Jake Blauvelt intervju

Innholdsfortegnelse:

Jake Blauvelt intervju - øVELSER 2023
Jake Blauvelt intervju - øVELSER 2023
Anonim

Snowboarder Jake Blauvelt er en av verdens mest innovative backcountry snowboardere, like hjemme om han bruker off-piste kickers til å kaste ned dødsdyktig dobbeltflip eller sprøytepulver på bratte steder. Den 27 år gamle amerikaneren snakket med MF om trening, skader og rytfilosofi

Snowboardåkere og skateboardere har aldri tradisjonelt tenkt på seg selv som idrettsutøvere. Hvordan oppfatter du deg selv?

Jeg er en idrettsutøver. Snowboarding kommer til et punkt der du ikke bare kan rulle ut av sengen etter å ha festet hele natten og trives godt på fjellet. Ryttere begynner å trene mer og ta ting litt mer seriøst.

Hvordan manifesterer man seg i ditt daglige liv?

Jeg prøver å få en god mengde søvn og gjøre yoga om morgenen før du rir. Jeg vandrer også mye. Fysisk trening er det eneste ved å være en pro snowboarder som føles som en jobb, men det kan fortsatt være morsomt - og hei, jeg kommer til snowboard som et resultat av det.

I filmen din Naturligvis er det et klipp av deg som gjør trapper. Er det normalt for deg?

Vi dokumenterte min gjenopprettingsprosess etter at jeg slettet min skulder. Jeg måtte gå inn for kirurgi og det var en ni måneders utvinning, så det var mye rehabilitering, inkludert generell kondisjoneringsarbeid. Jeg følte meg mye sterkere på slutten av den.

Hva er den mest grusomme vandringen du har gjort?

Jeg har aldri gjort flere dagers turer fordi vi hovedsakelig bruker helikoptre og snøscootere for å komme til langt borte steder. Hvor treningen egentlig hjelper, er når vi skyter et triks av et hopp, og vi har ikke en snøscooter, så jeg må fortsette å gå tilbake for å få et nytt forsøk.

Hva er din snowboard svakhet?

Skinner. Mye tiden min kanter er skarpe for å hjelpe meg å slå på is og hardere overflater, så jeg fanger dem på skinner. Det er et aspekt av snowboarding som er helt fremmed for meg, men jeg har fortsatt en stor mengde respekt for hva de beste gutta kan gjøre på dem.

Hvilket triks som du filmet for Selvfølgelig tok det mest arbeid?

En dobbelkork [off-axis spin] Jeg forstyrret skulderen min i British Columbia, Canada. Vi hoppet i fast snø, så det var ikke mye av en pute. Under et forsøkt forsøk satt jeg ryggen min ned og skulderen min sprang ut. Jeg måtte gå i kirurgi, det tok ni måneder å fikse, og jeg tenkte på den ene dobbelkork hele tiden. Vi klarte å komme tilbake til BC et år senere, og jeg stomped det første forsøk! Jeg tror at alle visualiseringene jeg gjorde mens jeg tok meg, hjalp.

Hva er det neste store prosjektet du jobber med?

Mountain Light-prosjektet (themountainlightproject.org), som jeg gjør med min forlovede. Det gir i utgangspunktet penger til barn og unge for å delta i fjellbaserte sports- og utdanningsprogrammer. Mange barn elsker snowboard, men de har ikke mulighet til å forfølge det, så vi prøver å hjelpe dem.

Jake Blauvelt er sponset av Oakley, besøk uk.oakley.com for mer informasjon

Populært emne