Er du overanalysere å sabotere forholdet ditt?

Overanalyserer du forholdet ditt langt mer enn du burde? Finn ut hva som er akseptabelt, hva krysser linjen, og hva er farlig her.

Det er alltid godt å være oppmerksom på hva som skjer i forholdet ditt og se etter tegn på at alt går bra.

Tross alt vil et sunt forhold ha både deg og din partner, på samme side.

Men det er sagt, det er en veldig fin linje mellom å være oppmerksom og overanalyse.

Og det er viktig å vite om du er noen med en tendens til å krysse den linjen.

Mens oppmerksomhet på detaljer kan være en fantastisk karaktertrekk - å være i stand til å huske den betydelige andres bursdag og favoritt iskrem gjør at du kan få dem til å føle seg spesiell og elsket.

[Les: 60 få-å-vite-du spørsmål for en perfekt romantikk]

På den annen side kan overanalyse føre til mangel på tillit, feilkommunikasjon, vanskelige følelser eller til og med hjertesorg.

Er du en overanalysator? Hvilken av disse situasjonene relaterer du mest til?

Par # 1 Anneliese og Steve

Anneliese har vært sammen med kjæresten Steve i fire måneder. De ser hverandre om tre dager i uken, og ofte overnatter på hverandres leiligheter.

På de dagene de ikke bruker sammen, vil Steve ofte sende en god morgentekst, og de to vil skrive en eller to ganger i løpet av dagen, spesielt hvis det skjer noe morsomt på jobben.

Hvis det er en dag da Steve ikke skriver først, vil Anneliese skrive ham godmorgen i stedet, og spør et par åpne spørsmål senere på dagen om jobb og Steves kveldsplaner, bare for å sjekke inn og sørge for at han ikke er ' Jeg føler meg stresset eller overveldet.

Par nr. 2 Stephanie og Marc

Stephanie og Marc har også vært sammen i fire måneder. De tilbringer helgene sammen, men stoler på tekster og telefonsamtaler for å holde kontakten i løpet av uken.

Hvis Marc ikke har skrevet Stephanie om ti om morgenen, begynner hun å spørre om hun har gjort noe for å forstyrre ham de siste par dagene, eller hvis han kanskje begynner å miste interessen for forholdet deres - tross alt, fire måneder er ikke veldig lang nok til å være sikker på at du vil gjøre et forhold til å fungere. [Les: 15 grunner til at partneren din kanskje blir lei av forholdet]

På disse dager, tekster han Marc et forsiktig formulert spørsmål om hva hans planer er for resten av dagen, og ser på Facebook og Twitter for å sikre at han er med folket han sier han er. Hvis Marcs svar ser ut som kort eller utelatt, overfører Stephanie dem raskt til to av sine beste venner, slik at hun kan sørge for at hun ikke overreagerer på situasjonen. [Les: 13 klamrende kjæreste tegn og måter å unngå å være en]

Par nr. 3 Carrie og Jonathan

Carrie og Jonathan har nettopp passert firemånedersmerket i deres forhold. De går vanligvis ut tre eller fire ganger i løpet av uken, men begge har andre forpliktelser i helgene, og noen ganger når de er opptatt, vil de ikke se hverandre i det hele tatt.

Jonathan vil ofte skrive Carrie første om morgenen, men på andre dager, vil han glemme det. Carrie vet at dette er sannsynligvis bare fordi han glemte, og tenker ikke på det igjen - noen ganger vil hun teksten ham senere på dagen hvis hun har spørsmål om sine planer for uken, men andre ganger vil hun ikke hør fra ham til neste morgen. Carrie stoler på Jonathan, og sjelden ser på alt han gjør på sosiale medier.

Hvilken er du?

Alle eksemplene ovenfor er ganske åpenbare - Annelise har et balansert forhold til kjæresten sin, Stephanie er definitivt en overanalysator, og Carrie sannsynligvis ikke analyserer forholdet hennes nok. Når det er sagt, var det sannsynligvis et tegn som du hadde knyttet til mest, og du bør høre på det som forteller deg!

Fem tegn du overanalyserer forholdet ditt

La oss bryte det litt lenger, og se på de fem øverste tegnene at du er en overanalysator.

# 1 Du er en Facebook-detektiv. Facebook er ment for å holde tritt med vennene dine, ikke for intensiv forskning. Ikke søk etter profilen hans eller undersøk folket som liker hans statuser - det tar det et skritt for langt!

