Love Island Winner Kem Cetinay om hvordan hans kjærlighet til vektløfting dreide sitt liv rundt

Innholdsfortegnelse:

Love Island Winner Kem Cetinay om hvordan hans kjærlighet til vektløfting dreide sitt liv rundt - øVELSER 2023
Love Island Winner Kem Cetinay om hvordan hans kjærlighet til vektløfting dreide sitt liv rundt - øVELSER 2023
Anonim

Fotografi Glen Burrows. Grooming Laura Tucker

Dette dekker stjernen i august Menns Fitness har hatt ganske et år. Han gikk fra å klippe håret i en bakgaten barber til anerkjennelse på hvert hjørne hjørne etter å ha vunnet Love Island, 2017s hit og Bafta-vinnende ITV2 reality show. Mer enn 2,5 millioner mennesker så på ham og Amber Davies forlot showets mallorcanske villa som konge og dronning av den ultimate ferieromanen.

Men mens seerne stemte i kjedene for sin frekke og muntere utsikt over livet, skjønte de ikke at Kem ikke alltid hadde vært livet og sjelen til festen. Faktisk tilbrakte han sine tidlige tenåringer låst bort i soverommet hans, ikke i stand til å forlate huset til skole eller arbeid på grunn av krepsende angst forårsaket ved nesten å miste sin mor. Oppdager treningsstudioet hjalp ham med å slå livet rundt, og nå er Kem fast bestemt på å bruke sin berømmelse og store sosiale medier innflytelse for å hjelpe andre mennesker som sliter med psykisk lidelse for å komme tilbake på føttene også.
Men mens seerne stemte i kjedene for sin frekke og muntere utsikt over livet, skjønte de ikke at Kem ikke alltid hadde vært livet og sjelen til festen. Faktisk tilbrakte han sine tidlige tenåringer låst bort i soverommet hans, ikke i stand til å forlate huset til skole eller arbeid på grunn av krepsende angst forårsaket ved nesten å miste sin mor. Oppdager treningsstudioet hjalp ham med å slå livet rundt, og nå er Kem fast bestemt på å bruke sin berømmelse og store sosiale medier innflytelse for å hjelpe andre mennesker som sliter med psykisk lidelse for å komme tilbake på føttene også.

Det har vært ganske et år for deg Kem - har det alt sunket i ennå?

Det har vært en absolutt virvelvind. Denne gangen i fjor var jeg en frisør i en liten bakgate som prøvde å leve et normalt liv. Jeg hadde den mest normale jobben til alle folkene som var på showet; Noen av dem hadde kjendisvenner og visste hvordan bransjen jobbet. Men jeg var så naiv og jeg tror det var derfor jeg gjorde det bra på showet - jeg tenkte ikke noe, jeg hadde ikke en spillplan, jeg ville bare være meg selv og endte opp med å virkelig nyte det, spesielt etter et par uker i.

Hvordan justerte du når du kom tilbake til den virkelige verden?

Da vi forlot villaen hadde jeg fantastisk støtte og jeg føler meg så heldig at jeg fortsatt gjør det. Alle har vært så støttende, og jeg tror det er fordi med meg, hva du ser er hva du får. Jeg er en åpen bok.

Var det vanskelig å komme tilbake til et helt annet liv?

Yeah. Alle ser glansen og glamouren, men det kan være tøft og ensom til tider. Liker når du våkner om morgenen selv og ser eller leser noe om deg på sosiale medier eller et av papirene. Det kan være vanskelig. Jeg gikk gjennom en oppbrytning [med Amber] og det er tøft når det er offentlig, men folk har vært veldig støttende, selv når jeg ikke hadde forventet det.

Visste du hva du kom inn da du søkte om det Love Island?

Jeg ville virkelig gjøre det, men foreldrene mine ville ikke ha meg til, fordi da jeg søkte, hadde jeg bare kommet tilbake på føttene mine etter fire til fem år med depresjon og angst. Jeg brukte tenkning jeg hadde ingen sjanse til å komme på: 80.000 mennesker prøvde seg, men jeg fortsatte bare å komme rundt rundt etter intervjuer og da ble jeg fortalt at jeg skulle inn i villaen. Moren min var i trossflom og ville egentlig ikke at jeg skulle gjøre det, fordi foreldrene mine syntes å utsette meg for kritikk og ekkel kommentarer ville sende meg tilbake til firkantet. Jeg husker da jeg fortalte mamma min, jeg skulle gjøre showet, og hun sa bare, "Men jeg har bare fått sønnen min tilbake". De foregående årene hadde vært vanskelig, så det var en risiko.

Når begynte kampen med angst?

Det startet da jeg var ni og moren min gikk inn for en rutinemessig operasjon, men det gikk galt. Vi ble fortalt at hun hadde 24 timer å leve. Jeg gikk bare inn i sjokk og visste egentlig ikke hva som skjedde. Heldigvis gjenopprettet hun, men det tok lang tid for henne å bli bedre, og jeg ble utrolig beskyttende for henne. Jeg likte ikke fremmede som snakket med henne, og jeg kunne ikke sove før jeg visste at hun var hjemme og trygg. Så jeg sov aldri hos vennekammer og alltid ønsket å være i nærheten av henne. Men det ble veldig dårlig da jeg var litt eldre, rundt 15. Jeg led mitt første rette panikkanfall, selv om jeg ikke visste hva som skjedde da. Jeg var på et tog til London, og hadde bare en nedsmelting. Det gikk nedoverbakke raskt derfra, og jeg begynte å slite på skolen. Jeg spilte fortsatt fotball, som jeg elsket, men ble skadet så jeg sluttet å spille. Jeg klarte å få noen GCSEs, men i omtrent et år etter mine eksamener forlot jeg knapt huset, bare i rommet mitt, engstelig og deprimert.

Skjønte du hvor alvorlig det var?

Jeg overbeviste meg selv om at jeg var bra, og alt var bra, og jeg ville alltid finne en unnskyldning for ikke å gå ut. Men i hodet mitt trakk jeg opp en liste over ting som aldri ville skje med meg, som å gå på en date med en jente, enda mindre egentlig å få en kjæreste. Og fordi jeg hadde sluttet å spille fotball og gikk ut, satte jeg meg litt i vekt. Jeg så en terapeut, men det hjalp ikke, men da møtte jeg en annen. På vår første sesong ble jeg veldig engstelig og ønsket å forlate, men hun reiste seg og låste døren! Hun sa at hun ville at jeg skulle bevise for meg selv at jeg kunne bli og fullføre sesjonen - og det gjorde jeg. Det var egentlig et av de store vendepunktene, fordi hun fikk meg til å tro at jeg kunne ta små skritt i riktig retning - som noe så grunnleggende som å gå til en restaurant som alle elsker å gjøre, men i lang tid kunne jeg ikke selv tenke på.

Når oppdaget du mosjon som en måte å takle hva som foregikk?

Min bror har alltid vært i hans vekter, og da jeg begynte fant jeg raskt at trening, enten det var vekter eller løp, virkelig hjalp meg med å takle angsten min.Hver gang jeg begynte å føle meg litt engstelig, ville jeg sette på hodetelefonene mine og gå en løp eller løfte vekter, og jeg følte umiddelbart mye bedre. Det hjelper meg å skyve ting ut av hodet mitt. Jeg er en stor over-tenker, som jeg prøver å kanalisere inn i en positiv ting, men trening er den beste måten for meg å få stress ut av systemet mitt. Jeg elsker å presse meg selv og føle at kroppen min virkelig jobber hardt, og når jeg er i sonen, tenker jeg ikke på eller bryr meg om noe annet. Og jeg har ikke noe imot smerte - det betyr at jeg jobber hardt mot å være fitter eller sterkere eller slankere.

Image
Image

Hva er din treningsmetode?

Jeg har alltid trent av meg selv og mens jeg ikke er ekspert, har jeg lært hva som fungerer best for meg. Jeg løfter vekter fem eller seks ganger i uken, med fokus på en kroppsdel per økt. Jeg liker å fokusere på bare en muskelgruppe, og slå den så hardt som mulig. Dette betyr ikke at jeg løfter tungt - jeg holder vekten lettere, men gjør høy rep-sett og fokus på å holde hver rep perfekt og få pusten min riktig. Hold vekten litt lettere, og reps sakte og kontrollert, med mange reps per sett og korte hviler mellom sett, er en fin måte å virkelig skade målmuskelen og føle som brenner og får en pumpe. Det er det som virkelig fungerer for meg.

