Lionsenteret Jamie Roberts styrke og kraftsøkt

Fit-again Jamie Roberts er tilbake i start XV i stedet for Brian O'Driscoll for den siste Lions-testen mot Australia denne lørdag. MF fanget opp med det walisiske senteret for å se hvordan han trener for å kombinere tungvektsmuskel med wrecking-ball power.

Hvor stolt skal du bli valgt for Lions?

Lions er det ultimate målet for en profesjonell rugby-spiller. Du prøver å vinne troféer for klubben din og ditt land, men å bli valgt i en Lions Test-kamp er høydepunktet. Jeg spilte i to av Lions Test-kampene i Sør-Afrika i 2009, noe som var utrolig. Så dette er et annet stolt øyeblikk for meg, min familie, mine venner og mine medspillere.

Har dine medisinske studier hjulpet din trening?

Uten tvil, både når det gjelder forståelse av fysiologi og håndteringsskade og rehab. Jeg har hatt tre store felles rekonstruksjoner og min kunnskap om medisin var en stor hjelp. Jo mer du forstår trening, desto mer kommer du ut av det.

Hva er de viktigste fysiske egenskapene et senter burde ha?

Rugby handler om å gå fremover, og det betyr ofte at det går i en mur. Kroppene våre må være klare for alt. Som et senter kjører jeg mye med ballen og bære, så du må være kraftig, rask og smidig, men du trenger også repeterbarhet. Du kan ikke bære ballen tre ganger og deretter stoppe jager sparken.

Hvor spesifikk er treningen din?

Jeg trener på treningsstudio tre ganger i uka. Det innebærer vanligvis en push-økt med fokus på skuldre og bryst, en trekksession med ting som rader og hakking, og en spesiell treningsøkt som arbeider med hamstrings, hip flexors, glutes eller kjerne. Disse musklene forbedrer din løpende økonomi, slik at du blir mindre sliten. Folk antar at vi bare løfter vekter, men vi gjør mye spesifikk konditionering av nøkkelmuskler.

Hvilken form for trening har hatt størst effekt?

Jeg har jobbet mye på sprintingsteknikken min - skarp knærbevegelse, god fotløft, kraftige hip flexorer og hamstrings - og det har virkelig hjulpet. Jeg gjør også mye reaktivt kalvarbeid.

Wales er kjent for sin innovative trening. Hvilket aspekt har hjulpet deg mest?

Våre kryoterapi treningsøkter. Vi trener hardt og bruker kryoterapi for å gjenopprette, noe som betyr at vi vasokonstruerer periferien blodkar ved -50˚C. Da gjør du 20 minutters kardio, så du vasodilaterer, noe som gjør at du kan presse ut avfallsprodukter. Det betyr at vi kan trene hardere lenger. Å gå gjennom helvete sammen er bra for lagmoral.

Hva er din vanlige treningsrutine?

Jeg gjør mesteparten av treningen på 7-7:30 når jeg er frisk. Jeg trener aldri på tom mage eller føler meg forferdelig.

Hva er hemmeligheten å legge til masse?

Det er alt kosthold. Folk blir slått ned med å slå på treningsstudioet hver dag, men de glemmer maten. Med mindre du spiser de riktige mengdene og næringsstoffene, får du aldri den rette veksten. Jeg begynte å spise mye da jeg var 15 eller 16, men mine største gevinster var da jeg var 18 til 21. Før da var jeg en pinne.

Noen andre tips?

Vi fokuserer på de små, men avgjørende gevinster du kan gjøre på utendørs trening: spise godt, sove godt, strekke og hydrere, noe som er viktig fordi muskelveksten er basert på muskelcellens hydrering.

Hva er dine viktigste kilder til protein?

Ferskt kjøtt av høy kvalitet fra slakteren: kylling, biff, hakk, skinke og kalkun. Jeg er en stor fan av biltong, tunfisk og sashimi også.

Tar du kosttilskudd?

Før spill bruker jeg et koffeintilskudd og drikker Red Bull. Det var også bra for sen-natt-revisjon også.

Følger du noen spesifikke kondisjonstrender?

Alle har en mening og det er ingen riktig eller feil måte. Jeg leser ikke styrkeblader, men metoder filtrerer ned gjennom våre trenere. Mitt råd er å finne det som fungerer for deg, finjustere det og hamre det hjemme.

Takk til SIX3NINE i Covent Garden, London. For å bestille en sesjon med SIX3NINEs team av sakkyndige trenere besøk six3nine.com

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar