Jack Urwin på giftig maskulinitet

For mange menn er det noen få chillende fraser på engelsk enn "vi trenger å snakke". Å anerkjenne og diskutere deres mentale og fysiske helse er ikke et sterkt poeng for de fleste menn, med en plagsom vits eller enkel stil, valgte tilnærmingen uansett hvor alvorlig problemet er.

Effektene av denne stive overleppen tilnærming kan være ødeleggende, og lar menn å takle mentale og fysiske problemer alene. Det er utvilsomt en grunn bak det faktum at selvmord er den eneste største morderen av menn under 45 i Storbritannia, og at 74% av alle selvmord i 2014 var menn.

Jack Urwins nye bok - Mann opp: Overlevende moderne maskulinitet - takler disse problemene på en morsom og tilnærmet måte til tross for innholdets alvor.

Hvorfor bestemte du deg for å skrive boken?

Det var noen utløsere, men opprinnelig døde pappa av et hjerteinfarkt like før min 10 årsdag. Koroneren fant arrvev fra et tidligere hjerteinfarkt, og vi fant senere angina medikamenter i en av hans jakker. Dette var helt nytt for oss - han hadde tydeligvis lidd av ganske dårlig hjertesmerte, men han nevnte aldri noe av det. Det ødelegger deg og mister en forelder i en ung alder. Jeg gikk gjennom psykisk sykdom i tenårene og tidlig på tjueårene, og skjønte på slutten av mitt tidligere forhold hvor dårlig jeg var i å kommunisere, selv om jeg kunne se objektivt hvor dårlig dette var for meg. Jeg skjønte at jeg ikke er unik på denne måten. Dette er de fleste menn jeg kjenner.

Boken fokuserer på giftig maskulinitet - kan du definere det?

Giftig maskulinitet er måten våre tradisjonelle idealer om maskulinitet er blitt ødelagt og fjernet fra enhver sammenheng. For eksempel hadde vi disse ideene om at styrke er en naturlig maskulin ting, og jeg har ikke noe problem med det, men vi har tolket at i dag betyr at det ikke er en styrke å snakke om våre følelser.

Hva er de skader det forårsaker?

Selvmord er den som trenger å håndtere med størst hastighet. Se på prisene rundt om i verden, det er vanlig i de fleste vestlige land at menn skal dø av selvmord på tre til fire ganger kvinnenes andel, noe som egentlig er forbløffende. Vi har dette enorme problemet akkurat nå - menn ikke i stand til å takle eller kommunisere sine problemer på en sunn, nok måte å unngå dette. Hvis det var noen annen sykdom som drepte flere unge menn enn noe annet, ville det være enorme anstrengelser for å takle det.

Hva kan bli gjort?

Det er veldig vanskelig - jeg skrev denne boken og jeg er fortsatt veldig dårlig på å være kommunikativ. Vi må ta noen positive skritt. Det store lyspæremomentet for meg var da jeg først begynte å snakke med vennene mine om dette, og vi innså alle at vi var så fulle som hverandre. Vi hadde alle gått gjennom ulike kampene med psykisk lidelse og snakket ikke om det, og så var det ute på bordet og det var utrolig trøstende bare ved å anerkjenne det.

Kjøp Man Up: Overlev Moderne Maskulinitet på Amazon

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar