Joe Roots største test

Innholdsfortegnelse:

Joe Roots største test - øVELSER 2023
Joe Roots største test - øVELSER 2023
Anonim

Joe Root, i år gutten lurer på engelsk cricket, har nettopp blitt sin ledende mann. Da Alastair Cook gikk ned som kaptein i det internasjonale testteamet i februar, var det ingen reell debatt om hvem som skulle lykkes ham. England og Wales Cricket Board tok mindre enn en uke for å bekrefte 26-åringen Roots høyde fra vice-kaptein til toppjobben.

The Yorkshireman er rangert som den tredje beste Test-batsmanen som spiller for øyeblikket, og han har samlet en svimlende 4,594 løp for sitt land siden han først gikk til krone som en internasjonal i Nagpur, India i 2012. Ingen andre batsman har scoret så mange løp i Tests i løpet av den tiden.

Som en batsman gir Root fullstendig timing, en deftig berøring, improvisasjon og jernstabilitet - rent Sheffield stål - til krøllen. Og i møte med brannpustende hurtigkastere mister han sjelden sin følelse av moro, og reagerer ofte på 90mph bouncers sparket på hodet med et fritt grin.

Englands kaptein har lenge syntes å være Roots skjebne. Han ble plukket ut fra en tidlig alder av lærerne som en spiller som nektet å gi sin wicket bort billig, en som lærte raskt og spurte de riktige spørsmålene. Viktigst av alt har han gjort mange løp. Snakk om at han var kapteinskapsmateriale startet tidlig.

Dette banet vei for sin raske vekst gjennom Yorkshires akademi og første lag, og deretter inn i den internasjonale arenaen på 22. I løpet av sine 53 Test-kamper har han et stjernemessig gjennomsnitt på 52,8 som rammer 11 århundrer og 27 halv århundrer underveis . Det er ikke å nevne gjennomsnittlig 49,68 i en-dagers internasjonale, med ytterligere ti hundre.

Internasjonal cricket kapteinskap kan gjøre eller ødelegge selv de beste spillerne; det krever styrke av vilje, taktisk skikkelse og strategisk tenkning, menneskeskapte ferdigheter og evnen til å lede fra forsiden. Trenere og lagkammerater fortid og nåtid tror Root har disse egenskapene - så vel som den nødvendige brannen i magen. CoAchs søster tittel Menns Fitness fanget opp med Root to talk ledelse og finne ut hvordan han forbereder seg på det største året i en allerede glitrende karriere.

Det har vært en stund nå siden du ble kåret til Englands testkaptein. Hva er dine tanker om rollen nå? Har det sunket i?

Jeg har spilt mye hvitballkricket [en dag og Twenty20-kamper], og jeg har fokusert på det. Jeg måtte sørge for at nyheten ikke forringet spillet mitt der ute. Så etter at jeg kom tilbake fra Vest-India, gjorde jeg at jeg hadde litt nedetid før jeg ble sittende fast i kapteinen.

Jeg har holdt øye med cricketen som skjer rundt om i verden, og det har vært veldig nyttig og åpenbart å se på sidene vi kommer opp i de neste seks til 12 månedene, som inkluderer Sør-Afrika, Vestindia og selvfølgelig , Australia.

Når du planlegger en tøff testserie, som den som er mot Sør-Afrika, kommer sommeren til å være, hvor begynner du?

Det er en rekke forskjellige ting, men viktigst må jeg sørge for at mitt eget spill er i orden, at jeg gjør alt jeg kan når det gjelder fitness og ser etter min batting. Det er der jeg vil starte. Selvfølgelig vil jeg se på utvalgs- og oppositionslag, på de utfordringene vi må overvinne hvis vi skal slå alle disse sidene.

Din tidligere trener i Yorkshire, Jason Gillespie, sa at det var den riktige tiden for deg å ta på kapteinen. Føles det som den rette tiden?

Jeg har ikke tenkt på det på den måten, for å være ærlig. Det har vært mer om spenningen om å bli gitt muligheten.

Hva var Alastair Cook som en kaptein?

