Elske noen med depresjon: Hvorfor er det ikke din jobb å fikse dem

Å elske noen med depresjon kan strippe deg av din egen glede. Du kan ikke lagre dem. Bare de kan redde seg selv, det er ikke din feil de er triste.

For de fleste av oss, når du er i et forhold, vil du gjøre din partner lykkelig. Faktisk trives du med å være med noen som ikke bare oppfyller deg, men at du også gjør livet bedre. Å elske noen med depresjon er ikke en enkel ting. Det er ikke bare tøft på dem - det tar en toll på deg.

Vi går gjennom tider i våre liv hvor ting ikke er så bra, vi kommer inn i en funk, eller vi føler oss ikke bare glade. Men hvis du bor sammen med noen som ikke ser ut til å bryte ut av den ruten, og det er mer vanlig og mer enn å føle seg litt ned, berøver den deg også av din lykke. [Les: 18 følelser du ikke burde føle i et sunt forhold]

Å elske noen med depresjon er ikke hva du kanskje tror

Den vanskeligste delen om å elske noen med depresjon er at du vil få dem ut av det. Du tror at hvis du elsker hardere, gjør dem lykkeligere, er hyggeligere for dem, eller gjør livet enklere, vil de smekke ut av det, og du går inn i solnedgangen sammen. Men sannhet har depresjon ingenting å gjøre med deg, og du kan ikke løse det.

For noen deprimerte, er den eneste som kan redde dem fra det selv. Hvis du er med noen som viser tegn på depresjon, er det viktig å prøve å få dem den hjelpen de trenger. Men ikke neger hva du trenger eller finn deg i samme elendighet for å prøve å hjelpe noen som ikke vil hjelpe seg selv.

Depresjon handler ikke bare om følelser eller erfaringer. For mange er det en kjemisk ubalanse som starter med hjernekjemi. Det kan ikke løses av smilene, din entusiasme, eller du prøver å gjøre dem lykkelige. Det er sant at den eneste som gjør deg glad er du. Visst, andre mennesker henter deg en gang imellom, men du kan ikke fortsette å bære vekten av partneren din hvis de er virkelig deprimerte.

# 1 Få dem hjelp. En av de vanskeligste tingene for å få noen med depresjon å gjøre er å innrømme at de har et problem. Ingen liker å innrømme at de trenger hjelp, spesielt ikke den deprimerte personen.

Du kan ikke få dem til å se en terapeut eller få en evaluering, men foreslå dem uten frykt for gjengjeldelse. Hvis du holder stille og ikke oppgir det åpenbare, gjør du begge en disservice.

Hvis de trenger mer hjelp enn du kan levere, kan du prøve å få dem til å se det. Lov om å være der for å hjelpe deg hvis de er villige til å hjelpe seg selv. [Les: Hvordan vite om forholdet ditt er giftig, slik at du kan komme seg fort]

# 2 Ikke miste deg selv. Når du elsker noen med depresjon, vil du løse det for dem. Du tror at hvis du bare gjør ting lys, glad og lett for dem, vil deres problemer løses. Men jo mer du prøver å gjøre dem lykkelige, jo ulykkelig blir du.

Fordi, for all din innsats, får du sannsynligvis ingen belønning. Det har de fleste som er forelsket i noen med depresjon, som en kontinuerlig svikt. Vi liker alle å tenke hvis vi gjør nok, gjør vi våre partnere lykkelige.

Men den eneste som gjør deg glad er du. Og hvis din kjære er deprimert, kan du gi dem verden, og de vil fortsatt ikke nyte den. Det er ikke din feil. Du er ikke skyldig. Ikke miste deg selv og prøv å redde dem. Det vil ikke fungere, du mister bare deg i det. [Les: Stå opp for deg selv og få det du vil ha fra forholdet ditt]

# 3 Ikke bli en enabler. Noen ganger forblir vi hos folk vi elsker fordi vi føler at vi må være martyr eller de ikke kan eksistere uten oss. Hvis du er både elendig og ikke synes å plukke dem ut av depresjonen, gjør du ikke dem noen favoriserer.

