Kevin Sinfield: Englands rugby-liga-stjerne snakker til MF

Innholdsfortegnelse:

Kevin Sinfield: Englands rugby-liga-stjerne snakker til MF - øVELSER 2023
Kevin Sinfield: Englands rugby-liga-stjerne snakker til MF - øVELSER 2023
Anonim

Rugby League er tøft. Tempoet i spillet er full gass, kollisjonene brutale og intensiteten er grusomme. Det hjelper å være stor og sterk, men for å skille seg ut, trenger du hele pakken. Med andre ord, "Det er greit å kunne løfte et ku, men hvis du ikke kan fange en, hva er meningen?"

Det er ordene til Kevin Sinfield, England og Leeds Rhinos kaptein og kicker som har ført til at klubben sin suksess i Super League. I begynnelsen av året mottok han den prestisjetunge Golden Boot, tildelt den beste spilleren i verden - en ære som tradisjonelt dominert av stjerner som spiller på den sørlige halvkule. Og den 26. oktober leder han England mot Australia på Cardiffs Millennium Stadium for starten av VM i England og Wales.

Men ingen av dette ville vært mulig hvis han ikke kjente den beste måten å få mest mulig ut av sin fysiske evne.

Fysisk, hva var det største vendepunktet i utviklingen din?

Da jeg først ble med i Leeds for 15 år siden, ville vi hamre vekter-sesjonene - på et tidspunkt gjorde jeg ikke noe i tre måneder. Jeg var faktisk større da jeg var yngre. Ved 22 begynte jeg å føle at jeg ikke var egnet nok og at jeg var for tung for min struktur. Våre kondisjonssettinger endret seg, og vi ble enige om å fokusere på mer løp. Det var viktigere for meg å være passform enn sterk. Regelmessig tilbakestille dine mål som dette er viktig for å sikre at du trener intelligent.

Hvis ikke størrelse, hva er den viktigste fysiske evnen som trengs for rugby liga?

Vi må kunne kjøre. Jeg mener ikke lange avstander, men med forskjellige hastigheter i lange perioder. Så vi gjør variert tempo intervall kjører. Du må være sterk og kraftig, men rugby league tester hver fasett av treningen din. Du kan ha veldig god utholdenhet, men når du blir rammet, og du må komme opp av bakken med tre menn på toppen av deg, tester det alt.

Hvor tøff er pre-season trening?

Det er da det harde arbeidet blir gjort. Vi vil gjøre fire tyngre sessioner i uken, med to øvre og to nedre kroppsbevegelser, samt litt svømming for mobilitet. Og vi har bruising kontakt økter hvor du bare bashing inn i hverandre for å få kroppen din forberedt på kamper. Vi vil tilbringe mesteparten av det med alvorlige DOMS (forsinket oppstart av muskelsår) som sliter med å sitte på toalettet. Ikke-internasjonale som starter før sesongen, vil gradvis bygge opp med mer kardioarbeid. De starter med lengre løp og taper ned til korte, skarpe, intense intervaller.

Hvordan forbereder du deg på din første kamp i sesongen?

Før det første spillet føler du deg bra og sterk, men uansett hvor mye trening du har gjort det, ser det aldri ut til å forberede deg på selve spillet. Du kan være i den beste tilstanden du noen gang har vært i, men du kommer inn i et spill, og du kan ikke forstå hvorfor du er så sliten. Det tar tre eller fire kamper å komme dit, men alle er i samme båt - uansett om du har hatt tre måneder eller tre uker å forberede.

Hvordan trener du mellom kamper?

Vi oppnår det meste av treningen vår fra kamper, så i løpet av sesongen er det meste av arbeidet vi gjør i trening vedlikehold. Det er ikke noe poeng å sprengte beina i treningsstudioet. Fysisk vil du slite og mentalt vil du gå inn i en kamp som virker søppel. Det er ingen bedre følelse enn å våkne på spilledagen og føle seg frisk, med en fjær i beina og masse energi.

Hvordan endrer vekter øktene?

I sesong reduserer vi våre ukentlige viktsøkter til bare en eller to og taper vekten betydelig. Utenom sesongen, gjør jeg 100kg dype knep for ti-rep-sett, men i sesongen slipper jeg det til 60kg for seks supersets med 40kg kraftige hoppeklubber. Jeg sørger for at jeg blir veldig dyp for å forbedre mobiliteten min.

Finner du noe av trening din vanskelig?

Jeg har aldri virkelig slitt med noe aspekt av fitness. Jeg har alltid sovet godt, og har aldri slitt meg med vekt eller gjenoppretting. Men jeg behandler meg selv med mørk sjokolade, som faktisk kan være ganske bra for deg. Hvis du skal spise sjokolade, kan det også være det beste.

Hvilke kosttilskudd fungerer for deg?

Bortsett fra protein shakes etter trening og kamper, tar jeg ikke kosttilskudd. Jeg får alt jeg trenger fra kostholdet mitt. Jeg pleide å ta koffein før kamper, men nå foretrekker jeg noe som vil holde meg avslappet. Jeg spiser ikke for mye før et spill heller. Jeg liker å føle seg tom på spilledagen.

Hvordan lade du batteriene dine bort fra rugby liga?

Sesongen er så intens og det er praktisk talt ingen pause mellom det ene og det neste, men jeg la av damp ved å tilbringe tid med familien min. Hvis jeg ikke trener, har jeg kontraktlige forpliktelser å fylle, men jeg synes det hjelper hvis jeg slår av telefonen for å komme seg unna alt.

Hvordan kan England dra nytte av hjemmebruk på Rugby League World Cup senere i år?

Rugby-liga ligger i hjertet av så mange lokalsamfunn, og i fjor fikk landet virkelig bak idrettsutøvere i OL-OL. Forhåpentligvis kan vi dra nytte av en lignende løft. Vi har en fantastisk tropp og en stor sjanse, og hvis vi kan lykkes, kan vi se sporten som drar nytte av en lignende reaksjonsrugbyforening som var nydelig da England vant VM 2003.

Kevin Sinfield bruker Multipower Sportsfood. For sportsnæring tilpasset dine individuelle behov, besøk multipower.com

Populært emne