Cooky var fantastisk som leder, slik han gikk om alt. Den respekt han hadde i omkledningsrommet, og fortsetter å ha, er testament til hva han har gjort for dette laget.

Jeg føler meg veldig heldig å ha arvet en side som er veldig talentfull, ganske avgjort og på et veldig godt sted å sparke på og bli enda bedre.

Hvilke elementer av Cooks kaptein vil du ta i din egen håndtering av rollen?

Det har vært flott å se ham gå om jobben. Han ledet fra forsiden i måten han spilte sin cricket på. Han satte eksemplet på treningsstudioet og i praksis. Han spurte aldri noe om noen som ikke var villig til å gjøre seg selv, det er en flott egenskap å ha.

Nå er jeg veldig spent på å se ham konsentrere seg om hans batting, for å se ham slappe litt mer og bare ha det godt å spille spillet. Jeg vil se hvor mange løp han kan score, for hvis han er i sitt beste, kommer vi til å være på et veldig bra sted på baksiden av sommeren.

Hjelper det å få den tidligere kapteinen med deg på banen, eller kan det vise seg å være en hindring?

Jeg tror Cooky vil la meg fortsette med det og gjøre det min egen måte. Det er fint å vite at du har den opplevelsen rundt for å trekke på, og jeg er veldig heldig å ha ham og to meget senior bowlers i siden i Stuart Broad og Jimmy Anderson. Igjen, jeg er sikker på at de vil la meg fortsette med det.

Hvordan ville du beskrive kapteinstilen din?

Det er vanskelig å si virkelig til jeg sitter fast i den. Tidligere [i fire kamper som kaptein i Yorkshire og England Lions] har jeg prøvd å gå på instinkt, å gå med det som føles akkurat i øyeblikket.Du må selvfølgelig planlegge deg, men mer enn noe du må reagere på hva overflatene forteller deg, hva forholdene sier og hva motstanden gjør.

Det er viktig at jeg gjør det som kommer naturlig og holder seg til mine våpen. Jeg vil ikke ha noe tvunget - jeg vil at det skal være naturlig og avslappet. Jeg vil at spillerne skal uttrykke seg på banen. Det blir tider å tøye inn i, og vi må kanskje gjøre det litt mer enn det vi tidligere har gjort, men jeg synes det er spennende hvor vi er med vår cricket.

ANBEFALT: England Cricket Captain Eoin Morgan på den mest kraftige måten å lede

Hvilke kapteiner hadde størst innflytelse på tiden din i cricket?

Den åpenbare ville være Michael Vaughan. Da jeg vokste opp, var han engelskaptein, og den serien vinner mot Australia i 2005 skiller seg ut. Jeg har vært veldig heldig å kjenne ham fra da jeg også var ung. Han var ganske inspirasjon, både hans kaptein og hans batting.

Jeg var heldig å ha noen samtaler med ham om kapteinskapet da det ble annonsert, og jeg er sikker på at vi får noen flere. Han snakket meg gjennom det, om hvordan du må lære din handel på feltet, og tips for når du er i den tykke av det.

Er det internasjonale kapteiner du tar inspirasjon fra?

[Tidligere New Zealand kaptein] Brendon McCullum er en - han har en fantastisk rekord. Som kaptein gjorde han alltid ting for å prøve å forstyrre batsmanen, som å sette inn funky felt til tider. Han var muligens litt for funky, men det ville alltid sette noe i bakhodet. Du vil spørre deg selv "Hvorfor gjør han det?" Som kan forringe spillet ditt.

Det er mange forskjellige gutter der ute som har behandlet ting på forskjellige måter. Jeg må finne en måte som passer meg.

Image
Image

Hvordan vil du jobbe med din nye vice kaptein Ben Stokes? Han er en flammende karakter - vil han være din håndhevende?

Hvis du ser på Bens karriere, jo mer ansvar er han gitt, jo mer kommer du fra ham. Jeg tror det er en veldig god måte å ta spillet videre fremover enn han har de siste 18 månedene. Han er ganske naturlig leder og som vil utfylle min litt mer tilbaketrukket tilnærming til ting. Jeg tror det burde fungere veldig bra.

Inkludert deg, de øverste fire rangert Testbatsmen er kapteiner av deres land. Er det en skjebne av skjebne eller sier det noe om kvalitetskvittere som har det rette temperamentet til kaptein et internasjonalt lag?

Jeg tror det er en liten tilfeldighet. Det blir interessant når vi møter hverandre.

Hva kan du lære av dem?

For meg er det godt å se at de har tatt sine egne spill fremover etter å ha tatt på kapteinskapet; det er oppmuntrende. Jeg vil også gjøre det.

Å ta på kapteinens ekstra byrde har påvirket noen spillers spill negativt. Hvordan vil du kunne unngå den fallgruven?

Det vil være en flott driver for meg som ønsker å forbedre. Når jeg kommer tilbake fra England for å spille for Yorkshire, er det et ekstra ansvar å score løp; Som kaptein er det samme ansvar. Tidligere har jeg en tendens til å reagere godt på den typen press. Det er en mulighet for meg å ta spillet mitt til neste nivå.

Vil spillet ditt forandre seg?

Det er en flott mulighet for meg å tøyle meg på noen ganger, for å forsikre meg om at når jeg kommer til å bli satt, når jeg kommer til 50, 60, 70 som jeg presser på de kampvinnerne, i stedet for bare en pen 80.

Hvor viktig er trening for internasjonal cricket?

Jo mer du spiller, desto mer innser du hvor viktig treningsopplæring er, spesielt med de tre forskjellige formatene og intensiteten så høy som den er - du må sørge for at du legger de harde maskinene i.

Selv om det betyr at du bare holder deg smidig, eller gjør 20 minutter mellom spill. På grunn av arbeidsbelastningen på feltet, må du kanskje påta lettere vekter enn du vil trenge i treningsstudioet, men du må fortsatt sørge for at du legger arbeidet i. Du gjør de små øktene for å sikre at du ikke gjør det savner noen cricket.

Er det noe du jobber med spesielt?

Jeg har hatt litt dumgy tilbake i fortiden, så jeg har gjort mange ting rundt det i treningsprogrammet mitt. Det er mye strekker og sørger for at jeg er fin og løs.

Med alt dette tilleggsansvaret, vil du være i stand til å beholde den mer lysharde, frekkere siden til spillet ditt?

Jeg vil gjerne tenke på det. På et visst nivå uansett. Ting kan endres litt, men det er veldig viktig for meg å fortsette å nyte min cricket, spesielt ettersom jeg vil at resten av laget skal trives. Du må ha det gøy - det er det som holder deg så godt som mulig, avslappet når du trenger å være. Det er så viktig å nyte det.

Kan du fortsatt gå for en øl med opposisjonen etter en test eller er det en ting fra fortiden?

Det skjer ikke så ofte som det pleide å. Jeg tror det er alltid fint når du har spilt veldig hardt, hardt cricket ute i midten, og du kan tilbringe litt tid med opposisjonen og snakke ting gjennom. Vi ser om det fortsetter. Det er en fin måte å avslutte en serie på.

Joe Roots råd til Cricket Captains

Scenario # 1

Din stjernebatsman er i en forferdelig løp. Du står i den andre enden - hva sier du til ham for å få ham ut av hans rusk?

Roots råd: Jeg vil si, "Lykke til kompis", da vil jeg fortelle ham å svinge så hardt han kan, og bare prøve å komme til 20 og ta det derfra.

Scenario # 2

Du er i midten med en ny fyr og kan se at han er litt nervøs. Hvordan bosetter du ham og hjelper med å få sitt spill gått?

Roots råd: Jeg vil fortelle ham å ta et par baller og bli vant til det - ikke bekymre deg om scoring med en gang. Bare slapp av i det.

Scenario # 3

Du mister tre wickets i de første tre oversene med en Twenty20-kamp. Hva sier du til nummer fem da han går ut på bat?

Roots råd: "Bare spill ditt naturlige spill. Du klarer deg."

Joe Root er en ambassadør for BRUT Sport Style, den nye duften fra menns grooming-merke BRUT

Populært emne