Er hvitløk bra for deg?

Det er mye mer hvitløk enn vampyr-vanquishing smak - det har blitt brukt av mennesker i titusenvis av år som både en ingrediens og medisin. Faktisk kan det ha blitt en del av kostholdet vårt mange år etter at det først ble identifisert som et aktuelt middel for kutt, brannskader og infeksjoner i huden.

Den kraftige smaken betyr at bare en liten mengde pære er nødvendig. Det kan være sant at 100g inneholder 95% av det daglige vitamin B6-kravet ditt, men hvis du spiser 100g hvitløk på en gang, får du større problemer enn en vitaminmangel. Spis det jevnlig, men du får mange helsemessige fordeler. Her er fem ting hvitløk har gått for det.

1. Sterkere immunitet

Hvitløk er høy i forbindelser som kroppen din trenger for å holde immunsystemet på høyt varsomt for raskt å søke og ødelegge eventuelle ubehagelige utvendige inntrengere. Emner som tok en hvitløkspille hver dag var tre ganger mindre tilbøyelige til å ta forkjølelse enn en placebogruppe i en studie ved Universitetet i Vest-Australia - og selv om de gjorde det, led de en hel dag mindre med symptomene.

2. Reduserer betennelse

Krydderne inneholder fire typer svovelforbindelser som er sterke antiinflammatoriske midler, ifølge Journal of Food Medicine. Antiinflammatoriske midler gir store helsemessige fordeler for å redusere de fysiske skader som er forårsaket av stress, forurensning og, vel, bare å leve livet ditt, samt å hjelpe deg med å gjenopprette raskere fra trening-indusert hevelse og betennelse.

3. Skrem deg bort insekter

Den skarpe lukten som siver fra porene dine etter et garlicky måltid, kan få folk til å gi deg en bred kaj, men det gir også mygg og andre bite-insekter en grunn til å holde avstanden deres, ifølge Colorado State University-forskningen. Test dens effektivitet - og styrken av forholdet ditt - ved å gni en kappeklove over utsatt hud.

4. Bedre hjertehelse

Den samme grunnen til at hvitløk forårsaker dårlig ånde er den som gjør hjertet ditt sunnere: allicin, som blir brutt ned i svovelforbindelser som (a) stinker og (b) reagerer med røde blodlegemer for å produsere hydrogensulfid, som slapper av blodkarene, slik at din hjertet trenger ikke å pumpe så hardt for å få det til å strømme, ifølge Universitetet i Alabama.

5. Unngå matforgiftning

Hvitløk inneholder også kraftige anti-bakterielle egenskaper. Forskere fra Washington State University fant at en bestemt forbindelse i det, diallyl sulfid, er 100 ganger mer effektiv enn to vanlige antibiotika ved å tørke ut bakterier som campylobacter, E. coli og salmonella.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar