Louise Hazel: Hvorfor sluttet jeg heptatlon

Innholdsfortegnelse:

Louise Hazel: Hvorfor sluttet jeg heptatlon - øVELSER 2023
Louise Hazel: Hvorfor sluttet jeg heptatlon - øVELSER 2023
Anonim

Hvor mye oppmuntring fikk du til å forfølge friidrett når du var yngre?

Jeg hadde mye støtte fra min far fordi han var avstandsløper da han var yngre. Han tok meg med til det lokale friidrettsporet og oppfordret meg til å delta i en rekke ulike arrangementer. Når skolen min så at jeg oppnådde lokale og fylkestitler, begynte de å komme meg bak meg, støtte meg og gjenkjenne meg som en sportsvrouw. På min lokale klubb ble jeg anerkjent som en fremragende idrettsutøver, som var en stor selvtillit booster.

Hva var det vanskeligste øyeblikket av karrieren din?

Det mest utfordrende øyeblikket var trening for 2010 Commonwealth Games. Jeg hadde ikke en trener på den tiden, så i flere måneder var jeg på vei opp, trent selv, skrevet egne treningsprogrammer og koblet sammen med spesialistbegivenheter trener for å overvåke mine tekniske hendelser. Det tok mye beslutsomhet og mye samordning. Det var en veldig slitsom utvikling. Jeg kunne se mine andre idrettsutøvere snu opp på sporene og treneren deres ville ha skrevet opp treningsprogrammer for dem, så de kunne gå hjem og ikke måtte tenke. Jeg var ikke så heldig. Jeg visste hva jeg ønsket å oppnå, og det var mange ting jeg måtte gjøre proaktivt for å få det til å skje.

Uten trener, hvilke ressurser brukte du til å skrive opp treningsplanene dine?

Jeg fikk venner til film økter og møtes med andre venner for å kjøre økter. Jeg tappet inn alle ressursene og coaching rundt meg. Jeg kjørte meg selv opp til Loughborough for å gjøre shotput økter med [tidligere UK Athletics heavy throws coach] Bob Weir og spydssessioner med Steve Backleys tidligere coach. Jeg sørget for at i løpet av disse øktene skulle noen være der, selv om det bare var en venn timing mine forhindringer. Det var veldig mentalt slitsomt, men vel verdt det.

Hvilken disiplin i heptatlon er din favoritt og hvorfor?

Min favoritt er spydet. Det er den eneste hendelsen der jeg føler at jeg virkelig kan uttrykke eksplosiviteten min uten å holde tilbake. Min beste hendelse har alltid vært hekkene, men spydgen er den der jeg føler at jeg helt kan slippe, og det er definitivt det jeg vil komme tilbake til hvis jeg bestemte meg for å komme tilbake til friidrett som en hobby.

Er det noen spesiell øvelse som du fant mest mulig for å forbedre ytelsen din i alle syv hendelsene?

Det er egentlig ikke en øvelse for å forbedre ytelsen i seg selv, men den jeg følte var en indikasjon på at jeg var i god form var olympisk rent. Jeg kunne løfte 70-80 kg, med 80 kg som min beste rep. Når du bare veier 55-60 kilo, forteller evnen til å skifte slike vekter at kroppen din er i form, sterk og rask.

Hva er det stolteste øyeblikket av karrieren din?

Det stolteste øyeblikket må vinne heptatlon på Commonwealth Games for England i 2010. Akkumuleringen av alt det harde arbeidet jeg ville sette sammen på en dag var helt fantastisk. Jeg hadde en følelse av at jeg kunne gjøre det, men når du faktisk går der ute og vinn det er den mest tilfredsstillende følelsen det er. Det er helt og fullt uerstattelig.

Du har vært en idrettsutøver for hele ditt voksne liv. Hva førte beslutningen om å trekke seg fra heptatlon?

Jeg føler at jeg har gitt mitt beste til arrangementet, og det er ikke en lett begivenhet å forplikte seg til: trening er to ganger om dagen, seks dager i uken. I år, etter glede av å konkurrere i OL i London 2012 [der Hazel ble ferdig med 27.], ble jeg møtt med den umiddelbare kampen for å prøve å finne sponsor og godkjenning, og jeg falt ikke på mine mål, noe som gjorde det veldig vanskelig for meg å bli på fulltids treningsprogram. Da var jeg syk i november i fjor, og jeg følte det var på tide å gi kroppen min litt tid til å komme seg. Det var da jeg begynte å jobbe med mitt nye venture, The Podium Effect®. Jeg er veldig heldig i den forstand at jeg har helt kastet meg inn i en ny utfordring mens jeg forlater helvetekampen bak.

Kan du forklare hva Podium Effect® er?

Det er et 60-dagers nettbasert trening og ernæringsprogram. En abonnementstjeneste, abonnenter får et 60-dagers treningsprogram og et 60-dagers ernæringsprogram for å hjelpe dem med å komme tilbake i form. Hvert 60 dager endres programmet, og de kan velge å legge til på øvelser for områder de vil lyve for å jobbe med mer - abs eller ben, sier.

Min første tanke var å gjøre en fitness-DVD som tilbød kontinuitet. Jeg ville at personen skulle oppleve hvordan det er å være en idrettsutøver, men jeg ønsket også at det kunne håndteres for folk med travle liv. En vanlig unnskyldning for ikke å trene nok er ikke å ha tid, men med The Podium Effect® er hver trening bare 30 minutter, så det er ikke noe rom for unnskyldninger. Jeg tror vi er alle skyldige i å kjøpe en fitness-DVD med håpet om å kaste julvekt, men måten å gjøre det effektivt er ved å gjøre de riktige tingene kontinuerlig dag i dag ut.

Louise Hazel, grunnlegger av The Podium Effect®, kjører The British Heart Foundation Blenheim Palace 10k på søndag 6 oktober www.justgiving.com/TeamHazel

Populært emne