Gjør du mye hjerte?

Jeg spilte så mye fotball da jeg var yngre, så jeg elsker fortsatt kardio og vil gjøre en løp eller helling tredemølle gange etter de fleste vektmøtene, eller kanskje tre ganger i uken hvis jeg er stram i tide. Faren min er 66 og han løper fortsatt hele tiden - og han er grei på det! Han sier at han ikke kan slappe av før han har løp inn, og jeg er den samme. Vi trener ikke bare for kroppene våre, men for hodene våre. Jeg vet hvordan det er å føle seg som en skit hele tiden, og jeg skal ikke la noen eller noe få meg til å føle det igjen. Hvis jeg ser etter kroppen min, så ser jeg også på hodet mitt, og det betyr at jeg kan fortsette å bevege meg fremover i riktig retning.

Ernæring er en stor del av å se bra ut, så vel som å trives godt. Hva er kostholdet ditt?

Inntil tre måneder siden var kostholdet mitt veldig opp og ned. Jeg elsker brød og karbohydrater, og alt, virkelig! Jeg ville kosthold hardt og kutte ut alle karbohydrater og andre matvarer, og noen ganger kunne jeg bare hoppe over måltider fordi jeg ikke kunne møte en annen tallerken med bare kylling. Og så da jeg ikke trente spesielt for noe, ville kostholdet mitt gå ut av vinduet og jeg ville spise det jeg ønsket.

Så hva forandret seg?

Jeg møtte Max [Evans, den skotske internasjonale rugby unionsspilleren] på Dancing On Ice [Kem avsluttet fjerde, ett sted under Max, i årets show], og han lærte meg så mye om bedre ernæring og hvordan man skal balansere. Det er bedre å spise godt mesteparten av tiden, men vær så snill å tillate deg den merkelige behandlingen nå og da. Det betyr at jeg er i god form hele tiden - jeg kan opprettholde min abs - uten å måtte yo-yo diett, eller overeat så gå veldig streng. Det er en mye bedre måte å spise, fordi du ikke alltid krever visse matvarer, så det er bedre for kroppen din og hodet ditt også. Kostholdet er så viktig - jeg skulle ønske det ikke var det! - men det er, og hvis du er seriøs om å bli shredded må du være på toppen av det, akkurat som du gjør med trening. Det er gutter i treningsstudioet mitt som trener dobbelt så mye som meg, men spør meg alltid hvorfor jeg er i god form, og det er fordi jeg er på toppen av kostholdet mitt. Det betyr ikke at det blir lett å få mager - for å få virkelig shredded trening bør det være vanskelig og kostholdet ditt bør være litt vanskelig også. Hvis det var lett så ville alle bli revet!

Til slutt, hvordan har du det til å føle deg om fremtiden?

Mentalt er jeg på det beste stedet jeg har vært. Jeg hadde litt av en dukkert under min oppbrytning, men jeg er veldig heldig å ha fantastisk familie og venner, og et fantastisk lag rundt meg. Og jeg er veldig heldig å ha noen fantastiske karrieremuligheter som kommer opp, som å hoste Love Island podcast og et nytt show med Chris [Hughes, stipendiat Love Island 2017 konkurrent] for ITV2. Som med enhver ny jobb, det tar tid å tilpasse seg, og det kan være tøft og ensom til tider, og jeg har skrudd ned mange prosjekter for å fokusere på det jeg er mest lidenskapelig om og hva som er viktig for meg. Jeg satte meg målet om å jobbe med fire ting: mental helse, fitness, barbering og TV, og gjør det jeg kan for å hjelpe folk som kan gå gjennom noen av problemene jeg hadde. Det er veldig viktig for meg, og et område der jeg virkelig tror jeg kan gjøre noe bra.

Velgørenhetsorganisasjoner som MIND, Samaritanerne og CALM tilbyr hjelp for de med psykiske problemer - eller du kan besøke legen din.

Populært emne