Lucy Mangan: «Ta min svigermor ... vær så snill!»

Trodde hans mor var vanskelig før? Prøv å legge til en baby i blandingen, sier forfatteren Lucy Mangan

Ah, de gamle vitsene er de beste. Eller de er i det minste den mest illustrerende av de bekymringene vi alle har opplevd i tidene. Forholdet mellom en kvinne og svigermor har alltid vært komplisert. Hun ser deg som en interloper, du ser henne som en trussel. Og når du har en baby, blir alle dine relasjoner mer komplekse. Så, hva skjer når det gjelder en som ikke var enkelt å begynne med?

Granny kriger

Min favoritt svigerfarhistorie kommer fra min venn Maria, som hadde sin første baby for åtte måneder siden. Hun er engelsk og hennes MIL er irsk. På deres første møte svarte svigermor henne å sette seg og ta en eneste te te før de spurte: "Så, Maria - hvordan føler du om ditt lands yrke i våre seks fylker?" Da, da babyen ankom, ringte hun Maria et dusin ganger om dagen med henvendelser som gjorde det klart at hun ikke hadde en tro på at hennes barnebarn ikke var i umiddelbar fare for døden. Da hun kom til besøk, syngte hun ikke barnehagerymer, bare anti-engelske sanger.Maria er et ekstremt eksempel på et vanlig problem. Babyer legger stress på forhold og viser sine svakeste poeng - bare når du er på ditt svakeste punkt også. Hvis det er en ting jeg lærte da jeg ble kastet nådeløst om den tidevannet av post-partum-galskap, var det å holde alt (unntatt knickers og sanitære håndklær) så lite som mulig. Små tanker - ellers dreier du deg bort i katastrofescenarier hvor fryktelige ting skje med babyen - og små reaksjoner, slik at du ikke sier noe du ikke kan fortryde senere.

Du er her fortsatt?

Men noen ganger skaper svigermor det motsatte problemet. «Hun var der hele tiden,» sier Rosie, hvis sønn Aled * er nå 18 måneder gammel. «Hun ville dukke opp første ting hver morgen og bare, vel, bli. Aled var hennes første barnebarn og hun elsket ham. Hun kunne heller ikke gjøre nok for meg som den guddommelige ens mor, men jeg lengte etter en stund det var bare meg, min mann og vår baby.Uansett hvilke problemer din MIL bringer, husk to ting. En, hun er også nervøs. Hun kan aldri vært en (stor) svigermor før, og det er mange linjer å gå mellom interessert og kvelende, støttende og forstyrrende, opplevd og smug. For det andre kan du være der selv en dag. Min sønn er ennå ikke to, og jeg fanger meg selv og tenker på sin kone. Hvordan bryter hun hjertet mitt ved å ta ham bort. Og hvordan skal jeg rive henne ut hvis hun noen gang får ham til smerte. Og hvordan kan jeg ikke vente med å møte sine barn. Som jeg er ganske vanlig, tror jeg at vitsen kan være på oss til slutt.

For Lucy Mangans månedlige kolonne, abonner på Mother & Baby magazine.

Lucys nye bok Charlie's Chocolate Factory: Den komplette historien om Willy Wonka, Golden Ticket og Roald Dahls største skaperverk er ute den 4. september.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar