Jonny Wilkinson: trenerne som brakte meg best ut

Innholdsfortegnelse:

Jonny Wilkinson: trenerne som brakte meg best ut - øVELSER 2023
Jonny Wilkinson: trenerne som brakte meg best ut - øVELSER 2023
Anonim

Før 2013 UK Coaching Awards, MF snakket til Englands VM-vinner og Toulon-stjernen Jonny Wilkinson om trenerne som har presset karrieren til høyden

Coaching handler ikke om en person som forteller det andre hva de skal gjøre. Det handler om to personer som lærer. Coaching er en kontinuerlig bane. Det er konstant støtte. Det begynner ikke i en vanskelig tid og slutter på en seier. Det fortsetter etter en seier, etter sesongen, etter karrieren. Coaching handler om støtte - det har ingen begynnelse og en slutt. Som person er du sterkere med et lag rundt deg. Her er syv av de mest betydningsfulle leksjonene jeg har lært over karrieren min.

1 Finn din lidenskap

Min første noensinne trener var min pappa Phil. Han tok meg inn i rugby og er ansvarlig for en stor lidenskap jeg har for sporten. Det er viktig at du nyter deg selv når du spiller spillet, så det er noe du vil fortsette å gjøre. Han spilte mye og det betydde broren min Mark, som jeg startet med på Farnham Rugby Club, og jeg har nytte av hans entusiasme for spillet.

2 Strive for forbedring

Du er aldri den ferdige artikkelen. Det er alltid noe å jobbe med. Min karriere har vært spearheaded coaching-wise av Steve Black og Dave Alred. Jeg har jobbet med dem siden jeg var tenåring, og jeg jobber fortsatt med dem regelmessig i dag. Vi har søkt etter mitt beste på banen og prøvde å gjøre det bedre hver eneste dag.

3 Kontroller utfallet

Når det gjelder mine ferdigheter på feltet, drev Dave Alred helt livet mitt fra 16 år. Han gjorde meg klar over at jeg kunne være i kontroll over hva som skjedde med denne lille ballen på banen 50 meter unna. Jeg kunne kontrollere det. Det var ikke et tilfelle av hit og håp. Det var en direkte linje mellom intensjon og utfall. Det forandret meg. Det ga meg selvtillit. Til dags dato jobber han med å bryte ned barrierene i min forståelse av hva som er oppnådd ved å sparke en ball rundt.

4 Velkommen støtte

Jeg har vært heldig å jobbe med folk, som Clive Woodward med England og Rob Andrew i Newcastle, som har støttet meg på en måte som lot meg søke etter det beste av meg selv. De ga meg muligheten til å ha en vellykket karriere. Det er viktig å utvikle det positive forholdet og tilliten.

Image
Image

5 Ta en individuell tilnærming

Hvert individ er annerledes. De trenger hverandre forskjellige ting for å få det beste. Det gjelder selv i lagsporter og til og med med to spillere i samme posisjon. Hvis en trener tar deg tid til å bli kjent med noen, finner de detaljene som vil hjelpe deg med å få det beste ut av dem. Mitt forhold til Steve Black er sånn. Det er transcended sport. Han har hjulpet meg i helhetlig forstand med alt fra motivasjon til psykologi og fitness.

6 Respekt er gjensidig

Den individuelle tilnærmingen tjener respekt. Hvis du setter det detaljnivået og energien i å coaching noen, vil de gjenkjenne respekten du viser dem og returnere den. De vil gi deg alt tilbake. Det vil hjelpe råd og informasjon synke inn og du oppnår resultater raskere. Hvis du kan få det ut av hver spiller i et lag, gir det deg grunnlaget for en vellykket enhet.

7 Tillat deg å slappe av

Det er ikke bare trenere - du kan legge for mye press på deg selv også. Mellom World Cup suksess i 2003 og flyttet til Toulon led jeg 14 skader. De var for det meste av uunngåelig innvirkning, men i en viss grad var disse skaderne mine egne gjør. Etter 2003 var jeg så forvirret på hvor jeg var, hva jeg måtte gjøre, medieoppmerksomheten, at jeg ikke tror jeg noensinne slapp av. Kroppen min, musklene mine, cellene mine var i en konstant tilstand av beskyttelse mot denne tilstanden av stress jeg satte meg under. Jeg tok aldri tid til å regenerere og gjenoppbygge. Kommer til Frankrike [for å bli med i Toulon] ga meg litt perspektiv og fikk meg til å spille rugby for å spille rugby. Jeg var ikke alltid i avisene. Livet ble enkelt. Det ga kroppen min tid til å gjøre hva den skulle gjøre. Jeg skjønner nå at jeg kunne vært sterkere for å ta disse bankene uten å bli skadet hvis jeg bare hadde tillatt meg å slappe av.

Jonny Wilkinson snakket foran Storbritannias Coaching Awards, sponset av Gillette som en del av sitt Great Start-program, som feirer og støtter god coaching. For mer informasjon klikk her.

Populært emne