ISOFIX bilseter

Innholdsfortegnelse:

ISOFIX bilseter
ISOFIX bilseter

Video: ISOFIX bilseter

Video: ISOFIX bilseter
Video: Что такое Isofix и где его найти ? 2023, September
Anonim

Hva er et ISOFIX bilsete?

ISOFIX står for International Standards Organization Fix, og det er termen gitt til det internasjonale standardsystemet for montering av bilsete til et kjøretøy. Den gjelder for gruppe 0/0 + og gruppe 1 barnesikkerhetsseter.

Et ISOFIX-bilsete er en som kan sikres i bilen ved å feste den på bilens ISOFIX-ankerpunkter.

Den alternative måten å installere et bilsete på, bruker bilens trepunktsbelte, men dette er mindre trygt enn å bruke ISOFIX. Sjansene for å montere et bilsete feil - noe som kan skade barnets sikkerhet - er høyere ved bruk av sikkerhetsbelteinstallasjonsmetoden. ISOFIX er den sikreste måten å installere et barnesete på i et kjøretøy.

Ikke alle bilseter er egnet for alle biler.

Hver bil produsert siden 2006 har universelle ISOFIX-forankringspunkter som standard, men biler produsert før dette punktet kan ikke. Før du kjøper et ISOFIX-bilsete, er det viktig å kontrollere at setet du vurderer er trygt kompatibelt med kjøretøyet ditt.

Du kan avgjøre om bilen din har ISOFIX-ankerpunkter ved å konsultere bilens håndbok eller kontakte produsenten. Du kan også se ISOFIX-etiketter på bilens baksetet, eller følg ankerpunktene.

>> OPPBEVAR M & B TILBUD CAR SITTVINNERE

Hvordan fungerer et ISOFIX bilsete?

Et ISOFIX-bilsete krever generelt en basenhet som bare festes til ISOFIX-ankerpunkter i kjøretøyet for å sikre den sikkert på bilens ramme. Avhengig av kjøretøyet og bilseteret du velger, vil noen også ha et topptråd eller støtteben som gir ekstra stabilitet og forhindrer setet i å bevege seg i tilfelle kollisjon.

Fordeler med ISOFIX bilseter

Uovertruffen sikkerhet er den viktigste og mest åpenbare fordelen ved å velge et ISOFIX bilsete. ISOFIX-seter gir barnet ditt best mulig beskyttelse hvis kjøretøyet er involvert i en trafikkulykke.

Et feil installert sete kan ødelegge barnets sikkerhet i tilfelle kollisjon, men ISOFIX-seter er generelt raske og enkle å installere riktig, og minimerer risikoen. Setet slår seg på kontakter på basenheten som igjen kobler seg til ISOFIX-ankerpunktene i bilen. Det er ganske enkelt et spørsmål om å sette setet i bilen sikkert på plass, og det er på plass og sikring av den øverste tetten eller støttebenet hvis det er en. Mange ISOFIX-bilseter har også lys- og lydindikatorer på basenheten som bekrefter når setet er riktig installert, noe som gir mer trygghet.

Et poeng å vurdere før du kjøper et ISOFIX-bilsete er at noen ISOFIX-seter ikke kan installeres i kjøretøy uten ISOFIX-beslag, så det kan være problematisk å flytte bilsete mellom familiebiler. Hvis du bytter ut bilen din, må du også sjekke at den også er kompatibel med ISOFIX-bilsetet du har kjøpt.

Typer ISOFIX bilseter

Det er tre typer ISOFIX-bilseter å velge mellom:

Semi-universelle ISOFIX bilseter

Disse seterne er installert via ISOFIX-ankerpunkter og et støttepinne og / eller toppfeste. Ta kontakt med bilseterprodusenten for å bekrefte at dette setet er kompatibelt med kjøretøyet før du kjøper. Hvis kjøretøyet ditt har gulvlagring, for eksempel, kan denne typen sete ikke være egnet.

Universelle ISOFIX bilseter

Dette er bilseter som er godkjent for bruk i alle kjøretøy som oppfyller ECE R14 og R16 sikkerhetsregler. Disse setene er sikret ved hjelp av ISOFIX-ankerpunkter og en topp tetting eller benstøtte. Hvis din bilhåndbok sier at den er egnet for universelle ISOFIX barneseter, kan denne typen sete sikkert brukes.

Kjøretøy-spesifikke ISOFIX bilseter

Disse er ISOFIX-bilseter er testet og godkjent for bruk i bestemte kjøretøy. Bilseterprodusenten av denne typen bilsete kan gi en billiste for å bekrefte om bilen din er godkjent for bruk med denne typen sete.

Hvor kan man kjøpe et ISOFIX bilsete

ISOFIX bilseter kan kjøpes fra alle velrenommerte bilsete produsenter.

Les våre bilsete vurderinger

Anbefalt: