Jon Jones på trening

'Jeg har begynt å svømme mye,' Jon Jones forteller MF, avslappet og full av smiler i de siste ukene før hans neste store kamp, ​​en karriere-definerende tittelforsvar mot sin største motstander ennå.

'Jeg trener og trener, når du dykker inn i bassenget, svømmer over, drar deg ut og dykker rett inn igjen. Å trekke deg ut av bassenget er treningen. Det blir et spørsmål om å trene når du skal puste. Jeg liker det ikke. Jeg føler at jeg kjemper mot vannet.

Men min svømme trener har en flott filosofi - hun sier at hvis du kan komponere deg selv i vannet, hvor du sliter for luft, bør du til enhver tid kunne komponere deg selv på land.

Ikke mange MMA-fighters - eller idrettsutøvere fra enhver sport - tog, eller tenk på denne måten. Men så har ikke mange idrettsutøvere sett så mye suksess på så kort tid som Jones. Etter å ha tjent et New York-statsmesterskap i brytning i sine videregående år, studerte han kort rettferdighet på college før han dro ut for å konsentrere seg om MMA, og håpet han kunne bruke inntektene til å støtte sin familie.

For de fleste ville dette ha vært en forferdelig beslutning: På regionalt nivå kan knapt noen krigere bare støtte seg på sine kampvester alene, og det kan ta år å tiltrekke seg oppmerksomheten til en storbetalende kampanje som UFC. Men for Jones betalte gamble seg. Etter å ha revet gjennom sine første seks motstandere på bare tre måneder, fikk han anropet fra UFC til å bekjempe veteran grappler Andre Gusmao som en sen varsel erstatning.

Han demonterte Gusmao imponerende nok til å få et skudd mot hall-of-fame-fighter Stephan Bonnar. Og så satte han på et show, ragdolling Bonnar rundt matten med WWE-stil suplexes og judo kaster på vei til en skikkelig beslutning. Høydepunktet? En spinnende albue ble levert av et takedown-forsøk, som droppet Bonnar. Det var den slags skudd som kan gjøre en karriere - en aldri sett før oppfinnelsen som selv hadde UFC-kamperen Joe Silva, som har sett tusenvis av kamper, hoppet til føttene og ropte.

Knockout artist

Så begynte sluttene å komme. Han jobber med ærverdig trener Greg Jackson, selv en anomali som leser fysikkbøker og Sun Tzu på fritiden, og begynte å finne en stil som passet ham. Han fokuserte på greco-romersk brytning og lengde - han har offisielt lengste rekkevidde i UFC - Jones slo seg til nummer én-konkurrentspillet med en blanding av høy amplitude kast og noen av de mest onde albuene noensinne har sett i MMA. Samtidig rundet han ut sin gripende med et ondskapsfullt underkastelsespill, og lærte å ansette sine ytre armer foran chokes og guillotiner.

Jones tok en annen kamp i siste øyeblikk mot lett tungvektsmester Maurício 'Shogun' Rua og satte alle disse tingene sammen for å ta tittelen på ødeleggende måte, droppet Rua med kroppsskudd og tvunget ham til å slutte. Han var mesteren etter bare syv kamper i UFC og mindre enn tre år i MMA. 'Performance-wise Jeg tror å slå Shogun var vanskelig å slå,' sier Jones. "Det var nær en feilfri ytelse. Jeg er veldig stolt av den. "

Det siste stykket av puslespillet til Jones? Slående. Han jobber med det. "Jeg er velsignet at denne unge mannen lytter - han har gått fra å være det meste en wrestler til å bli en god angriper i divisjonen," sier Jones trakk trener Mike Winkeljohn, en annen figur betraktet som et geni i MMA. Han er nesten der. Han er nesten på det stedet hvor han skal begynne å få de ett-slag og ett-kick-knockouts. Bare vent - du har ikke sett noe enda. '

Jones har allerede utarbeidet seg hvordan han skal bruke sin rekkevidde, utpeker tidligere mester Rashad Evans med albuer levert fra nesten utenfor den mindre mannens slagfelt, og straffer Quinton 'Rampage' Jackson med en rekke skråt spark til kneet. Mer nylig har han kneet på tvers av ringen i kampene (kapitaliserer på MMA-regelen som forbyr spark til en "nedkledd" motstander), kastet flygende kranspark og til og med trukket vakt - alt ukonvensjonelt. Og det er mer å komme. - Det er mange teknikker jeg har trent for at jeg ikke har vært i stand til å trekke av ennå, sier Jones. "Med tiden blir de vist."

Neste store ting

Neste opp for Jones er Alexander Gustafsson, svenskeren spionerte allerede som Europas beste noensinne i MMA. Jones tilnærming grenser på den vitenskapelige. «Jeg ser på hans kamper hele tiden,» sier han. «Måten han holder hendene på, måten han skrider på, hans sårbarheter, hans go-to offensive moves. Det var interessant å se ham bryte i Phil Davis-kampen [Gustafssons eneste tap til dags dato]. Når krigere er i kriger, det er når de kaster ut sitt beste materiale. '

Jones vil bruke sin kamp leir for å komme tilbake i form. Mens noen fighters trener til grensen hele året, bringer Jones sin unike tilnærming til periodisering ... ved å bli fett. «I lavsesongen tror jeg på å la meg gå,» sier Jones. "Med endeløse treningsøkter kan du finne at du ikke blir bedre fordi du ikke er så lidenskapelig - du gjør for mye av det samme. Så jeg gjør at kroppen min savner å være i form.I min off-season jeg spiser hva gjennomsnittlig Joe ville spise. Jeg har en Bud, jeg skal ha en pizza, jeg kommer vekk fra den og går tilbake til å være en vanlig person. Så når det er på tide å sparke det, sparker jeg meg opp stort. "

Savage trening

Sannt å forme, er Jones treningsøkter brutale ting - bortsett fra det ovennevnte dykket og svømmer, legger han litt tid i bassenget og går ingen steder. Jeg oppvarmer meg med rundt 800-tallet, så treneren min vil ta et kabel rundt meg og holde det, så jeg svømmer uten å gå hvor som helst, så slipp. Jones tar på seg en lignende trening på land, går etter en takle lagkamerater holder ham tilbake. Jeg bryter alltid opp i treningsstudioet, sier Jones. "Jeg tror det har å gjøre med meg å bli eldre, mer moden og mentalt sterk. Det er ganske kult.'

Det er det som gjør ham eksplosiv og uforutsigbar til tross for sin høyde, slik at han kan komme under mer kompakte lettvekter med eksplosive takedowns. Jones har en merkelig konstruksjon for en lett tungvekt - han er den høyeste mannen på 205lb (93kg) roster på 6ft 4in (1,93m), men med kalvene i en fjærvekt. Det har ført til spekulasjoner om at han kunne kjempe og vinne på tungvekt, som for tiden er dominert av kraftige streikere. Jones er opp for utfordringen. Å være tungvekt er noe jeg vil gjøre snart, sier han. "Jeg skal gjøre noen kamper for fansen, så kanskje du faller ned til lett tungvekt for å forsvare tittelen."

Men han har ingen hast på å gjøre hoppet permanent. - Hvis jeg slår Gustafsson, vil jeg bli der en stund, sier han. «Jeg blir mer moden, jeg har gode mennesker i karrieren min og i mitt liv, folk som kan hjelpe meg med å kutte vekten, holde meg bedre i min off season og så videre. '

Jones er allerede snakket om som en av de beste fighters i verden - eller noensinne. Hans tilfelle har blitt hjulpet av den siste toppling av en gangs flott Anderson Silva av Chris Weidman, men Jones tar ingen glede av det. "Du kan ikke se bort fra alt [Silva] har gjort, alle de fantastiske øyeblikkene han har skapt," sier han. «Han er fortsatt noen som bør respekteres som en kampsportsmann.»

'Martial artist' er et uttrykk som kommer opp mye når du snakker med Jones. Det er hvordan han ser seg selv og vil bli sett av andre - noe mer enn bare en fighter. Det kan være grunnen til at han jakket ned og taklet en mugger samme dag som hans tittel bekjempet Rua, eller hvorfor Chael Sonnen - som ikke har et godt ord for mange andre krigere i sporten - proklamerte sin respekt for ham uker før deres kamp.

Den største

Det er noe Jones tror på og ønsker å forfølge utenfor Octagon. "Jeg vil gjerne bli kjent som en av de største kampkunstnerne, en av de største krigerne av all tid," sier han. "Jeg vil gjøre en positiv innvirkning, jeg vil motivere folk til å være det beste de kan være. Jeg er denne unge gutten fra indre byen som den beste i verden til noe. Det var ikke lett for meg, men hvis jeg kan gjøre det kan noen gjøre det. Jeg vil gjerne være min arv. '

Og hva med den andre store, striden jager alle jagerne å være som? Jo, sier Jones, han vil gjerne ha slått Muhammad Ali - men ikke av grunnene du kan forvente. "Jeg ville elske å ha slått Ali i sin beste," griner han.

"Han visste ikke noe forsvarsforsvar eller jiu jitsu bevegelser, og å ta ned den største av tiden ville være søt." Ukonvensjonelt, som vi sa. Men hva om han sto opp med den største? Jones smiler igjen. Han ville slå meg ut. Helt sikkert.'

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar