Jawbone UP gjennomgang

I 2011 startet den opprinnelige Jawbone UP trenden for håndleddbaserte aktivitetssporere, og lovet å gifte seg med sitt stilfulle utseende med et funksjonssystem som kan forbedre helsen din - og livet ditt. Dessverre var det originale designet feilaktig, noe som resulterte i en kostbar tilbakekalling og refusjon av Jawbone.

Men i stedet for å kutte tapene sine og fortsatte, gikk Jawbone tilbake til tegnebrettet og opprettet en ny versjon av UP, denne gangen trygg på både sin evne og holdbarhet. Og vi er glad det gjorde. Den andre generasjonen UP er en stor forbedring på den første, og selv om den ikke er perfekt, liker vi det langt mer enn vi forventet. Så uten videre, her er vår grundige Jawbone UP gjennomgang.

Les våre andre aktivitetssporing vurderinger

Oppe og går

Ikke la deg lure av grunnleggende design. Under hetten har dette innovative håndleddet båndet datakraften til å spore nesten alle fysiske aspekter av livet ditt. Viktigst, for folk som trener regelmessig, beregner det avstand, kalorier brent og intensitet, så det er i stand til å skille mellom en tur og en CrossFit-trening. For å fullføre ditt daglige bilde, sporer oppover også bevegelsene dine under søvn for å fortelle deg hvor effektivt du hviler.

Det er heller ikke nektet at Jawbone UPs grunnleggende design gjør det til den beste aktivitetssporeren for håndleddet. Vi sier ikke at du vil dumpe din Rolex Submariner til fordel for en, men i forhold til konkurransen er det det mest stilige og diskrete alternativet. UP er tilgjengelig i fire farger - Onyx (svart), Blå, Mint Grønn og Lysegrå. Du kan velge mellom små, mellomstore og store størrelser, og i motsetning til andre aktivitetssporere, må du få valget riktig, siden det ikke er mulig å justere størrelsen på bandet.

Faktisk er Jawbone UP ikke en armbånd i det hele tatt i tradisjonell forstand, siden det ikke er en lukket sløyfe. UP er et støpt, men fleksibelt band som du kan deformere og vri for å få det på håndleddet, hvorefter det kommer tilbake til sin normale form.

UP er ekstremt behagelig å ha på, og langt lettere å passe og glemme enn andre armbånd. Det er også veldig lett - mediumversjonen veier bare 22g. Den teksturerte finishen på bandet hindrer at den beveger seg for mye, og det sitter ikke tett nok til at svette skal bygge opp under den når du trener.

Du må lade batteriet inne i oppe når du først unboxer det, men mye som Fitbit Flex som vi har vurdert nylig, det er ingen vanlig USB-port på oppsiden. Den eneste kontakten på enheten har formen på en 3,5 mm hodetelefonkontakt, så du må bruke den medfølgende USB-adapterkabelen for å lade batteriet.

Når batteriet er fulladet, vil batteriet være godt i rundt ti dager med konstant bruk, dag og natt. Det er markedsledende batterilevetid, men det er en god grunn til det, som vi kommer til litt senere.

Mens UP-en din lades, vil du registrere deg for en Jawbone UP-konto og laste ned appen til smarttelefonen din. UP-appen er tilgjengelig for både iOS og Android, og i vår test fungerte det feilfritt med en iPhone 4s.

Holde oversikt

The Jawbone UP har et smart lite akselerometer innebygd i det, som kan måle enhver form for aktivitet og bevegelse mens du har på seg det. Disse dataene brukes til å måle trinnene som er tatt, og dermed avstanden og kaloriene brent. (Uten hjertefrekvensdata er kalorifiguren et estimat - men siden alle andre aktiviteter hevder tracker å måle kaloriforbrenning, kan vi ikke holde det mot oppe.)

På samme måte som Fitbit Flex, kan UP-en også skille mellom mild og aktiv bevegelse. Så hvis du er ute etter en løp, må UP-enheten måle disse minuttene som aktive når du synkroniserer bandet med appen. Du vil bli presentert med et strekkdiagram som fremhever hvor aktiv eller lat du har vært i løpet av dagen - det kan gjøre for å ha en dårlig lesing hvis du vanligvis er bundet til skrivebordet ditt i løpet av arbeidsugen.

I tillegg til å registrere aktiviteten din, kan UP-en også spore og analysere søvnmønstrene. For å bytte opp fra våkne til sovemodus, skyver du bare på og holder knappen inne (det er bare en) til enheten vibrerer. OPP vil forbli i dvalemodus til du gjentar knappen om morgenen. Når du snakker om hvilken, kan du også sette den til å vekke deg om morgenen. På samme måte som Flex, støtter UP stille, vibrerende alarmer, slik at du kan våkne når du trenger uten å forstyrre din partner.

Mens vi kritiserte Fitbit Flex for å vise nesten ingen informasjon på selve enheten, tar UP opp ting til neste nivå. Det er absolutt ingen data som vises på enheten, bortsett fra om det er i waking eller sovemodus - ikke engang et lys for å fortelle deg om du har slått ditt daglige mål. Den eneste måten å finne ut hvordan du gjør i løpet av dagen, er å brenne appen på telefonen din og synkronisere dataene dine fra OPP, men det er ikke så enkelt som det burde være.

