Bruk disse seks gode tips for å unngå søppelmatfeller

Innholdsfortegnelse:

Bruk disse seks gode tips for å unngå søppelmatfeller - øVELSER 2023
Bruk disse seks gode tips for å unngå søppelmatfeller - øVELSER 2023
Anonim

1. Fjern og gjenopprett

Hvis fristelsen er i veien, er det vanskelig å gjøre gode valg: i en studie fra Cornell University i USA spiste kontorarbeidere fire ganger mer søtsaker når de ble flyttet fra ugjennomsiktige beholdere to meter unna for å se gjennom beholdere som var igjen på deres skrivebord. Om mulig får du "binge" matvarer helt ut av huset - men hvis det ikke er et alternativ, flytt dem til en hylle eller en beholder hvor du ikke trenger å se på dem.

2. Bryt dine livsløyfer

Din hjerne elsker vaner fordi de sparer på kognitiv belastning, og ofte er det bra. Bør du tennene dine to ganger daglig? Flink. Griper en Twix klokka 11 hver dag? Ikke så mye. Vaner, ifølge MIT-forskning, følger et tre-trinns mønster: cue, rutine, belønning. Identifiser køen (si det er fredag kveld), rutinen (synker tre pint) og belønningen du får fra den (som kan være kjedsomhet, avslapping eller noe annet) - så mål å endre rutinen. Kan du få den samme effekten fra å henges ut sosialt med nullsprut? Fra å trykke på treningsstudioet? Går paragliding? OK, kanskje ikke hver fredag.

3. Endre ditt språk

"Jeg burde ikke / jeg må ikke / jeg kan ikke" er språket til folk som kommer tilbake til kjeksblikket i den andre uka i deres helse spark. I en nylig studie fra Boston College ble to grupper av voksne bedt om å bruke enten "jeg ikke" eller "jeg kan ikke" når man snakker om å hoppe over treningsstudioet eller motstå donuts. "Ikke" -gruppen var åtte ganger mer sannsynlig å holde seg til sine vedtak. Omdefinere tanken - selv til deg selv - setter kraften i hendene og hodet, og påminner deg om at valget virkelig er ditt.

4. Finn 'Out' Crowd

I et halvt 1950-talls eksperiment spurte psykologen Solomon Asch testpersoner om å identifisere hvilket av et par linjer som var lengre, men hemmelighet omgitt dem med plantede skuespillere som ga feil svar. Peer press var nok til å kaste frivillige til å gå sammen med den åpenbart feil folkemengden, men en enkelt dissenter ga dem vanligvis motet til å bytte. Leksjonen? Finn en eller to "outliers" - non-boozing, clean-eating gode eksempler - i dine sosiale grupper for å minne deg på at vaneendring er mulig.

Se relaterte 23 Ekspert Vekttap TipsSimple Og Effektive Diet TipsHelse Eating Made Simple

5. Utfordre dine trosretninger

Nei, du trenger ikke å forandre deg på dødsstraff eller proporsjonal representasjon. Men ta ti minutter å skrive ned noen selvbegrensende oppfatninger du har, for eksempel "Du kan ikke ha det bra uten alkohol" eller "Livet ville bare ikke være det samme uten kake". "Tenk deg at du er en advokat, og det er din jobb å ødelegge disse argumentene," sier OneYearNoBeer.com grunnlegger Andy Ramage. "Har det vært en tid de ikke var sanne? Har du hatt det gøy uten disse tingene? "Endelig, bestem om hvorvidt de hjelper eller gjør vondt for deg … og grøft de du trenger.

6. Bytt ditt hjerte

Nylig forskning tyder på at hjertefrekvensvariabilitet er en viktig indikator på din evne til å takle stress. Jo høyere HRV (gapene mellom hjerteslag), jo større er evnen til å bremse den ned under stressende hendelser og fristelser. De gode nyhetene? Du kan positivt påvirke din HRV gjennom trening, søvn, kosthold og oppmerksomhet, slik at hver del av din sunne livsstil vil (forhåpentligvis) gjøre de andre lettere.

Populært emne