Er sukker virkelig så ille for min helse?

Nylige hendelser tyder på at Storbritannias overskrift mot sukkerskatt - selv om det er langt fra sikkert. Hvor mye vi skal demonisere sukker er et spørsmål om debatt, og om en sukkerskatt ville være en effektiv måte å redusere problemene med å konsumere for mye sukker, er enda mer omstridt.

Vårt syn? Sukker er ikke iboende skadelig som sigaretter og fortjener ikke å bli beskattet - spesielt når det er lite bevis at det ville fungere. Men forbruket må komme ned og mens industrien skal ta ledelsen, må alle endre sin holdning til den.

Men ikke bare ta vårt ord for det - her er fire flere perspektiver.

Kampanjerende kardiolog

Doktor og forsker dr. Aseem Malhotra var med og grunnla kampanjegruppen Action on Sugar

Sukker er ikke så ille for deg som helt unødvendig. Kroppen din har rett og slett ikke noe biologisk behov for tilsatt sukker i mat. Og skader det gjør er mange - det skader tannemalje, for eksempel, og det utvilsomt bidrar til kronisk sykdom. Folk som får 25% av sine kalorier fra sukker er tre ganger mer sannsynlig å ha hjertesykdom enn folk som får 10% av dem. Det er bevis på at bare en sukkerholdig drink om dagen øker risikoen for diabetes betydelig.

Jeg vil gjerne ha matetiketter for å si sukkerinnholdet i teskjeer for å få meldingen hit hjem. Jeg anbefaler mine pasienter å unngå noe merket "hjerte sunt" eller "lite fett", som har en tendens til å være høy i sukker, og jeg er forferdet over at treningssentre og sykehus selger sukkerholdige drikker. Men en sukkerskatt ville være enormt effektiv. Beregninger tyder på at en 20% avgift ville redusere forbruket med 15%, noe som ville forhindre minst 180.000 tilfeller av fedme og øke 275 millioner kroner - som bør ringfenced å behandle relaterte problemer.

Argumentet om at det straffer folkene som minst har råd til det, er falsk. Du forhindrer bokstavelig talt at de blir forgiftet. Og det er ikke som det ikke er noe alternativ - de kan drikke vann.

ANBEFALT: Hvordan slutte å spise sukker

Talsmannen for næringsmiddelindustrien

Tim Rycroft er bedriftssjef for Food and Drink Federation, en britisk bransjeorganisasjon som representerer mat og drikkeprodusenter

I 2015 bekreftet den mest omfattende vitenskapelige undersøkelsen av sukker som ble utført, at sukker kan nytes trygt som en del av et variert kosthold. Rapporten viste at overflødig sukker - som fører til overforbruk av kalorier - er knyttet til fedme og tilhørende sykdommer, i stedet for sukker spesifikt.

Selv om sukkerforbruket i Storbritannia har gått ned i år, er det fortsatt høyere enn anbefalt. Dette gjelder også for mettet fett og salt, og derfor er fokuset på et enkelt næringsstoff, sukker, i helsedebatten så uhensiktsmessig.

Skattemessig mat eller drikke, der det er blitt prøvd, har ikke gjort varig forandring. Fortsatt oppskriftreformulering og pakningsstørrelsesreduksjoner ledet av næringen sammen med større vekt på næringsinformasjon og praktisk matkunnskap, vil forbedre kostholdet på en måte som diskriminerende skatter ikke vil.

ANBEFALT: Sukkerfri kostholdsplan satt på prøve

Offentlig helsepersonell

Dr Alison Tedstone er direktør for diett og fedme hos Public Health England, som publiserte Sugar Reduction: Evidence for Action

De fleste mennesker i Storbritannia spiser for mye sukker. Og i motsetning til andre matvarer betyr ikke å få kalorier fra sukker at vi reduserer dem andre steder i kostholdet vårt. Vi spiser bare mer.

En av de største årsakene til dette er salgsfremmende markedsføring. Vi kjøper mer markedsført mat - 40% av totalen - enn noe annet land i Europa, og det oppfordrer oss til å kjøpe mer mat generelt. Kampanjer bør reduseres, og PHE vil også gjerne se mindre markedsføring til barn og redusere sukkerinnhold i mat. Det er de tre tingene vi synes mest vellykkede med å redusere sukkerforbruket.

Det er noen bevis for at en skatt på sukkerholdige drikker kan være effektiv, men mindre enn disse strategiene. Den beste taktikken? Tatt i betraktning det gjennomsnittlige britiske barnet drikker nesten like mye som en boks med høyt sukker, drikk om dagen, bør foreldrene få dem til å bytte den til et sukkerfritt eller ikke-tilsatt sukker alternativ eller vann. Det ville redusere sukkerforbruket med 30%.

ANBEFALT: Fat loss plan som kutter ut raffinerte sukker

Aktivisten

Dr Ian Campbell er en fremtredende aktør for forebygging og behandling av fedme og grunnla det nasjonale fedmeforumet

Overflødig sukker i kostholdet vårt har utvilsomt bidratt til fedmeepidemien vi står overfor, men jeg tror ikke at en skatt på sukkerholdige drikker vil fungere. Det ble prøvd i Danmark, hvor det mislyktes og ble trukket tilbake innen et år. Det hadde noen suksess i Mexico, men Storbritannia er ikke Mexico - deres kulturelle tilnærming til "brus" er ikke eksternt som vår, og deres fedmeproblem er mye verre.

En modell av hva som ville skje hvis vi introduserte en 20% sukkerholdig drikkeskatt i Storbritannia ble utgitt i BMJ i 2014. Dette postulerte at det ville redusere britisk tenårings sukkerinntak med ... fire kalorier om dagen. Det leser ikke som suksess for meg. Det sa også at 100 000 færre mennesker ville være klinisk overvektige - men de ville fortsatt være overvektige og i fare for vektrelatert sykdom. Det vil også straffe de fattigste i samfunnet for svært liten gevinst.

Selvfølgelig bør folk redusere forbruket av unødvendig sukker.Og dette er ikke komplisert: Unngå bearbeidet mat, ikke tilsett sukker til te og kaffe, og hold sjokolade, søtsaker og sukkerholdige drikker som en og annen behandling, ikke en daglig stift.

Leseren

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar