Er sopp kaffe verdt å kjøpe?

Er sopp kaffe verdt å kjøpe? - øVELSER 2023
Er sopp kaffe verdt å kjøpe? - øVELSER 2023
Anonim

Kaffe er en ganske god drink. Det er velsmakende, det gir en skikkelig jolt av energi, og det er rikelig med lovende forskning som indikerer at det er bra for deg på alle måter.

ANBEFALT: Kaffens supermagter kan utvide til langsom aldring

Det er alt i den mest grunnleggende form for svart kaffe. Vanligvis blir det bare mer kalorier som du slemmer i krem, sukker, sirup og alt annet folk setter inn i deres morgenjoe.

Og nå er det sjampinjong kaffe. Finsk firma Four Sigmatic har skapt en rekke sopp kaffeblandinger som, hevder det, har mange helsemessige fordeler utover det du får fra mos-java.

Løftet er alle fordelene med en vanlig kopp kaffe - økt konsentrasjon og energi - minus potensielle ulemper som koffeinjitter eller en opprørt mage på grunn av surheten.

Dette oppnås ved å blande sopp som chaga, lions mane og cordyceps med kaffe for å lage et pulver enn det som kan brukes som instant kaffe. Denne høyt konsentrerte formen sikrer også at det ikke er noen biter av sopp som flyter rundt kruset ditt, noe som ville være avskrekkende minst sagt.

Men da vi spurte registrert diettist Catherine Collins om det var noen spesielle helsemessige fordeler for disse soppkoffene, er det rettferdig å si at hun var unimpressed.

"I fravær av selskapet som gir mer detaljert ernæringsanalyse, nei. Det er bare en annen variasjon på kaffe. En sjampinjongkopp-a-suppe med en kaffe festet. Den er lavere i koffein på grunn av at den har mindre kaffe per pose. "

Selvfølgelig har kaffe og sopp fordeler i seg selv, men det er enklere måter å få dem på.

"Det er koffein syrer, polyfenoler, squalenes finnes i vanlige sopp og i kaffe," sier Collins, "men du ville være bedre å legge en del sopp til kveldsmåltid. Det vil koste betydelig mindre også. "

Så det er ikke nødvendig å gå til skogen for å finne noen fancy sopp å slippe i kaffen din - med mindre du virkelig vil se hva det smaker. For de som ikke kan motstå ideen om å prøve Four Sigmatic drikkevarer, koster en pakke med ti sachetter £ 11,50 på amazon.co.uk.

Populært emne