Er Himalayas rosa salt bra for deg, eller er fordelene oversold?

Innholdsfortegnelse:

Er Himalayas rosa salt bra for deg, eller er fordelene oversold? - øVELSER 2023
Er Himalayas rosa salt bra for deg, eller er fordelene oversold? - øVELSER 2023
Anonim

Som spennende nye superfoods går, har Himalayas rosa salt alle de riktige legitimasjonene. Navnet gir den en eksotisk mystikk mens den også markerer sin Instagram-vennlig farge. Høres mye bedre enn kjedelig gammelt bordssalt allerede.

Dessverre, når du ser utover navn og farge, er det få grunner til å anbefale en bytte fra bordssalt til Himalayan, spesielt siden sistnevnte er langt dyrere. Vi snakket med dietitian og British Dietetic Association talsmann Clare Thornton-Wood for lowdown på Himalayas rosa salt.

Hvordan er Himalaya rosa salt forskjellig fra bordssalt?

Hovedbestanddelen i alt salt er det samme - natriumklorid - men det er noen forskjeller mellom bordsalt og Himalayasalt.

"Himalayasalt inneholder ikke spor av en rekke mineraler som ikke finnes i vanlig bordssalt eller er i Himalayasalt i større mengder, for eksempel kalsium, kalium, molybden og jern," sier Thornton-Wood.

"Himalaya rosa salt har også et lavere natriuminnhold enn bordsalt - 84% i motsetning til 98%."

Det er også et par ingredienser tilsatt bordsalt, hovedsakelig med det formål å gjøre det mindre sannsynlig å klumpe seg.

"Bordsalt har et anti-klumpemiddel lagt til det," sier Thornton-Wood, "mens Himalayas bergsalt ikke gjør det." Dette er ofte en menneskeskapt substans kalt natrium aluminosilikat.

"Noen bordsalt har tilsatt jod, og dette kan være en nyttig kilde til dette mineral som ofte mangler i våre dietter," sier Thornton-Wood. "Mangel på jod kan forårsake hypothyroidisme og mental retardasjon. Imidlertid finnes det andre diettkilder for jod som fisk, melke og egg. "

Er det noen helsemessige fordeler ved å bruke Himalaya rosa salt i forhold til bordssalt?

Spormineraler. Det er nøkkelen til Himalayas rosa salter proklamert av sine talsmenn. Dessverre betyr spormineraler virkelig spor mineraler.

"Spormengden av mineraler i Himalaya bergsalt er svært små og vil ikke gjøre noen forskjell på anbefalt inntak av disse mineralene," sier Thornton-Wood.

"Du vil definitivt ikke få nok av disse mineralene ved å spise Himalayas rocksalt og faktisk er mange av dem ikke nødvendige i det menneskelige kostholdet. For eksempel, RNI [referanse næringsinntak, i utgangspunktet hvor mye du bør konsumere] for kalium for en voksen er 3,5 g per dag. Hvis du bruker 100 g Himalaya salt, vil du få 3 g kalium. Å spise 100g Himalaya salt svarer til rundt 20 ts og bortsett fra praktiske egenskaper, vil dette langt overstige sikre nivåer for natrium. "

ANBEFALT: Alle er freaking ut om salt, så her er det du trenger å vite

Selv det faktum at Himalayas rosa salt er lavere i natrium kan være et dobbeltkantet sverd, da det kan få deg til å bruke mer av det for å få samme mengde smak som med bordssalt.

"Den eneste mulige fordelen er at Himalayasalt ikke har et anti-caking agent lagt til, så hvis du vil unngå tilsetningsstoffer, kan dette være et bedre valg, sier Thornton-Wood.

For øyeblikket er det ingenting som tyder på at bytte til Himalayas rosa salt vil påvirke alt annet enn lommeboken din. Med mindre du foretrekker smaken selvfølgelig, i så fall slå deg ut.

Populært emne