Er det verdt å prøve Gait analyse Hvis du trener for en maraton?

Innholdsfortegnelse:

Er det verdt å prøve Gait analyse Hvis du trener for en maraton? - øVELSER 2023
Er det verdt å prøve Gait analyse Hvis du trener for en maraton? - øVELSER 2023
Anonim

Å plukke et par løpesko er en av de viktigste delene av trening for en maraton. Du skal tilbringe en masse tid i dem, og det rette paret kan hjelpe deg med å unngå skade, løpe raskere og, viktigst, nyte å kjøre mye mer.

Det er åpenbart vanskelig for uerfarne løpere å gjøre det riktige valget, da du ikke vet hvordan en sko vil føle seg på lange løp til du prøver det ut for ekte, men ganganalyse er en måte å få litt innblikk i om en sko vil være riktig for deg.

Hva er Gait Analyse?

Det er en undersøkelse av løpende skritt, generelt med fokus på føttene for å finne ut hvor høy buen din er og hvor mye du prater. Pronasjon er rullingen av foten innover som den lander på bakken for å absorbere sjokket av din kroppslanding.

Nøytrale pronatører rulle den riktige mengden for å distribuere støtmen og skyve jevnt ut fra forsiden av foten. Overpronatorer ruller for langt, så foten og ankelen har det vanskeligere å stabilisere kroppen, og skyver hovedsakelig fra den store og andre tåen. Underpronasjon (også kjent som supination) er når løperen ikke prater langt nok, noe som fører til at effekten er fokusert på den utvendige halvparten av foten og avtrykket kommer fra de mindre tærne.

Når du har fastslått hvilken klasse du faller inn i, kan du se på sko som er designet for det beløpet du prater. Nøytrale løpere kan komme med de fleste skoene (selv om nøytrale sko sannsynligvis vil være best), bør underpronatorer se etter polstring og fleksibilitet som gjør at foten kan prate, mens overpronatorer generelt bør se etter stabilitet eller bevegelseskontrollsko som begrenser pronasjon.

ANBEFALT: Adidas Supernova gjennomgang - et sikkert bet for alle dine maratonbehov

Hva skjer under ganganalyse?

For løpere involverer ganganalyse vanligvis en relativt rask og fri tredemølleprøve på en løpebutikk (selv om det også kan være en veldig grundig prosess som involverer en podiater). For å oppleve den tidligere, prøvde vi ganganalyse ved London Marathon Store i nærheten av Liverpool Street.

Det første trinnet stod barfote på gulvet og bøyde seg på knærne, før du gjorde det samme på et speilvendt stativ for å se bedre på hvordan føttene kom i kontakt med bakken.

Så løp vi i en kort periode på en tredemølle i sko som var anbefalt for vårt nivå av pronasjon. Det hele tok under 30 minutter og ga sjansen til å løpe i et par forskjellige par sko.

Det finnes flere utvidede sesjoner som vil se på hele skrittet ditt, men generelt vil en gratis ganganalyse i en løpende butikk ikke strekke seg langt utover å sjekke hvor høy buen din er og pronasjon under kjøring.

Er det verdt å gjøre?

Ja og nei. Hvis du er en erfaren løper med en god ide om skoene du liker, så vil du sannsynligvis være best i det du kjenner (med mindre du får mye skader). For nye løpere er det imidlertid verdt å gjøre. Det er gratis, du kan lære noe om din kjørerest og terminologien rundt løpesko, pluss muligheten til å prøve noen sko.

Deretter er det muligheten for at ganganalyse oppdager noe viktig om din kjøreril som gjør et par sko godt eller dårlig egnet for deg. Det kan bety at du unngår de skremmende skader som gjør treningen til en frustrerende opplevelse.

Til slutt, hvis du er i markedet for løpesko for en maraton, bør du gå til en skikkelig kjørebutikk for råd, uansett, og mens du er der, vil det koste deg ingenting å hoppe på tredemølle i noen minutter .

ANBEFALT: Alt du trenger å vite om å kjøpe løpesko

Hvor skal jeg gjøre det?

London Marathon Store kan bli funnet i nærheten av Liverpool Street Station på 1-3 Norton Folgate, E1 6DB. Dedikerte grener av å kjøre butikker som Sweatshop, løpere trenger og kjøre og bli alle tilbyr ganganalyse økter.

Hvis du er interessert i å bruke mer tid på å prøve sko før du kjøper dem, legger flere kjører butikkjeder og store merker på gratis løpende økter rundt London, hvor du ofte har muligheten til å prøve ut.

Adidas Runners og Nike + Run Club har begge flere økter i uken, for eksempel, mens andre merker kan kjøre sesongmessige sesjoner. Spør hos din nærmeste løpebutikk om eventuelle gratis hendelser i nakken din i skogen.

Populært emne