Er dette fremtiden for mat?

Innholdsfortegnelse:

Er dette fremtiden for mat? - øVELSER 2023
Er dette fremtiden for mat? - øVELSER 2023
Anonim

Transdermalt tilskudd

Hva er det?

En ny utfyllingsavgift sprayer du direkte på huden din. I teorien tillater de dem å bli absorbert direkte inn i blodet ditt, omgå fordøyelsessystemet - noe som reduserer absorpsjonen av tradisjonelle orale kosttilskudd - for å gjøre dem raskere og mer pålitelige.

Virker det?

Forskningen fra Manchester Met University viste at koffein tok effekt ti ganger raskere når det ble tatt transdermalt i forhold til oralt, sier ytelsesnæringenær Ben Coomber, "så det er sikkert raskere. Dessuten krever det bare en tiendedel av doseringen å ha samme effekt. 'Innskæringsbarrieren - ganske bokstavelig talt - er imidlertid størrelsen på porene våre, noe som begrenser hvilke kosttilskudd som kan absorberes transdermalt. Forskningen tyder på at næringsstoffer som koffein, taurin, sink og magnesium effektivt kan absorberes transdermalt, men mange andre - inkludert de fleste typer protein - kan ikke, og vil fortsatt bli tatt oralt, sier Coomber.

Hvor får jeg litt?

Det britiske selskapet Transdermal Technology tilbyr i dag to transdermale sprayer: en pre-workout-performance-booster som inneholder koffein, taurin og guarana, og en etterbehandlingstråle som består av sink, magnesium og niacin. Hver spray koster 18 pund og inneholder 40 doser, som vanligvis når toppkoncentrasjon i blodet i løpet av 15 minutter, sammenlignet med 60 minutter for en oral supp.

Lab kjøtt

Hva er det?

Du har sikkert hørt om denne, men det kommer til å være massiv: forskere har jobbet med å skape kunstige, laboratoriefabrikerte kjøttprodukter. Disse består av en rekke plantematerialer, inkludert amarant- og ertprotein, som har blitt brutt ned og samlet i "kjøttpatties". De resulterende produktene har smak og konsistens av faktisk kjøtt og gir den ekstra fordelen med optimal leanness. Det kunne ikke komme på en bedre tid, etter en FN-rapport fra 2013 som markerte "uholdbare" nivåer av kjøttforbruk i vestlige land.

Virker det?

"Under et mikroskop er det biologisk det samme som ekte kjøtt," sier sportsforsker og ytelsesnæringsekspert Laurent Bannock. «Den eneste store forskjellen er at den inneholder lavere mengder av bestemte viktige aminosyrer, som er nødvendige for muskelvekst.» Så selv om det gir et veldig lite alternativ til vanlig kjøtt, med mindre innvirkning på miljøet og null grusomhet for dyr, laboratoriekjøtt krever noe ekstra tilskudd. "Hvis og når det blir allment tilgjengelig og rimelig, hvis muskelvekst og atletisk ytelse er viktig for deg, vil jeg anbefale å supplere laboratoriekjøtt med leucin for å øke aminosyreinntaket, sier Bannock.

Hvor kan jeg få noe?

Det finnes ingen selskaper som tilbyr laboratoriekjøtt i Storbritannia, men det er sannsynlig at det vil endre seg i nær fremtid. Nåværende markedsledere inkluderer Beyond Meat, et amerikansk selskap som tilbyr plantebaserte kjøttprodukter, inkludert realistiske biffboller og kyllingstrimler, og det tyske selskapet Like Meat, hvis produktsortiment inkluderer bratwurst-stil pølser og doner kebab-kjøtt '.

nutrigenomics

Hva er det?

Prosessen med å optimalisere dietten din til din DNA. Teorien er at ved å undersøke din genetiske profil, er det mulig å fremheve eventuelle potensielt problematiske gener som du bærer - for eksempel PPARA-genet, som påvirker reguleringen av kroppsfett. Du kan deretter justere kostholdet ditt for å fungere eller motvirke disse genetiske begrensningene for å forbedre kroppssammensetningen og atletisk ytelse. Dette er ikke nytt, men det blir mer tilgjengelig for den gjennomsnittlige treneren.

Virker det?

Det er et ungt og grunt forskningsområde og har provosert mye debatt i det vitenskapelige samfunn. Men en studie fra University of Toronto fra 2014 viste at 'individer kan ha nytte av å overholde ulike diettveiledninger enn andre, avhengig av genotypeen deres'. I teorien skal det bidra til å fjerne forsøks- og feildelen av å eksperimentere med ulike dietter for å finne ut hva som fungerer best for deg. En advarsel er at forskere fortsatt identifiserer rollene som visse gener spiller. Men hvis du vil komme foran kurven, er det ikke nødvendig å vente. 'Sekvensen av våre gener forblir det samme gjennom hele livet, sier ledende dietist Nanci Guest. "Så en genetisk vurdering som er gjort nå, vil være like gyldig i årene som kommer, og du vil kunne forfine dietten enda lenger, siden mer informasjon blir tilgjengelig om de spesifikke generene du har."

Hvor kan jeg få noe?

DNA Fit tilbyr selvtestpinnepakker, som du bruker hjemme og deretter sender tilbake til vurdering. Selskapet gir deg deretter analyse og tilbakemelding, inkludert skreddersydd kosthold og treningsplaner basert på et utvalg av gener som er relatert til vekttap (som GDF5 og FABP2) og atletisk ytelse (inkludert ACTN3 og IL-6). Prisene varierer fra £ 99 til £ 249.

Populært emne