# 2 Du behandler hans / hennes tekster som de er tildelt-lesing for en litteraturklasse. Tekster sendes vanligvis mens personen du daterer gjør andre ting. Jeg garanterer at mangelen på tegnsetting eller valg av ord ikke ble gjort for å sende deg en hemmelig melding - ikke behandle hver tekst som at du må skrive et essay om det senere! Les det en gang og svar. [Les: Hvordan elske noen uten å miste dem med for mye kjærlighet]

# 3 Du sender krypterte tekster og forventer at han sprer koden. Akkurat som han sannsynligvis ikke prøver å sende deg hemmelige meldinger i tekster, forventer han heller ikke å motta dem! Du bør ikke sende meldinger som er dypere enn pålydende. Hvis han ikke ser den hemmelige meldingen, er det ikke fordi han ikke bryr seg, det er fordi han ikke vet å se etter det! Si hva du mener - det er nok!

# 4 Nye trinn i forholdet er en gruppediskusjon. Har du noen gang hørt ordtaket? To mange kokker bortskjemt buljongen? Selv om det er godt å ha en enkelt betrodd venn, går du med alvorlige forholdsforhold, bør du ikke parading hver tekst eller melding du mottar rundt til alle som du vet. Forholdet er mellom deg og din partner - ingen andre!

# 5 Du handler mer som hans paroleoffiser enn en kjæreste. Hvis han forteller deg at han vil være hjemme * eller ringe eller tekst * på et bestemt tidspunkt og ikke kan, kan du ikke umiddelbart hoppe over negative konklusjoner. Selvfølgelig, hvis det er et mønster for dette, er det verdt en diskusjon, men individuelle hendelser skal oppfylles med forståelse. * Alle har dager som ikke går som planlagt *, ikke uendelige spørsmål og mistanke!

Hvorfor er overanalyse skadelig?

Faren for overanalyse av kortsiktige forhold

Overanalyse er mest vanlig i relasjoner som fremdeles er på nyendatapunktet. Tross alt, det spiller ingen rolle hvilken alder du er - når du fanger den søte fyrens øye på en arbeidsfest, og han ber om nummeret ditt, kan sommerfuglene i magen få deg til å føle deg som ™ er tretten igjen!

Hele nyopplevelsen vil være så mye morsommere for deg hvis du er i stand til å gi slipp på detaljene og bare setter pris på hvert nytt trinn i forholdet til hva det er. [Les: 50 forholdsspørsmål for å teste kompatibiliteten din i kjærlighet]

Nå som mest flørting gjøres online eller via tekst, er det veldig fristende å vise vennene dine på de nye sosiale sidene dine, eller for å få dem til å bla gjennom meldingene du har byttet, og spør dem hva de tror han kunne ha betydd , eller for deres råd om hva du bør si tilbake.

Selv om dette kan være utrolig gøy, skal forholdet ditt være mellom deg og en annen person. Dine venner bør ikke være de som hjelper ditt forhold, og faktisk kan de skade din relasjon i stedet! [Les: 13 tegn på at vennene dine ødelegger forholdet ditt]

Faren for overanalyse av langsiktige forhold

Mens overanalyse av et nytt forhold kan sende det til en tidlig grav, er farene ved overanalyse av et langsiktig forhold enda verre, fordi du kan ødelegge et forhold som du allerede har investert mye tid og følelser i.

Når du er i et langsiktig forhold, må du stole på din partner *, og hvis tarmen forteller deg at du ikke stoler på dem, må du komme deg ut! * Hvis du ikke kan stole på dem nok til å tro at de sier hva de mener når de sender deg en tekst, så kan du veldig raskt frustrere dem og få dem til å tro at de aldri vil være gode nok for deg. Den slags dynamikk i et forhold kan tvinge det til å ende veldig raskt. [Les: 12 grunner til at parene skyter hverandre sakte over tid]

Hvordan kan du lære å stoppe overanalyse?

Å gjøre deg selv overgang til å ikke være en slik overanalysator kan være en veldig vanskelig bryter! Prøv å ha flere åpne samtaler med partneren din om eventuelle bekymringer du har i forholdet, kutte ned på antall ganger du går til vennene dine med råd, og prøv å la de små tingene glide.

Selv de mest fantastiske menneskene på jorden er bare menneskelige, og de vil ikke alltid si det rette, men det betyr ikke at de elsker deg noe mindre! Å la partneren din vite at overanalyse er noe du sliter med, men at du er villig til å jobbe gjennom det, gir deg en viss nåde når du justerer, og partneren din kan ha noen gode ideer om hvordan du kan gjøre forholdet ditt bedre også !

Tross alt handler dette forholdet om dere begge, og det vil alltid ta samarbeid og kommunikasjon for å holde forholdet ditt sunt.

[Les: 16 vanlige dumme vaner som kan skade din romantikk raskt!]

Å analysere de små detaljene i kjærlighet kan få deg til å føle deg bedre et øyeblikk. Men overanalysering av hver eneste detalj i forholdet ditt vil bare skade deg mer enn du kan forestille deg, og la deg også ha en hodepine!

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar