Luke Rockhold Means Business

Innholdsfortegnelse:

Luke Rockhold Means Business - øVELSER 2023
Luke Rockhold Means Business - øVELSER 2023
Anonim

Mannen jeg snakker med, kan kvele meg bevisstløs med skremmende effektivitet. Nine av Luke Rockholds 15 pro MMA-vinnere har kommet fra å tvinge sine motstandere - noen av verdens tøffeste menn - til å underkaste seg hans rekke onde teknikker som er utformet for å få tak i lemmer eller sette deg i søvn.

Selv om du står opp til ham, er du ikke trygg. Av sine andre seks seire, har fire vært knockouts, inkludert kampen i desember hvor han kjempet UFCs mellomvektsmesterskap fra Chris Weidman. Da dommeren sluttet kampen i tredje runde, var Weidmans ansikt en grusom blodmask. Han så ut som en mann som hadde blitt satt på en bakgate i stedet for en erfaren fighter i sin egen rett.

Det kan hende at det ikke ser ut til å finne den 31-årige Rockhold som snakker om de beste gaver til Morsdag. For en mann som praktiseres i fysisk vold, er han ganske sjarmerende.

Faktisk passer Rockhold på mange måter ikke til den typiske fighterens mugg. Han deler ikke overbefolkningen av showmen, og han er engasjert i andre fag enn kampsport. Han har selvsagt arbeidsmoral og høyeste selvtillit du trenger for å komme til toppen av enhver sport, men utover det er Rockhold en regelbryter.

Den siste gangen vi snakket med Rockhold, var i 2014, da han fremdeles var på vei opp gjennom rekkene. I vår funksjon hengte vi ham til å være mellomvektsmesteren, og som han ennå ikke skal takke oss offentlig for støtten, kan vi ikke motstå å få det opp med ham …

Vi føler at takk er i orden …

Å plukke meg for å være mester var et godt trekk. Noen vet deres ting.

Vi tar det som et tegn på uendelig takknemlighet. Ikke nevn det. Uansett, du har tidligere sagt at London er en av dine favorittbyer å besøke. Hva skiller seg ut for deg?

Det er bare en vakker by. Det er så mye detaljer i arkitekturen og historien som er fantastisk å se. Det setter alle byer i Amerika til skamme. Jeg mener, det er bygninger her som er eldre enn hele landet vårt.

Ah, så vi har oss selv en arkitekturbuff?

Vel … det er også morsomt her. Det er en god stemning. Alle går av jobb klokken fem og drar bare inn i Covent Garden for å begynne å drikke. Det er som urverk. Det er definitivt annerledes enn Amerika - vi samler ikke alle sammen til en viss tid. Jeg elsker det.

Det gikk fra bygninger for å sprut ganske raskt …

Jeg liker å ha en øl eller to - et par drinker her og der på min tid.

Vil du si at tiden din er noe du er forsiktig med å beskytte?

Ja, jeg trenger en måned eller så for å dekomprimere etter en kamp, men jeg er mer bevisst på hva jeg gjør med den tiden enn jeg pleide å være. Tidligere ville jeg gjøre ekstreme ting uten å tenke på det, men nå spør jeg meg selv om det er en god ide. Jeg liker å unngå snowboarding fordi hvis du gjør en feil på en stor klippe, vel … det kan bare være det.

Betyr det at surfing og skateboarding også er ute?

Jeg liker å surfe når jeg kan, men skateboarding er litt av en strekning. Når det er sagt, hvis det er et skateboard foran meg og en liten rampe eller noe, er jeg ikke redd for å komme igjen. Jeg trenger den tiden borte, men etter omtrent en måned får jeg virkelig trang til å komme tilbake i treningsstudioet.

Så sørg for at du tar deg tid til å slappe av, betyr det ikke bare å la deg gå?

Nei. Mens det er fint som mesteren strekker seg ut og trives, føler jeg at jeg må være litt mer proaktiv enn jeg pleide å være. Dette gapet mellom å vinne tittelen i desember og mitt første forsvar i juni er ganske lang pause for meg. Pengene er ganske gode, og det er fristende å komme tilbake og fortsette å tjene.

Er det det som motiverer deg?

Jeg vil bli betalt og jeg vil leve det gode livet. Jeg vil ha fine hus, flertall. Hyggelige biler, flertall. Det faktum at det er andre krigere der ute som vil ta alt dette fra meg, pusser meg og motiverer meg enda mer.

Rockhold fortsetter å bytte til en drakt og slips, og begynner å kaste spark for kameraet. Det kan lett se latterlig ut, spesielt mellom skudd drikker han kaffe fra et lyst blomsterkrem, men når han spøk spøk om han ser ut som James Bond, må vi være enige.

Image
Image

Var det et øyeblikk du visste at du kunne være en mester?

Jeg visste det øyeblikket jeg gikk inn i mitt gym AKA [American Kickboxing Academy]. Jeg tror jeg kunne vært best på alt jeg har gjort hvis jeg hadde fokusert min energi nok. Det var bare et spørsmål om å finne det jeg var veldig interessert i. Så det øyeblikket jeg fant å kjempe, visste jeg. Jeg var som, "Jeg skal gjøre alt jeg må gjøre for å gjøre dette livet mitt".

Nesten hver fighter har den selvbevisstheten, men det betyr ikke at de vil bli mester. Du må ha noe annet.

Jeg kommer fra en familie av idrettsutøvere, så åpenbart har jeg vært begavet med et bestemt antall atletiske gener, men det går utover det. Min pappa spilte basketball, men hvorfor ble han ikke laget i NBA? Fra det jeg forstår, var han bedre enn de fleste. Min bror var en flott surfer, men han gjorde aldri toppen 44 [de 44 høyest rangerte mannlige surfere som er invitert til VM-turneringer].Hvorfor var han ikke der? Så jeg har sett på hva de kunne ha gjort, og jeg har fokusert meg selv hvor de ikke gjorde det.

Så du er villig til å lære av andre.

Jeg beundrer visse kvaliteter av forskjellige krigere, og jeg prøver å reflektere over det og hvorfor de er så gode i det området. Jeg ser på hva de gjør og prøver å implementere det i spillet mitt. Du må se på deg selv fra et utvendig perspektiv og virkelig prøve å se hva som fungerer. Det og å høre på kroppen min og forstå hver eneste bit av det. Mange mennesker forstår ikke kostholdet, de forstår ikke kroppsmekanikk, de forstår ikke bevegelse - de forstår ikke riktig teknikk når de dekker alle aspekter av spillet. Du må ha den nybegynnerens tankegang hvor du fortsetter å sjekke deg selv og prøver å lære. Jeg har studert disse tingene mye.

Kan du gi oss et eksempel?

Jeg gjør leksene mine på kroppsmekanikk. Jeg analyserer hvordan folk beveger seg, så filmer jeg meg selv og ser hvordan jeg beveger meg. Hvorfor liker jeg ikke den fyren? Hva trenger jeg å gjøre? Det er grunnleggende forståelse, men du må kunne se disse tingene.

Det høres ut som om du kontrollerer mange aspekter av din egen trening. Har du ikke trenere til å gjøre det for deg?

Jeg har slått sammen med alle trenerne mine i lagsporter, og jeg har alltid ønsket å finne en annen måte. Noen mennesker trenger bare å følge instruksjonene, mens jeg reflekterer og jeg ser og analyserer situasjoner - mer enn noen andre, som åpenbart er hva som har tatt meg til det nivået jeg er på. Jeg er en perfeksjonist i alt jeg gjør, og jeg kommer ikke til å slutte før jeg har det perfekt. Vel, det er ikke noe slikt som perfeksjon, men det er eksepsjonell, og jeg strever alltid for excellence.

Tror du at du oppnår det?

Som jeg sa fra begynnelsen, tror jeg at jeg kan være den beste der ute. Jeg bryr meg ikke om hvem som er imot meg, jeg skal finne en måte å vinne. Jeg skal forklare dem på en eller annen måte. Noen mennesker har et tak. De slår gutta de ser svakhet i, men tviler seg mot andre. Ikke meg, jeg bryr meg ikke om hvem jeg er imot.

Du har alltid vært veldig uttalt om ytelsesfremmende stoffer. UFC ser ut til å gjøre fremskritt i å klemme seg ned på det. Fungerer det?

Det fungerer 100%. Du ser guttens forestillinger faller av. Jeg har lenge vært i denne sporten, og jeg vet at den er rundt og jeg vet hvem som er på den. Folk som er avhengige av narkotika, har ikke tillit uten dem. Hvis du ikke har tillit, vil du ikke gjøre noe riktig i friidrett eller livet generelt.

For eksempel?

Hvis du ikke er sikker på å gå opp til en jente og si "hei", kommer det ikke til å komme avsted. Akkurat som med din golfsving: Hvis du ikke tror du kan slå den ballen, kommer du aldri til å slå den. Steroider gir deg denne høyeste uovervinnelighet, og du tror ikke du kan bli slått, så når gutta går inn der, tror alt blir så mye lettere, det kommer til syne. Steroider har gjort at folk vinner gullmedaljer. Det er en grunn til at folk gjør disse tingene: de blir supermenn på noe de ikke burde være på. Jeg er glad de tar skritt for å rydde opp sporten.

Mens du setter opp for flere bilder, bestemmer Rockhold seg for å undervise kunstdirektør. Hvordan skal man kaste en riktig punch.

Image
Image

Du har åpnet en krukke med ormer der, Luke … Hvor viktig er den siste uken med å forberede seg til en kamp?

En kamp leir er en tre måneders prosess for å bygge opp til kampen, og din selvtillit må være høy. Men når du kommer til å kjempe i uken, synker innsåselen som du går inn i det buret inn. Du kan se at folk begynner å gjette seg selv. Jeg analyserer hver siste bit av mine motstandere, og krigere generelt. Hvis du er en gambler, det er uken du bør lage innsatser.

Hva med når du er i buret - er du så analytisk da?

Nei, det er da jeg slipper. Av utfallet, å vinne eller miste. Jeg nyter bare øyeblikket og omfavner fullstendig avslapning. Du kan ikke være spent eller full av følelser. Disse tingene kommer til å holde deg tilbake. Hvis du kan gjøre det, da har du en enestående ytelse.

Luke Rockhold forsvarer sin mellomstikt tittel mot Chris Weidman 4. juni ved UFC 199. For mer informasjon besøk ufc.com

Populært emne