Lavpris proteinrik mat

Lavpris proteinrik mat - øVELSER 2023
Lavpris proteinrik mat - øVELSER 2023
Anonim

De fleste med interesse for fitness vet at de må spise kosthold høyt i protein for å hjelpe muskelgjenoppretting og reparasjon. De vet også at et høyt proteinholdig kosthold vanligvis er dyrere enn å spise en standard høykarbid diett. Men å spise for styrke og kondisjon trenger ikke å koste jorden - den kunnskapsrike shopperen kan gjøre noen fornuftige valg for å få ned den ukentlige proteinregningen. Her er fem gode billige kilder til protein.

Lever Omtrentlig pris 17p per 100g, 100g inneholder 21g protein (mindre enn 1p per gram)

Okselever er blant de billigste proteinkildene som er tilgjengelige, og er, som de fleste aval, også blant de mest næringsrike matene. Men fordi leveren er det viktigste organet for avgiftning for pattedyr, kan det havne toksiner dyret har blitt utsatt for, og lever fra større, eldre, ikke-økologiske dyr er potensielt mer giftig. Din beste innsats er kylling eller lamslever - organisk hvis mulig. Lever inneholder massive mengder vitamin A, b12, jern og hele spekteret av B-vitaminer samt protein.

blåskjell Omtrentlig pris 50p per 100g (frosset), 100g inneholder 11,9g protein (rundt 4p per gram)

Dette er den dyreste proteinkilden her - men på 4p er et grammussling fortsatt stor verdi, spesielt siden de inneholder også høye nivåer av mineraler som sink, selen, jern og vitaminer B12 og C. De er også høye i sunn omega 3 fett. Den andre fordelen er at de er seriøst deilig. Prøv å lage mat i vin, hvitløk og chili. Tips - hvis de ikke åpnes når du lager dem, må du ikke åpne dem.

Quark Omtrentlig pris 34p per 100g, 100g inneholder 13,6g protein (2½p per gram)

Denne proteinrike kremete osten er en god kilde til kalsium og B-vitaminer. Du kan også bruke den til å tykke opp sauser - faktisk kan du til og med kaste den inn i vin- og hvitløkssausen for muslingene for å oppnå både en kremere tekstur og et dobbeltprotein-treff.

Storfekjøtt Omtrentlig pris 30p per 100g (frosset), 100g inneholder 20g protein (1½p per gram)

Ikke en overraskende proteinkilde, men ikke vanligvis sitert som en billigere - men frosset biff kan kjøpes billig i bulk og er like høy i protein som fersk biff. Oksekjøtt inneholder også gode nivåer av jern, B-vitaminer og andre nyttige mineraler som sink.

linser Omtrentlig pris 18p per 100g, 100g inneholder 25,8g protein (0,7p per gram)

Du kan få linser for denne latterlig lave prisen hvis du kjøper i bulk - og de holder i evigheter. Men selv om du kjøper små pakker, kommer de inn på rundt 25p per 100g, så de er fortsatt en bemerkelsesverdig billig proteinkilde. De inneholder også vitamin B6, jern, magnesium og folat, pluss rikelig med naturlig fiber.

whey Omtrentlig pris £ 2,20 per 100g, 100g inneholder 75g protein, avhengig av merker (3p per gram)

Virkelig mat bør komme først, men hvis det er for dyrt eller upraktisk - kan du ikke ha noe sted å holde en lever eller blåskjellbasert matbit til din treningsøkt - valle er en praktisk og rimelig kilde. Du kan enkelt legge den til smoothies, pannekaker og grøt. Det har også høye nivåer av cystein, som hjelper kroppen til å produsere cellebeskyttende antioksidanter som glutation.

Kinetica Sports merkevare ambassadør Matt Lovell er en ernæringsmessig terapeut med spesiell interesse for elite sportsprestasjoner. Besøk kineticasports.com

Populært emne