Synkronisere dataene dine

I motsetning til alle andre treningsmuligheter tilgjengelig, kan Jawbone UP ikke koble til telefonen trådløst. Dette er enda mer forvirrende når du vurderer at Jawbone har bygget sitt rykte på design og produksjon av trådløse Bluetooth-enheter. Til tross for sin Bluetooth-ekspertise bestemte Jawbone at for å synkronisere UP med telefonen, må du fysisk koble den til hodetelefonkontakten. Husk at 3,5 mm hodetelefonkontakt? Nå vet du hvorfor det er der.

Denne utdaterte metoden for å synkronisere dataene gjør at mangelen på visning på opptellingen er mer frustrerende. For å finne ut hvordan du gjør det, må du ta ut telefonen din, åpne UP-appen, fjern din OPP fra håndleddet, fjern beskyttelsesdekselet fra 3,5 mm-kontakten, koble opp til telefonen og vent på det synkroniser dataene dine.

Som et resultat fant vi at vi ikke bare sjekket statistikken vår gjennom dagen - siden det er bare for mye trøbbel. Vi synkroniserte vanligvis data om kvelden før du gikk til sengs, slik at vi kunne se tilbake på dagen og kanskje sammenligne den med det siste. Dette reduserer UP-nytteverdien, siden den virkelige fordelen med en aktivitetssporing er at den lar deg se om du trenger å stå opp av stolen og bli aktiv i løpet av dagen. Hvis du bare sjekker hvor aktiv du har vært sist om natten, er det allerede for sent.

Jawbone har forsøkt å løse dette problemet. Du kan aktivere vibrerende varsler, så hvis du har vært stillesittende for lenge, vil håndleddet din buzz, noe som indikerer at du virkelig skal stå opp og gå en tur, eller klatre opp og ned trappene noen ganger. Det er heller ingen høydemåler i oppe, så noen skritt du tar opp trapper er bare trinn i henhold til UP. For å være rettferdig, måler Fitbit Flex heller ikke høyden, men Fitbit One gjør, og det gjør også den funksjonsrike Withings Pulse.

UP-appen

Dette er et fint eksempel på en følgesvennapp for en treningsapparat. Det er godt lagt ut og attraktivt designet. Hoveddisplayet viser deg hvor mye søvn du nylig har hatt, hvor aktiv du har vært og hva du har spist. Sistnevnte er en flott funksjon som vi ønsker å se i alle treningsapparater medfølgerapp, og mens matsporingsaspektet av Fitbit Flex appen var bra, UP-appen tar det et skritt videre. (Ikke ta mye oppmerksomhet til appens kundeverdier - mye av kritikken ble utjevnet i den tidlige versjonen, som Jawbone har anerkjent og fikset med den nye OPP.)

UP-appen kan ringe på en database med mattyper for å spore hva du spiser hele dagen. Du kan søke etter en bestemt mat, og hvis den er i databasen, vil den bli logget med alle dens sammensatte attributter. For å gjøre ting enda enklere, har Jawbone bygget en strekkodeskanner i appen, så du kan bare skanne maten din og appen finner automatisk og logger den. Selvfølgelig kan du også manuelt logge på mat som ikke er i databasen.

Du kan også logge treningsøkter i appen. Denne funksjonen er ikke like avansert som sesjonene støttes av Nike + FuelBand SE (gjennomgang kommer snart), men det er fortsatt praktisk å kunne legge til en løype eller sykkeltur til tidslinjen. For å legge til en treningsøkt logger du på tidspunktet du startet, varigheten av økten og aktiviteten var. Dette hjelper til med å omgå det faktum at aktive minutter kan variere fra en rask spasertur helt til en full sprint.

Du vil regelmessig få tips og hint om hvordan du forbedrer helsen, treningen og den generelle livsstilen - disse presenteres som klistremerker på hovedapp skjermen. Du ser også en logg av strekningen din - antall dager på rad som du har klart å slå aktivitetsmålet ditt.

Konklusjon

Det største problemet vi har med Jawbone UP er mangelen på trådløs synkronisering. Behovet for å fjerne UP fra håndleddet ditt, ta av beskyttelsesplugghetten, og koble den til telefonen hver gang du vil synkronisere data, og det er minst sagt frustrerende. Denne frustrasjonen er sammensatt av det faktum at enheten selv ikke viser noen informasjon. Jawbone er tydelig klar over denne frustrasjonen, men siden i USA har den nylig sluppet opp 24, som inkluderer Bluetooth-telefonsynkronisering. Det er fortsatt ingen visning på enheten, men i det minste oppdateres dataene dine automatisk på appen uten behov for fysisk samhandling.

Mangelen på trådløs tilkobling gir imidlertid en fordel til bordet, men batterilevetiden for UP er virkelig enestående. Vi har ikke trengte å belaste opp i det hele tatt siden vi begynte å teste den for en uke siden, så vi ville ikke argumentere med Jawbone's estimat om ti dager bruk.

Støtteapplikasjonen er også utmerket, og gir deg en klar indikasjon på aktivitet, søvnkvalitet, matinntak og til og med treningsøktene dine. Som et motivasjonsverktøy er appen faktisk bedre enn OPP.

Selv om det er mye å like om OPP, når du faktor i sin pris på £ 99, som representerer en premie på £ 20 over Fitbit Flex, det er vanskelig å anbefale Jawbones aktivitetssporing over konkurransen. Når det er sagt, når oppe 24 lander i Storbritannia, det kan alt forandre seg.

Resultat: 7/10

Pris: £ 99

Produsent: Kjeveben

 

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar