Jimi Manuwa på UFC, og hvorfor blir han aldri lei trening

Innhold

Når Ultimate Fighting Championships kommer til å ringe, kan de fleste blandede kampsportfightere ikke svare raskt nok på telefonen. Det er en gang i livet for å slå på de store ligaene, og tjene seriøse penger og konkurrere på høyeste nivå.

Jimi Manuwa er ikke som andre krigere. Da den britiske amerikanske broren først fikk et tilbud fra verdens største MMA-organisasjon, slått han det ned og visste at han trengte mer erfaring i mindre show for å få mest mulig ut av sitt store skudd.

Den uortodokse bevegelsen betalte seg. Da han endelig signerte med UFC i juli 2012, rammet han bakken med en imponerende TKO-stopper for tøff konkurrent Kyle Kingsbury, og fulgte opp i februar ved å dominere Cyrille Diabaté til veteran-anfalleren var tvunget til å pensjonere mellom runder. Og det er ikke bare på forhandlingsbordet at Manuwa gjør smarte beslutninger.

Etter å ha følt tempoet i hans kamp med Kingsbury, tiltok han ekspert trener Richard Tidmarsh for å gjenopplive sin trening, etterligne kravene til en kamp ved å presse seg gjennom flere tøffe "runder" i hver sesjon. MF droppet inn for å se hvordan «Poster Boy» forbereder seg.

Å kjempe i UFC er et stort skritt - hvordan fant du opplevelsen?

Oppbyggingen, medieforpliktelsene, veiene og utgangen er alle forskjellige fra de andre forestillingene - alt er i større målestokk. Men å gå inn i buret er ikke alt det annerledes. Jeg ble sliten i min første kamp, ​​men det var fordi jeg presset tempoet for begge runder, og prøvde å fullføre fyren. Jeg lærte mye fra min første kamp i UFC - jeg lærte å være mye mer tålmodig.

Hvordan har du endret trening for å gjøre spranget?

Rike bringer forskjellig dynamikk til trening. Jeg har alltid hatt gode styrketrener, men vi gjør mer varierte ting når det gjelder kondisjonering og fleksibilitet. Det er viktig å blande opp ting.

Treningen din er ganske brutal. Blir du noen gang syk av den?

Jeg blir aldri kjedelig i trening. Det er for mange ting å lære, spesielt i bryting og jiu jitsu. Jeg lærer alltid nye ting, prøver nye ting. Jeg hater ikke noe aspekt av trening. Det jeg liker mest er sparring - jeg sparer hele dagen. Å komme i form er det vanskeligste. Å ha dine trenere presser deg, det er tøft. Jeg liker å kjøre, skjønt.

Du har gjort litt trening i USA. Er det mye annerledes der ute?

Den store forskjellen er i nivået på treningspartnerne. Jeg trente med gutter som var topp ti i verden. Storbritannia har tradisjonelt ikke hatt stor bryting, men det er i ferd med å fange opp.

Hvor mye trening gjør du i en typisk uke?

Seks dager i uken. Jeg regner ikke med timene, jeg teller øktene. Jeg kan gjøre en løp, litt kondisjonering, litt bryting og så noen pads. Det kommer an på hvor langt ute fra kampen jeg er. Hvis jeg er sliten, kan jeg ta en fridag. Jeg spiller det ved øret.

Hvordan finner du den beryktede vanskelige vekten? I min siste vektkutt brukte jeg ikke engang en badstue, jeg bare kuttet vekten naturlig. Folk snakker om at jeg går ned til midtvekten, men jeg tror jeg vil miste styrke. Jeg tror lett tungvekt er best for meg. Jeg har en ernæringsfysiolog, men han gir meg bare retningslinjer virkelig.

Har du en plan å stige til toppen av divisjonen? Jeg er i den tøffeste divisjonen i UFC, så alle kampene kommer til å være en hard kamp. Planen er å fortsette å ødelegge motstandere og så kommer det som kommer. Jeg vil bare være den beste i verden.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar