Er det verdt å gå på en langhelg til Dubai?

Dubai har aldri virkelig appellert til meg som et feriedestinasjon. Jeg har alltid sett det som et sted hvor rike mennesker friterer pengene sine, eller hvis de er uheldig, går i fengsel for å ha sex på steder de ikke burde. På et sted hvor drikking er frowned på og temperaturen er så høy at du ikke kan være ute i mer enn en time uten å miste tankene dine for å varme utmattelse, hva gjør folk faktisk der?

Det viser seg ganske mye. Jeg gikk på en lang helg (torsdag - søndag) i forrige måned og proppet så mye ting i det føltes som en uke. Ja, det er uutholdelig varmt i byen, og ja, du må se på atferdene dine i noen situasjoner (det er ikke typen sted hvor Cast Geordie Shore skal gå på ferie, for eksempel), men i min ydmyke mening, Dubai City er den siste grunnen til at du skal reise til Dubai. Selv om det har noen fantastiske bygninger, men jeg kommer til det senere.

Hvor vi skal, trenger vi ikke veier

Nei, grunnen til at Dubai bør være på ferie hitlisten, eller hvorfor du bør ta den turen for å besøke den vennen eller familiemedlem du har satt på, er ørkenen. Ikke bare er det massivt ekspansiv og merkelig vakker i dens barrenness, du har lov til å kjøre på den. Det er riktig. Du trenger ikke en spesiell tillatelse, og du er ikke begrenset til bestemte områder - du kan bare slå deg av veien og gå for den.

Setter på MINI Paceman Cooper S All4 Auto gjennom sine ... feil ... skritt

Det kalles dune bashing og som du forventer at det er et populært tidsfordriv i Dubai. Jeg hadde opplevd gutter med meg, og på ingen måte foreslår jeg at du rocker opp til ørkenen selv og bare går for det. Ikke bare ville ingen vite hvor du skulle finne deg hvis du hadde en ulykke, ingen ville være i stand til å hjelpe hvis du sitter fast i sanden. Beklager, når du sitter fast i sanden.

I løpet av 10 minutter står jeg fast tre ganger og må være bailed ut. MINI Paceman jeg kjører, har ganske lav clearance, som jeg helt skylder, men det skyldes for det meste myk, løs sand. Selv med guider på hånden løper jeg fremdeles inn i et par vanskelige flekker som denne hensikten med å ødelegge moroa. Men de lykkes ikke. Ankommer til en stor bolleformet patch av ørken med bare et par bergarter for å holde øye med det er på tide for full Mad Max-modus.

Det er en utrolig følelse å kunne ta en bil rundt med a) ingen hindringer for å passe på og b) ingen pålagte grenser. Cue kjører på 45 ° langs massive sandbanker, donuts og skli rundt hjørner som den arabiske versjonen av Starsky og Hutch. Alt jeg trenger er et par pappkasser for å kaste igjennom og min bøtte liste ville være en opplevelse lettere akkurat nå.

Alle surfer, surfer ... UAE

Dune bashing er ikke alt som er å gjøre i ørkenen, skjønt. Min guide leder meg til toppen av en høy høyde, parker opp og får et par snowboards ut av hans varebil. Slår ut kaning det ned en sanddyn på et snowboard er ganske enkelt og mye moro. Det er enklere enn snowboard fordi du ikke trenger å snu. Bare hopp videre, lene deg tilbake og føl deg synd for Lawrence of Arabia for aldri å komme til å prøve det. Å komme seg opp på den annen side er ikke morsomt i det hele tatt. En blodig god treningsøkt, men en som gjør normale bakkeprinter, virker som en politimann i sammenligning. Vil du brenne fett, bygge en sterk kjerne og kraftige ben? Gå løp opp og ned noen sanddyner. Du hater det, men det vil definitivt få jobben gjort.

Men det er ikke engang alt surfing Dubais ørken har å tilby. Aktivitetssenter Wadi Adventure har et stort basseng med en kunstig bølge maskin. Den er perfekt for nybegynnere fordi du får en garantert perfekt bølge hver gang så stor eller så liten du vil, kommer fra din foretrukne side. I seg selv er det ikke noe spesielt, men det kan ikke være mange andre bølgebasseng i ordet som ligger ved foten av et fjellkjede. Boller opp ditt forsøk på å ri en bølge? Ingen bekymringer, konsoll deg selv med kjevefylte omgivelser.

Ikke at jeg ble dunked for ofte. Jeg har alltid slitt med surfing fordi jeg bruker all min energi til å komme seg ut i søttestedet, blir så nervøs når en anstendig bølge endelig kommer til at jeg fluffer den helt opp. Så spilder jeg hvilken energi jeg har igjen å komme tilbake til posisjon. Skyll og gjenta. Her betyr luksusen av en konstant bølge (og noen ekspertinstruksjoner) at jeg er på mine føtter på 20 minutter og kjører nesten hver bølge inn fra start til slutt. Jeg pleide å tro at jeg ikke likte å surfe. Viser seg jeg liker ikke å være søppel på surfing.

Bli høy

Etter en biltur som varer et par timer, kommer jeg til Dubai by i min sanddekket (og fylt, takket være min geniale beslutning om å forlate vinduet åpent tidligere) MINI Paceman. Til tross for mine reservasjoner er det umulig å ikke bli imponert når du ruller inn i byen. Alt er så skinnende, ulastelig og stor.

Den største av dem alle er Burj Khalifa. Det kan høres ut som et tegn ut av Game of Thrones, men det er ikke bare den største bygningen i Dubai, det er den høyeste i verden. Jeg trodde jeg ikke hadde noen reell interesse i hvilket land som har den største menneskeskapte strukturen, det hele virket bare som en arkitektonisk turneringskonkurranse, men å gå opp i Burj Khalifa er en utrolig opplevelse. Ørene fersket, jeg ser ut over en Sim City-esque urban sprawl og føler liten, ubetydelig selv.OK Dubai, du har vunnet meg over. Alt dette visningsbehovet er en fin øl å virkelig sette den av.

Finn ut mer om MINI UK

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar