Joe Beer Interview

Joe Beer Interview - øVELSER 2023
Joe Beer Interview - øVELSER 2023
Anonim

Med tanke på hvor mye trening Ironman og andre langdistanse løp krever, blir ernæring oversett?

Jeg tror ikke det er nødvendigvis oversett - problemet er at det ofte ikke praktiseres nok. Når du kommer opp til og utenfor den halve Ironman-avstanden, si noe utover seks timer, begynner du å fungere som et annet dyr fordi du er avhengig av vanlige karbohydrater og væske. Men tarmen er kanskje ikke så tolerant som det var i de tidlige stadiene av hendelsen.

Treningen din er nøkkelfunksjonen over kortere avstander og ernæring er mindre viktig under hendelsen, men med Ironman-avstand er det viktig å være nøye med næring og praksis når du trener. Du kan ikke bare gjøre opp når du går på løpedag, og det er der mange mennesker går galt.

Hvordan reagerer kroppen annerledes på raseernæring under en langdistansehendelse?

Det er annerledes for hver enkelt person, og det avhenger av hvor mange ganger hvert individ har vært i den situasjonen før. Har atleten lært å faktisk høre på kroppen sin, og ikke bare anta at de kan gjøre det samme for en ti-timers hendelse som de ville ha en times hendelse? Hver idrettsutøver har det fint opp til et visst antall timer - si fire til syv - og så begynner de å falme raskt hvis de ikke får drivstoffet deres riktig. Det kan være noe så enkelt som natrium tap. Hvis de ikke kan finne ut hvordan de skal innta den rette blandingen av væske, natrium og karbohydrater, vil deres sluttid alltid mislykkes i å reflektere deres kondisjon.

Selv elite Ironman-idrettsutøvere når et punkt der de ikke vet hvordan kroppen deres skal svare - vanligvis i andre halvdel av maraton. Du hører noen som har gjort det i ti år, og begynner å snakke om å ha gut problemer og ytelse nedgang. Hvis du konkurrerer regelmessig - absolutt i Ironman, men selv over små avstander - anbefaler jeg å bygge helsetjenester med kolostrumtilskudd.

Kan en trener hjelpe med ernæring eller er det helt nede for den enkelte?

Jeg har satt opp folk med en skreddersydd næringsplan, og vi tester det i treningsøkter. Vi vet hvilke produkter de skal få på arrangementet, og det betyr at idrettsutøvere kan øve på å ta dem ombord under trening. Elite Ironman-idrettsutøvere som Scott Neyedli (vinner av Ironman Wales 2013) må være presise i sine planer, men Scott må fortsatt gjøre rasdags tweaks for å svare på kroppens reaksjon og løpsscenario. Noen vil bære personlige forsyninger i løpet av løpet og hente poser på de utpekte stedene på banen for å bli fueled riktig. Men det er viktig å eksperimentere under trening, ikke under løpet.

Hva foreslår du at idrettsutøvere tar på seg under en Ironman?

I trening bruker vi standardutholdet til utøverens drivstoffmål som utgangspunkt: ett gram per kg kroppsvekt per treningsstime. Så lenge du har det i tankene dine, kan du tilpasse væsken basert på treningsopplevelsene dine og opplevd hydratiseringsnivå. Vann alene er ikke nok til å fullføre 10 000-kaloriutfordringen som er Ironman. Du må ta karbohydrater om bord regelmessig - trene din tarm og hjerne til å jobbe sammen på dette er et viktig mål for lange treningsøkter på sykkelen og løping. Og jeg liker alltid idrettsutøvere å sette ut en løpedagens fôringsplan. Juster din spisning for å være best - noen kan bare tolerere 50 gram karbohydrater per time, mens andre kan absorbere over 100 gram eller 400 kalorier i timen.

Vi har hørt at noen mennesker spiser biter av Big Mac under løpet av Ironman-løpene. Er det sant og er det gunstig?

Jeg forstår helt logikken. En godbit som består av fett og protein i - så lenge det er testet og testet - er flott å gi deg den psykologiske boosten fordi det er ekte mat i motsetning til en annen gel eller sukkerholdig drikke. Nøkkelen til racing raskere er å fordøye karbohydrater mens du jobber med en relativt høy prosentandel av maksimum, så litt protein og fett er greit for å hjelpe deg med å oppnå det. Imidlertid tviler jeg virkelig på at noen kunne fullføre en Ironman på hvilken som helst type burger. Etter å ha jobbet med elite-idrettsutøvere og over 200 amatør-ironman-idrettsutøvere over 20 år, har jeg lært at litt mat er bra under racing hvis de trenger noe for å styrke magen - men ikke burgere. Lett absorbert karbohydrater er konge!

Når er de ideelle tider å ta på mat og drikke under en Ironman?

Like før svømmingen starter eller under oppvarming, vil noen karbohydratdrikker hjelpe blodsukkernivået i 50 til 120 minutter med svømming. Det kan også hjelpe tørr hals noen få på grunn av nerver. Hvis du planlegger å spise faste stoffer, prøver de fleste Ironman-triatlettere å gjøre dette i første halvdel av 180km sykkeldelen. Vær imidlertid advart - raser kan forårsake nerver, så hvis du overvinner, må du hoppe av og løpe til Portaloos. Hva kroppen din vil ha under et løp er lett absorbert lavfibre karbohydrater, ikke gourmetmørbrød eller eksotiske frukter.

På slutten av en Ironman, er du utrolig sulten eller har du ingen appetitt?

Det første folk flest vil ha, er å få den hamburgeren - eller hva mat de har nektet seg i noen få måneder for å holde seg ned. Jeg vet etter en hendelse som varer mer enn fem timer jeg bare vil ha fastfood! De fleste matvarene du får etter race krever for er høyt i natrium, som er en elektrolytt du mister mye under hendelsen. En triatlete er ikke en maskin-de er menneskelige, og de må mate hjernen med lykkelige matvarer etter en hendelse.Dette motiverer dem til å ønske å gjøre denne typen utfordring igjen. Hvis det handler om diettbetennelse, selv etter alle kaloriene en Ironman tar for å fullføre, vil utøveren være ulykkelig og brenne ut i det lange løp.

For mer info besøk Joe Beers nettsted

Følg Joe Beer på Twitter: @coachjoebeer

Populært emne