Ofte blir vår beste innsats ikke noe mer enn mulig. Hvis du elsker noen med depresjon, gir du noen ganger dem et ultimatum for å få hjelp, eller du vil ikke se den lenger. Du kan ikke frykte hva de vil gjøre eller føle at du er ute av det når de trenger deg mest.

Hvis du lar tingene gå slik de er, lar du dem ikke få den hjelpen de trenger eller for å se hva som skjer. Den beste måten å elske noen med depresjon på er å ikke fortsette å spille sammen. Det holder deg både fast. [Les: 25 ledetråder å vite om forholdsbehandling vil hjelpe]

# 4 Få andre familiemedlemmer eller venner involvert. Det er enkelt for partneren din å sette skylden tilbake på deg eller å ignorere dine forespørsler om at de søker hjelp. Du er sannsynligvis ikke den eneste som ser nedgangen i deres mentale status.

Hvis du ikke kan snakke litt med dem, er det sikkerhet og kraft i tall. Hvis du virkelig tror at partneren din er deprimert, nærmer deg et nært familiemedlem eller en venn, fortrolig og engasjerer litt hjelp. Noen ganger tar det mer enn bare en som hjelper til med å snu ting rundt.

Hvis det ikke kommer fra deg, kan det høres annerledes. Det betyr ikke å ringe rundt og kunngjøre problemet, det fører til skam, og det er ikke produktivt. Men, finn de menneskene som dine betydelige andre verdier og anskaffe deres hjelp når det er mulig. [Les: 25 viktige spørsmål for å spørre din betydelige andre]

# 5 Stopp klandre deg selv. Å elske noen med depresjon kan være en av de største banene mot selvtillit og hva du tenker på deg selv.Hvis du ikke kan gjøre personen du elsker mest glad, hva sier det om deg?

Det sier at du bryr deg nok til å fortsette å prøve. Ikke ta onus av andres lykke på deg. [Les: 15 avslørende sannheter om å føle seg alene i et forhold]

# 6 Stopp å la det rane deg av din lykke. Jeg kjenner følelsen. Du går i rommet eller de gjør det, og selv om du har en god dag eller er på skyen 9, minner et blikk fra dem om deg "åh ja, vi er ikke glade."

Lykke blir en lagkamp. Hvis du finner deg glipp av glede fordi de suger bort din lykke, så elsk dem eller ikke, er det på tide å komme seg ut. Hvis de ikke vil ta skritt for å forandre, ikke hold deg fast og miste gleden du har i livet.

Det å si, "livet er for kort" er sant. Hvis du ikke går, garanterer jeg deg at ditt smil vil bli squashed for livet. Hvis de ikke er villige til å søke hjelp, vil den eneste som forandrer seg, være deg. Du burde ikke leve på den måten, kjærlighet eller ikke.

Når vi er i et forhold, vil vi gjøre de menneskene vi elsker, lykkelige. Men for en person deprimert, gjør ingenting dem lykkelige. Det er ikke din feil at de ikke er glede, men det blir din feil hvis du fortsetter å la dem holde seg fast.

Ikke bare må du avslutte sykdommen av depresjon for deres gode, men du må selv. Ingen bor uheldig hele tiden, ikke dem og ikke deg. Prøv å overbevise partneren din for å få den hjelpen de trenger. Hvis de ikke vil, ikke bli ut av skyld eller spille martyr, er det ikke ditt slag.

[Les: Er det noen gang verdt å dele noen med depresjon?]

Å elske noen med depresjon betyr at du hjelper dem med å bekjempe det, ikke du bekjemper det for dem. Dessverre, jo vanskeligere du prøver å kjempe for dem, jo ​​mer begynner du å morph inn i deres elendighet.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar