvinner, men kvinner er ment å undertrykke deres og spille spillet ved hjelp av sex som et verktøy for den ultimate vinningen av et manns hjerte.

Er Madonna-hore-komplekset fortsatt relevant i det 21. århundre?

Det er ingen tvil om at generasjoner eksperimenterer med seksualitet på måter som en gang var tabu og mot sosial mores, men det er fortsatt kjønnsrolle som vedvarer som feministiske og kjønnsmessige forsøkser å fortryde den naturlige genetiske avtrykket som vi alle er opprettet med.

Mange sosialpsykologer mener at menneskelig seksualitet er definert ikke av noen genetisk koding, men av en avtale om seksuell oppførsel i ethvert samfunn. Disse sosialmorene blir så videre gjennom sosialisering og grooming og begått gjennom sivilisasjonen.

Problemet er at kjønn ikke bare kan forklares gjennom rollemodellering og adferdsmodifisering.

Det er en intern stasjon som mennesker må fremstille. Det er trykt i vår sivilisasjon for å tillate arten å trives. Menns primale natur driver dem til å dyrke seg for å fortsette sine genetiske egenskaper, samtidig som de blir fortalt at de skal være monogamiske og å være med bare en kvinne. [Les: Polyamorøse forhold: Kan du være glad i en?]

En dikotomi mellom genetikk og sosiale morer, er Madonna-hoorkomplekset sannsynligvis avledet av alle de psykologiske faktorene som er i konflikt med sosiale mennesker i ethvert samfunn.

Giftig maskulinitet og endring av kjønns stereotyper

På samme måte som giftig maskulinitet, blir menn fortalt at deres egenskaper, det som gjør menn, menn, er giftige for samfunnet og bør undertrykkes. Ting som konkurranse, aggresjon og beskyttelse blir presset og forankret gjennom undertrykkelse av folks oppførsel og hva som anses akseptabelt og hva som ikke er. [Les: Definere ekte maskulinitet: Hva betyr det å være en mann?]

Det er ikke rart at alle er så forvirret. Skal kvinner oppføre seg som Madonnas og holde ut sex som et verktøy? Eller skal de være like og gi inn i deres seksuelle lyst uten konsekvens eller frykt for å være en hore? Er menn i stand til å ha et freak i sengen, men en kvinne de beundrer og respekterer som sin kjære kone?

Det ser ut til at alt er opp ned, men virkeligheten er at ingenting virkelig har endret seg i mennesker, foruten den måten vi definerer våre seksuelle tendenser og hvordan vi regulerer dem.

Endre morer

Den gode nyheten, eller dårlig, avhengig av hva du mener moral er eller hvordan den skal defineres, er at folk mye mer godtar hverandres preferanser. De må ikke lenger skjule sine interne seksuelle stasjoner som homoseksualitet eller til og med biseksualitet.

Men som sosiale morer forandrer, etterlater det mange å spørre hvem de er, hvem de kan elske, hvem de skal respektere og hva som gjør dem til en god mot dårlig person. [Les: Sex myter: 15 aksepterer vanligvis sex "fakta" som er så gale)

Sex blir ikke bare mindre "tabu" for å snakke om, å se på, eller å engasjere seg, men det blir også mindre om moral eller dom. Det er ikke tilfelle lenger hvor en kvinne enten skal være en Madonna eller en hore. For all hensikt kan hun være både i henhold til hvor hun er i livet og hva hun bestemmer seg for seg selv.

Hvordan internett endrer seksualitet

Internett har flyttet seksualitet bakfra lukkede dører og brakt den til hver personlig datamaskin rundt om i verden. Det er ikke mer krypende bak røde teppebelagte dører i videobutikken for å få sparken dine, alt du trenger å gjøre er google "dicks" * om du mener Dicks eller Dicks Sporting Goods * og det er mer porno enn du kan forestille deg.

Det handler ikke om folk i en skitten industri som gjør filmer for gode penger til å debattere seg, det handler om spenningen av voyeurisme, å få et glimt inn i andres privatliv og nyte turen.

Å ta det skitne ut av skittent sex gjør at menn kan finne sin indre skapning og ikke skamme seg for det.Ønsker de deres mødre ... veldig tvilsomt, selv om noen kanskje. Det de ser etter er noen som både nærer dem og gleder dem. Svært få forventer en jomfru å gjøre drømmene deres til virkelighet. Ikke det å spare deg selv er en utmerket ide, det er bare at hvis du ikke gjør det, blir det ikke noe mindre moralsk eller respektabelt. [Les: 12 dårlige jentefunksjoner hver mann vil ha i sin jente]

Er Madonna-hodekomplekset fortsatt i live?

Endring av tidevannet av seksuelle morer skjer ikke over natten. Min femtonårige * ok, ikke stolt av det *, forteller meg fortsatt når noen i klassen hans er en "sløsing", noe som betyr at det å ha sex for tidlig eller uten de rette forholdene fremdeles ikke er akseptabelt.

Men den ene nattstanden på høgskolen mellom samtykke voksne blir ikke lenger betraktet som god for gander og stygg for gåsen, noe som er bra ... Jeg tror?

Jeg tror ikke at generasjoner som kommer etter, vil kunne forholde seg til Madonna-hodekomplekset. Visst, det vil alltid være Normans Bates i samfunnet, men i det hele tatt tror jeg at kjønnsforskjellen lukkes, folk blir mer åpne for å akseptere mennesker og er komfortable med både kjønnsrolle og sosiale morer. Du kan ikke stoppe en tidevann, hvis du gjør det, kan det bare rulle deg over. [Les: 19 inspirerende mannlige feministiske ideer fra menn rundt om i verden]

Hvis du er bekymret for å respektere en jente i morgen, så ikke ha sex med henne før du er klar, uansett hva psykologisk teori kan gjelde. I samme henseende, hvis du ikke er komfortabel å sove med noen og redd de vil miste respekt for deg, så er det ikke riktig tidspunkt.

[Les: Slemme jenter: 12 positive leksjoner vi alle kan lære av dem]

Sivilisasjon vil alltid prøve å definere hva du burde føle, hvem du burde være, og hva du bør tro. Til slutt er det eneste som betyr noe hvis du er seksuelt bra med deg. Periode.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar