Hvordan passe babyens bilsete

Hvordan passe babyens bilsete
Hvordan passe babyens bilsete

Video: Hvordan passe babyens bilsete

Video: Hvordan passe babyens bilsete
Video: Demonstrasjon av Recaro Privia bilstol 2023, September
Anonim

Lær hvordan du passer barnas bilsete riktig med barnevernsrådgiver Gemma og Halfords ekspert Bex …

Gemma sier: Det er ved lov at du må ha bilsete til babyen din, det er også du vet en god ide når du kjøper bilstolen din for å spørre butikken at du faktisk kjøper den fra at de passer det for deg. De fleste steder vil tilby dette gratis, noe som er en god service.

Bex Foster, Halfords bilseteekspert sier: Så dette er et bakovervendt sete. Blå betyr bakovervendt, rød betyr fremovervendt. Så alt du trenger å gjøre er å følge den blå. Du har to blå biter her og en blå bit på baksiden. Ok, så først av deg går du gjennom det blå, og så det andre blå og plugger det inn. Rund på ryggen sørger for at dette er oppe, høre klikket, rundt ryggen, dra det gjennom det blå i ryggen. Bare skyv inn, sørg for at dette er helt flatt, vinkel setet, gi det en slepebrok, pass på at den ikke er for stram, men det er ikke så løs over toppen og ta den litt, stram den opp litt. Bare en siste sluttkontroll, hvis barnet ikke er i setet, må du bare sørge for at det ikke er noen bevegelse. Så alt du gjør med det, legger du hånden din, håndflaten på baksiden av setet og gir det et slag. Hvis det ikke beveger seg, er det greit. Der går du, et sete i bilen.

Når du passer på et barnesete, legg bare kroppsvekten inn i setene. Pass på at det ikke er slakk på setebeltene, stram alt av og da bør du sjekke selen, ta tak i selen, trekk den fremover og setet bør ikke bevege seg i det hele tatt. Først må du trekke av sikkerhetsbelte og sørge for at sikkerhetsbelte ikke er vridd - pakk den hele veien rundt og sett den inn. Det er bra at spenningen ikke kommer for langt ut av setet, noe som betyr at det ikke kommer til å være noe problem med spennekremen fordi den ikke bøyer seg over rammen av setet i det hele tatt.

LES: VET DU DE SENESTE Bilseterloven?

OK, neste ting du gjør nå er det alt plugget inn, legg bare din kroppsvekt inn i setet, gi det en slepebro og du ser setet trekke tilbake der inne. Gi det en slep, og ta det helt oppover, så du får det i toppen, så det skal være flatt helt ned. Ingen vendinger i sikkerhetsbelte, hele veien rundt følger den røde og plugger den inn, okay, til her.

Igjen, bare skyv vekten inn i setet, trekk dette opp, ekstra slakk, hold den trykket ned og trekk den gjennom og slakk vil gå. Deretter hold det stramt der, og trykk denne biten nedover. Deretter skyver den røde, den andre siden den ned, slik at den er stram rundt der, så du har ekstra spenning på siden her og denne siden, de jobber begge sammen. Hold begge sider, skyv den opp - etter hvert som du skyver den opp, ser du setet etter hvert som du trykker på en ekstra bit, selve bilens ramme. Lås den av, du hører et klikk, og det er den ekstra spenningen som er gjort.

Anbefalt: