La oss ta et øyeblikk å snakke om Sexomnia

Prinsen kysset Sleeping Beauty for å vekke henne opp fra hennes slumring. Men hva om Sleeping Beauty gjør kysset mens hun sover?

Har du noen gang sovnet på sengen din, bare for å våkne opp på sofaen uten å vite hvordan du kom dit? Eller har du noen gang hatt romkamerater, forteller deg at de så deg, og prøvde å snakke med deg natten før, men du reagerte ikke, og du har ikke noe om det? Du kan være sleepwalking. Telle deg heldig, for det er et helt annet ballspill hvis du lider av søvnkjønn!

Har det noen gang skjedd deg hvor partneren din sverger at du initierte sex natten før, eller at du onanerte ved siden av dem, og du har ingen anelse om hva de snakker om? Eller har du noen gang våknet opp i en annen seng, tilsynelatende å ha hatt sex med en annen person, uten noe minne om det, legge til at ditt siste minne er å ligge på din egen seng? Du kan ha sexsomnia.

Sexsomnia er en veldig bisarre lidelse. Folk som lider av sexsomnia kan ikke engang vite at de lider av det, eller hvis de gjør det, er de helt uklare om symptomene, årsakene og behandlingen. Det er best å lære alt om sexsomnia så snart som mulig, da nattlige seksuelle aktiviteter kan føre til potensielt farlige situasjoner, og til og med ulovlige aktiviteter. Du kan tvinge deg på noen mot deres ønsker uten at du vet!

Hva er sexsomnia?

Sexsomnia er en søvnforstyrrelse som resulterer i at den lidende har seksuell aktivitet under søvnen. Seksuelle aktiviteter kan variere fra onani til samleie. Det er et av et sett med søvnforstyrrelser som kalles arousal parasomnias. Lederen oppstår fra en dyp søvntilstand ved noen utløser, men hjernen blir ikke helt våknet, noe som resulterer i en sovne / halvvåkne tilstand. Under en episode av sexsomnia er liderens øyne åpne, og de kan stå opp og gå.

Hva er arousal parasomnias?

Arousal parasomnias er søvnforstyrrelser som forstyrrer en persons normale sovende prosess. De antas å oppstå på grunn av unormale opphetsmekanismer i hjernen, noe som resulterer i at personen blir våknet uten at hjernen er fullt våken eller bevisst. Arousals skjer fra de ikke-drømmende, dvale søvnstrinnene i søvn. Andre arousal parasomnias inkluderer sleepwalking, søvn snakke, natt terrors, og sove lammelse.

Hvem er i fare?

Studier tyder på at sexsomnia påvirker ca. 8 prosent av personer med søvnrelaterte sykdommer. Heldigvis sover bare fire prosent av befolkningen, så de med sexsomnia er en enda mindre prosentandel. Studier tyder på at sexsomnia påvirker personer forbi deres pubertetstadium, sammenlignet med søvne og slepekalking som ofte påvirker barn og pre-pubescent tenåringer.

Likevel er sexsomnia ikke en isolert lidelse. Sexsomniacs er vist å lide av andre søvnrelaterte forstyrrelser, inkludert søvnløshet, søvnprat og søvn i barndommen eller til og med i voksen alder. Sexsomnia har også en tendens til å løpe i familien.

Sexsomnia utløser

Sexsomnia utløsere ligner på andre søvnforstyrrelser. En person som lider av sexsomnia faller i søvn som enhver annen person. Men når de går inn i dyp søvn, vekker noe dem opp, men hjernen våkner bare delvis. Utløsere kan være en plutselig støy, for eksempel et høyt slag eller telefonen ringer. Det kan også utløses av en hendelse, for eksempel en utilsiktet klapp eller berøring.

Årsaker til sexsomnia

Det er ingen kjent årsak ennå for sexsomnia. Studier tyder imidlertid på at angst og stress kan ha en hånd i frekvensen av sexsomnia episoder. Det kan også bli bedt om en annen søvnforstyrrelse som søvnrelatert epilepsi eller søvnapné. Å drikke alkohol og ta sovende piller er også sagt å øke risikoen for å ha en episode. Men seksuell libido eller seksuell aktivitet før søvn viser ingen sammenheng med risikoen for å ha en sexsomnia-episode om natten.

Effekt hos menn mot effekt hos kvinner

Sexsomnia påvirker menn og kvinner annerledes. Menn som er rammet av sexsomnia, står ofte opp eller sitter opp og opptrer. De kysser, kjærtegner og kjærer en annen person. De kan også initiere sex med sine partnere. Det kan være en venn som sover ved siden av dem eller i ekstreme tilfeller, enda en fremmed. I noen tilfeller er den andre personen en uvillig partner, noe som resulterer i mulighet for strafferettslig forfølgelse.

Hos kvinner er effekten forskjellig. Kvinner gir vanligvis bare oppvåkede lyder, som de drømmer om å ha sex. Noen ganger berører de også kjønnsorganene og onanerer.

Sexsomnia og mild amnesi

På samme måte som å sove på gående eller nattvær, har personen som lider av sexsomnia, ikke noe å minne om opplevelsen når de våkner. De våkner helt uklart at de hadde gjort seksuell aktivitet i løpet av natten, eller hadde utilsiktet tvunget seg på noen. Det er imidlertid en type sexsomnia som ikke har amnesi som en bivirkning, som skyldes søvnrelatert epilepsi.

Symptomer på en sexsomnia episode

En person med sexsomnia har vanligvis ingen anelse om at de skal ha en episode på en gitt natt. Derfor er det viktig å gjenkjenne symptomene på en episode som det skjer. Partnere av personer med sexsomnia observerer at lider synes å være våken når de utfører den seksuelle handlingen.

Imidlertid svarer de ikke på kommunikasjon som for eksempel å snakke eller få oppmerksomhet. De ser også glassy-eyed.Når partneren gjenkjenner tegn på en sexsomnia-episode, kan det være lettere å hjelpe personen til å våkne opp.

Behandling for sexsomnia

Så langt er det ingen kjent kur for sexsomnia. Det er imidlertid måter å tilpasse seg til sexsomnia:

# 1 bevissthet. Bli kjent med årsakene og utløserne av en sexsomnia-episode. Hold deg oppdatert om nyere studier vedrørende uorden.

#2 Trygt miljø. Det kan ikke være noen kur ennå, men det finnes måter å forhindre skade på deg selv eller en annen person under en episode. Hvis sexsomniaen utløses av høye lyder, kan det være best å bære øreplugger. Hvis du er tilbøyelig til å sove, i tillegg til å sove sex, kan det være lurt å få partneren din til å låse dørene, så du vant ikke komme ut av rommet eller huset.

Installer alarmsystemer i dører, vinduer og porter for å varsle andre om det er en episode. Noen velger å bo i separate soverom for å forhindre uheldige hendelser.

# 3 Medisinsk behandling. Sexsomnia er en svært sjelden uorden og som sådan har det ennå ikke vært en medisinsk kur for det. Noen leger foreskriver mild beroligende midler for å redusere risikoen for sexsomnia. Noen leger bruker også anti-depressiva, som det er vist at hyppigheten av sexsomnia episoder øker når personen lider av angst eller har problemer med å sove. Med disse alternativene overvåkes pasienten nøye for å sikre at stoffene fungerer og ikke misbrukes.

# 4 Fellesskapsstøtte. Når du lider av sexsomnia, kan det være vanskelig å håndtere uorden selv. Du trenger en støttegruppe som forstår hva du går gjennom. Få hjelp av familien din, slik at de kan yte støtte.

Det finnes også online plattformer som tillater sexsomniacs å møte og snakke om uorden. På samme måte er det medisinske sentre og klinikker som bare tar seg av søvnforstyrrelser.

Sexsomnia som et kriminelt forsvar

Sexsomnia episoder kan forårsake mye skade, ikke bare for pasienten, men også for seksuell partner. Når partneren er uvillig, følger en straffesak for voldtekt.

I Sverige ble en manns overbevisning for voldtatt avvist ved anke i september 2014. Menneskeforsvaret var sexsomnia, fordi han ikke var klar over at han begikk voldtekt, fordi han fortsatt sovnet på den tiden. Hans appell ble styrket av vitnesbyrdet fra en lege som spesialiserer seg på søvnforstyrrelser, samt vitnesbyrd fra sin tidligere partner.

Dette problemet er imidlertid fortsatt svært kontroversielt. Noen hevder at det kan være vanskelig og nesten umulig å avgjøre om en person virkelig har en episode eller bare gjør en unnskyldning. Men medisinske eksperter innen søvnforstyrrelser motvirket at det er tegn når en person virkelig har en episode, hvorav en er hjernebølge-mønstre som er særegne for folk i REM-søvnstadiet.

[Les: Er det sexomnia eller våkner du veldig kåt midt om natten?]

Uansett hvor bizar det lyder, er sexomnia en svært alvorlig tilstand som i stor grad kan påvirke både lidelsen og menneskene rundt dem. Likevel, uansett hvor uhåndterlig det kan virke, er det håp i støttegrupper, medisinske fagfolk og kjære som kan hjelpe lidelsen.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar