Er kyllingen trygg?

Er kyllingen trygg? - øVELSER 2023
Er kyllingen trygg? - øVELSER 2023
Anonim

Vinger, roast, karri - det er så mange måter å nyte deilig, proteinrik kylling. Men hygienefeil i fjærfeindustrien har ført til en økning i campylobacter hos fugler produsert for mat, ifølge en fersk rapport i Vergen. Denne bakterien infiserer 280.000 mennesker i Storbritannia hvert år og dreper rundt 100, tall som nesten gjør oss til furu for en god gammeldags horsemeat-skandale. I 2003 sa Food Standards Agency (FSA) at 56% av den produserte kyllingen hadde buggen. I 2008 hadde dette tallet vokst til 65%, og i 2014 er det rapportert at åtte av hver 10 kyllinger kjøpt fra britiske supermarkeder i sommer var forurenset med den potensielt dødelige matforgiftningsfeilen, ifølge professor Tim Lang.

Alle store supermarkeder har uakseptable nivåer av campylobacter forurensning på deres friske kylling, som spenner fra rundt to tredjedeler av fugler som er forurenset for de beste artister, til fire femtedeler av sine fugler som bærer campylobacter i verste fall. Ingen forhandler møter det offisielle målet om at mindre enn 10% av kyllingene er tungt forurenset. I Storbritannia kommer 90% av friske kyllinger fra de intensive gårdene og slakteriene til bare fem prosesseringsselskaper.

Det er ikke nødvendig å sverge på trommestikker ennå, men FSA anbefaler at grundig matlaging dreper feilen. Vask alltid hender og overflater etter å ha håndtert rå kylling, og sørg for at den ikke berører noe annet i kjøkkenet ditt. Husk at det bare er fingerslickende godt etter at det er tilberedt.

Campylobacter er en ekkel matforgiftningsfeil som trives i tarm og avføring av alle slags fjærfe og kan forårsake infeksjoner hos mennesker. Det er blitt rapportert at opptil 80% av tilfeller av campylobacter matforgiftning hos mennesker kan skyldes forurenset rå kylling.

Populært emne