Er din fordøyelsessystem fungerer riktig?

Innholdsfortegnelse:

Er din fordøyelsessystem fungerer riktig? - øVELSER 2023
Er din fordøyelsessystem fungerer riktig? - øVELSER 2023
Anonim

Her er en sannhet som kan være vanskelig å svelge: Selv om du forbereder alt du spiser, holder deg religiøst til din fem-dagers dag og spiser mer viltfanget laks enn en grizzlybjørn, er det en sjanse for at ditt bestlagte kosthold Planene faller fra hverandre i det øyeblikket alt går inn i munnen din. Den delen av puslespillet du kanskje mangler? Fordøyelse - prosessen hvor kroppen din ekstraherer de essensielle komponentene fra alle dine nøye tilberedte kreasjoner.TrenersøstermerkeMenns Fitness snakket med ekspertene for å fortelle deg hva som er hva.

"Til slutt er fordøyelsen alt," sier Luke Leaman, kroppssammensetningspesialist og grunnlegger av Muscle Nerds. "Hvis du ikke klarer å fordøye og assimilere maten, kan du ikke få ting i kroppen du trenger." Prosessen starter før du tar en bit: Når du lukter, se på eller (ifølge noen undersøkelser ) selv tenk på mat, kroppen din begynner prosessene du trenger for å fordøye den, fra å produsere spytt for å oppregulere enzymer det bruker for å bryte maten ned. Ved å gi systemet et viktig knall her og der, vil du trekke ut flere næringsstoffer fra det du spiser. Leaman forklarer hvordan du skal sørge for at du ikke biter av mer enn du kan, fordøye.

ANBEFALT: Gut Check: Er du spiser nok mikrober?

Hvordan kan jeg si om jeg har problemer med fordøyelsen min? Se på hva som kommer ut

"Først, se i din toalettskål. Hvis det er ufordøyd mat der inne, er det et tegn at du ikke fordøyer eller assimilerer maten riktig. På samme måte hvis du spiser og blir oppblåst, får du god, kan det være et problem. "

Hva er det enkleste trinnet for å bedre fordøyelsen? tygging

"Det første du må ta opp er å tygge maten din. William Banting, som skrev det som ofte kalles verdens første diettbok, Letters On Corpulence, sa at folk ikke tygde nok, og det er fortsatt sant i dag. Ingen virkelig masticates: det er bare tygge, tygge, svelge. Hvis du skyver en Tupperware-beholder med mat ned på 30 sekunder, hjelper du ikke deg selv. Det høres ut som den dumeste tingen noensinne, men tygger du til maten din er flytende? Det er det enkleste stedet å starte. "

Hvorfor føler jeg meg verre når jeg blir stresset? Fordi kroppen din ikke fokuserer på fordøyelsen

"Stress påvirker fordøyelsessystemet. Hvis kroppen din er kronisk stresset og i kamp-eller-flymodus, vil det ikke bryr seg om fordøyelsen. Stress depleterer også syrer som magen bruker til å bryte ned mat. Hvis du er veldig stresset, begynner du å trekke natrium inn i celler og beholde den, og du trenger natrium for å lage den syren. Det handler ikke bare om kortisol - hvis noen stresser lenge, stopper kroppen sin med å produsere kortisol og begynner å kjøre på adrenalin. Nøkkelen er å holde det sympatiske nervesystemet i balanse og oppnå en "hvile og fordøye" tilstand. Strekk, gjør yoga, ta en lur, gjør litt meditasjon … de alle jobber med stress, og de er alle gratis. "

ANBEFALT: Mindfulness Øvelser og Apps

Kroppen din fordøyer ikke godt under stressfulle forhold, og med god grunn: For våre forfedre var det en god tid å dirigere ressurser til flyging (eller slåss) og ikke fordøyelse ved å bli jaget av en sabertandig tiger. Dessverre har nervesystemet ditt problemer med å skille mellom dine fem og fem bekymringer og en livssituasjon, og du må derfor roe ned. Last ned Headspace-appen, ta ti minutter om dagen for å meditere, og legg litt mobilitet til kvelden din.

Et sentralt problem med fordøyelsen er overflateareal. Stretket ut i full størrelse, har tynntarmen samme område som en tennisbane. Stress betegner visse vev i tarmen, noe som betyr at maten beveger seg gjennom fordøyelsessystemet for fort på grunn av reduksjonen i overflaten. Hold et håndtak på stress, og du vil holde tynntarmen i form.

ANBEFALT: Hvordan håndtere stress på jobben

Image
Image

Hva med de tingene jeg faktisk spiser? Tenk planter

"Spis som vegan eller vegetarianer og legg til kjøtt hvis du vil. Du trenger grønnsaker for fiber, phytonutrients og en rekke andre ting. En sunn kropp vil ikke være feit. "

ANBEFALT: Hvordan komme i gang med en plantebasert diett

Hvor ofte skal jeg spise? Sannsynligvis sjeldnere enn du tror

"Spis tre eller fire måltider om dagen. Folk spiser seks, åtte, til og med ti ganger om dagen, men hvis du spiser så mye om dagen, har kroppen din aldri sjansen til å slappe av. Sikt å ha tre måltider om dagen, med en riste eller en matbit rundt treningen din. Hvis du finner at du fortsatt er sulten, legg til noe annet et annet sted i dag. "

Skal jeg ta kosttilskudd for å hjelpe meg å fordøye? Kanskje, men fikse de store greiene først

"Det er noen alternativer hvis du vil gjøre dette. Et fint bredspektret fordøyelsesenzymer kan hjelpe hvis du har problemer. Også vurdere pepsin, som bryter ned kjøtt, eller oksekule, som emulgerer fett. Men de er for finjustering når du har løst de større greiene. Begynn å tygge, stressnivåer og vegen i kostholdet ditt, og deretter gå derfra. "

Populært emne